Sláva vítězům, čest poraženým

Sláva vítězům, čest poraženým
Pětkrát jsme vždy po týdnu hodnotili internetové stránky největších investičních společností. Dnes je již z hodnocení porotců zřejmé, kdože si cenu Peníze.CZ za nejlepší web roku odnese. Celkem zaslouženě to bude společnost Pioneer investments.

Odborná porota seřadila svým hlasováním první příčky takto: zlato získává Pioneer, stříbro Felix z IKS a třetí místo První investiční. Zatímco v tomto případě probíhalo vše bez zádrhelů, infarktového závěru se dočkalo čtenářské hlasování. Se 169 hlasy v něm zvítězil nejtěsnějším výsledkem v historii (o pouhé tři hlasy) opět Pioneer. Pořadí na prvních dvou místech vypadá, jako by porotě z papíru vypadlo - druhou stříbrnou medaili si pověsí na krk, jak jinak, Investiční kapitálová společnost KB. Poslední příčka pomyslného stupínku vítězů pak patří Spořitelní investiční společnosti, která sice odborné porotce příliš nezaujala, ale 126 čtenářů ano. S velkým odstupem sledují vedoucí trojici První investiční (60 hlasů) a ŽB-Trust (28 hlasů).

www stránky finančních institucí
Cenu Peněz.CZ pro nejlepší web investiční společnosti vyhrála společnost Pioneer investments.
Cenu uživatelů serveru Peníze.CZ taktéž získává uvedená společnost.

Ukázkově podprůměrný web

Nejhorším se sice začínat nemá, ale v tomto případě to jinak nejde. Podle jednoho z porotců "amatérské stránky" Spořitelní investiční společnosti moc parády asi neudělají. Pro uživatele nejsou vůbec přívětivé a vypadají, jako by je dával dohromady pejsek s kočičkou ze známé pohádky. Takový dojem totiž budí grafika a použité fonty.

S Felixem se nebudete nudit

Na stříbrné příčce se umístil o poznání lepší web Investiční kapitálové společnosti. Ač na vás hned při otevření čeká Felix, pokud se nenecháte zastrašit a budete pokračovat, rozhodně nestrávíte čas marně. Úroveň uživatelsky příjemných stránek s vyváženou grafikou však snižuje technické hodnocení. Nebýt vysokého počtu nefunkčních odkazů a příliš objemných stránek, kdo ví, jak by to všechno dopadlo.

Navigace není všechno

Kdo má rád tmavě modrou, přijde si u První investiční na své. Pro přehlednou navigaci zakomponovanou do motivu zeměkoule by si stránky zasloužily velkou jedničku, pro nezabezpečený přenos soukromých dat zase pětku. A protože mají nedostatků více, konečné třetí místo je docela úspěch.

Pionýři se činili

Vůbec nejlépe dopadl web Pioneer investments. Vynikající technická úroveň ruku v ruce s vtipně a srozumitelně vysvětlenými pojmy dává tušit, že si programátoři dali záležet. Trošku škoda je jejich jednostranné zaměření na prohlížeč Internet Explorer. Kdo má Netscape, musí se smířit se spoustou chybových hlášení. Pokud by se i zde blýsklo na lepší časy, neměly by stránky prakticky žádnou konkurenci. Již teď se k nim ale hodí známé rčení: kdo umí, ten umí.

ŽB-Trust stále buduje

Ještě dlouho po tom, co shlédnete prezentaci dceřinné společnosti Živnostenské banky, vám bude v uších znít: stránka se připravuje. Tato slova totiž čte návštěvník téměř na každém rohu, což nevypovídá příliš lichotivě o vývojovém týmu. Nezapomeňte si ale v kalendáři zakroužkovat měsíc září. V tu dobu představí ŽB-Trust nové stránky. Doufejme, že se jim povedou o něco lépe.

Existují i další

Pěticí hodnocených ale plejáda investičních společností zdaleka nekončí. Na trhu totiž působí celá řada dalších, mnohdy s velmi pěknými weby. Citicorp nezapře precizní provedení, tak typické pro svou mateřskou společnost. Pokud jste zvyklí na vysoký standard, pak zadejte v prohlížeči její adresu. A nebo adresu investiční společnosti Akro – ta se také nenechá zahanbit. I oni mají pěkné a přehledné stránky. Interaktivní homepage OB Investu dává tušit něco víc, copak se za ní skrývá? Objevujte nová zákoutí prezentace svěže zeleného a výborně graficky udělaného Newtonu či Kapitálové investiční společnosti České pojišťovny. Neváhejte a brouzdejte!

To nejlepší nakonec - kdo vyhrál mobil?

Šťastnými výherci mobilního telefonu jsou: Marcela BOČKAJOVÁ z Říčan, Michal KUBÍČEK z Prahy 4 a Michal TERČ z Pardubic. Gratulujeme!


