Sedm pohledů pro Peníze... Petra Vykoukala

Sedm pohledů pro Peníze... Petra Vykoukala
Klaus vyhrál tři sudy piva. Pondělí bylo na bomby plodné. A zase ten Temelín. Češi jsou piráti, alespoň podle asociace gramofonového průmyslu. V Komerční bance si ani nezavolají. V Praze bude na prvního máje horko.

Klaus bude mít opici (možná)

Václav Klaus vyhrál na stranickém plese tři sudy piva, píší České noviny z minulé neděle. Na jiném místě pak stojí výrok předsedy nejsilnější opoziční strany: "ODS je pevná, v opozici vyzrála a teď chce vyhrát volby." Jestli to řekl před nebo po vítězství tří sudů tam však již nestojí, význam vyřčeného tak musíme posoudit sami.

Velký třesk i bez ministra

V centru Plzně nalezli dělníci nevybuchlou bombu z druhé světové války. Policisté v Ostravě zlikvidovali nastražený výbušný systém v igelitce. Ještě pár takových dnů a máme velký třesk i bez ministra Grégra.

Temelín opět fungoval

Nový deník Super odhalil jaderný reaktor v centru Vídně. Zmiňované monstrum (v podstatě univerzitní laboratoř) však rozhodně nelze srovnat s Temelínem. Snaha postavit událost do roviny "mrvu v oku bratra svého zříš, trám v oku svém však nevidíš" tak poněkud kulhá. Provozovatelé reaktoru by však mohli vložit trošku svého času do vzdělávání svých spoluobčanů. Ti by nám totiž opět chtěli blokádou hranic připomenout, že se jim naše jaderná elektrárna nelíbí. Společnosti ČEZ to však rozhodně nevadí a ve středu v 11.41 začala elektrárna opět dodávat proud do sítě. Nevadí to asi ani Čechům, podle průzkumu STEM totiž 58 procent z nás podporuje rozvoj jaderné energie.

Jsme piráti

Mezinárodní federace gramofonového průmyslu nás označila za zemi s malou ochranou duševních práv. Jako hlavní důvody označuje pokračující výrobu pirátských kopií hudebních nahrávek a liknavý postup policie a dalších orgánů proti této činnosti. Při svých obviněních však páni hudební magnáti asi zapomněli srovnat příjmy běžných Čechů s cenami svých produktů.

Ze zabaveného majetku si bankéři ani nezavolají

Komerční banka bude usilovat o zabavení majetku bývalého fotbalového magnáta Chvalovského. Podle sobotní Mladé fronty Dnes však byla většina jeho firem prodána do zahraničí a posléze zkrachovala. Konkursní správce jedné z nich MFD řekl, že ve firmě zbyl pouze psací stroj a několik nefunkčních mobilů. Vypadá to, že si v bance ze zabaveného majetku ani nezavolají. Možná ten psací stroj by mohli uložit místo peněz do trezorů, aspoň se budou mít bankéři v pracovní době na co dívat.

V Praze bude na prvního máje horko

Tři z osmi shromáždění svolaných na prvního května v Praze byla zakázána. Magistrát nepovolil demonstraci anarchistům, protože chtěli po jejím skončení příliš dlouho pochodovat Prahou. Skinheadi, kteří byli "skromnější" povolení dostali. Policisté předem nevyloučili možnost střetů skupin extrémistů a v ulicích tak bude na obranu pořádku připraveno přes tisíc policistů. Kromě extrémistů se v ulicích objeví i komunisté, ti si bez problémů zabukovali Letenské náměstí a jako jediné se asi i jejich shromáždění obejde bez problémů. Nebo že by konečně přišla revoluce?

Myslíte, že Václav Klaus své tři sudy piva vypil sám? Jsou podle vás Češi piráti? Měli by si v Komerční bance dát psací stroj do trezoru? Bude na prvního máje revoluce? Podělte se o své názory s ostatními.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 4. 2001 10:58, TGP

Jak by taky mohli čelit ČEZ. Nepochybuji ani na minutu,že si ČEZ najala ty nejlepší poradce. Navíc disponuje ohromným množstvím peněz na úplatky místních zastupitelstev a obyvatel nejbližšího okolí, tak jak to úspěšně už 10 let dělá v Dukovanech...

Zobrazit celé vlákno

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 4. 2001 9:08, TGP

ODS? Vyhrát volby? Cha cha cha. K tomu Klausovi nepomůže ani Vladimír Železný, deník Super ani firma EPIC...

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services