Vysvědčení hodnocených webů investičních společností (známky jako ve škole)
kategorieSISIKS KB1.INPIO ŽBTRUST
informační hodnota2,672,39 2,302,172,90
grafika3,332,44 2,752,002,95
celkový dojem3,002,28 2,52,223,10
výsledná známka3,002,37 2,522,132,98
Vysvětlivky: SIS - Spořitelní investiční společnost (ISSIS), IKS KB - Investiční kapitálová společnost KB (ISIKS), 1.IN - První investiční společnost (ISPIS), PIO - Pioneer investments (ISPIO), ŽBTRUST - Investiční společnost ŽB-Trust (ISZBT)

A přesně za týden se pustíme do hodnocení webů penzijních fondů. První na řadě bude Vojenský otevřený PF.

Souhlasíte s hodnoceními porotců serveru Peníze.CZ i se čtenářskými hlasy? Pro koho jste hlasovali vy? Myslíte si, že je hodnocení objektivní - a pokud ne, proč? Napište nám, vaše reakce jsou pro naši práci důležité.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-71
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 17 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 7. 2001 10:23

Dobrý den, ač bychom rádi vždy probrali všechny weby všech finančních institucí, bohužel toho nejsme schopni. Pro první ročník jsme proto zvolili vždy pět největších v každém sektoru - velikost je totiž objektivní kritérium na rozdíl od řady jiných, které by do výběru mohly vnášet naše subjektivní pocity. O webech menších firem se alespoň stručně zmiňujeme vždy v závěrečném článku, aby se ti, kteří tyto weby neznají, na ně mohli podívat.

Zobrazit celé vlákno

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 7. 2001 23:25

Lidovky.cz 13/7/2001
Rakušané odstartovali letos v České spořitelně řadu změn
Nový styl řízení, propouštění a zvýšení konkurenceschopnosti. To je rok České spořitelny pod novým majitelem - - rakouskou Erste Bank.
PRAHA - Loni v červenci zahájil nový majitel České spořitelny - rakouská Erste Bank - výkon svých vlastnických práv. Během dvanácti následujících měsíců prošla spořitelna pod správou svého rakouského majitele výraznými změnami. Posledními z nich jsou změny log a názvů společností ve finanční skupině České spořitelny.
Konkrétně Spořitelní investiční společnost se bude nově jmenovat Investiční společnost České spořitelny či kupříkladu ČS-Stavební spořitelna se přemění na Stavební spořitelnu České spořitelny. Nová loga prý zvýrazní příslušnost ke skupině Erste Bank. Změny log a názvů přitom nebudou lacinou záležitostí. Náklady na nový design přijdou spořitelnu podle šéfa marketingu Václava Kubaty na půl až tři čtvrtě miliardy korun. Další peníze spolkne celková rekonstrukce poboček banky.
Propouštění tisíců úředníků
Kromě zavedení nové ˝vizáže˝ spořitelna pod vedením nového managementu dosazeného Erste Bank výrazně zeštíhluje. Celkový počet zaměstnanců tuzemské bankovní trojky se snížil z 15 500 zaměstnanců na konci roku 1999 na současný počet ve výši zhruba třináct tisíc. Ke konci roku 2002 chce vedení České spořitelny snížit počet svých zaměstnanců na deset tisíc. Propouštění ale není jedinou změnou.
Česká spořitelna totiž přitvrdila i vůči konkurenci. Prosadila zvýšení poplatků, které ostatní banky platí za využívání spořitelních bankomatů svými klienty. Výrazné zdražení mezibankovních poplatků znepříjemní život bankovním domům, které nemají vlastní síť bankomatů, ale zároveň mají drobné klienty z malých měst a obcí. Tam je totiž často jediný bankomat, který vlastní právě spořitelna. Při zvýšení poplatků za využívání spořitelních bankomatů by mohlo dojít k odlivu klientů těchto bank do spořitelny.
Krokem proti konkurenci, který však potěšil každého zájemce o hypoteční úvěr, byla nabídka zvýhodněných hypoték. Na nabídku spořitelny byly přinuceny reagovat snížením úrokových sazeb i ostatní hypoteční banky.
˝Česká spořitelna se však ještě bude muset od své rakouské mateřské společnosti ještě hodně učit. Pro spořitelnu bude důležité právě převzetí kultury samotné Erste Bank,˝ říká analytik společnosti Patria Finance Jan Hájek. Podle jeho názoru by se to mělo projevit například v převzetí úvěrových procesů.
Děkuji za pozornost.

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (17 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

28. 3. 2024 | Petr Kučera

Air Bank sníží úrok na spoření. Víc garantuje při investici

Air Bank od 12. dubna sníží úročení na svém spořicím účtu. Další pokles pak avizuje na 2. května, kdy ukončí dosavadní marketingovou akci.

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

Partners Financial Services