Brouzdám si a vydělávám

Brouzdám si a vydělávám
Otevřu e-mail a vysype se na mě obvyklá dávka nevyžádaných reklamních mailů. Mezi nimi i jeden, který nabízí peníze skoro za nic – za surfování. "To už tady bylo!", řeknu si a chystám se ho smazat. Červíček pochybnosti mi ale nedá, co když na tom něco je?

Na internetu najdete hromadu stránek nabízející recept na rychlé zbohatnutí. Zkuste si do vyhledávače zadat klíčová slova jako surfování zdarma, free surf, výdělek, money, banner, surf money, gratis nebo zdarma. Zadejte jednoduše "peníze a internet" na Seznamu a výsledkem bude skutečně dlouhý výpis stránek zabývající se vyděláváním na internetu. Řada z nich je starých a neaktualizovaných, ale podstata vydělávání je stále stejná a funguje. Zmíníme se o tom, jaké služby doma i v zahraničí existují, jak fungují, proč to dělají a co z toho mají.

Nejrozšířenějším způsobem je nechat si platit za shlédnutí reklamy ve svém prohlížeči. Reklama se na internetu prodává zejména formou tzv. bannerů, tedy proužků, které inzerenti umisťují na webové stránky. Pokud ale obětujete kousek místa ve vašem prohlížeči, některé firmy rády zaplatí za to, že vám budou moci ukazovat svou reklamu. Brouzdáte si tedy internetem jako vždy, ale navíc vyděláváte peníze. Bezesporu nejznámějším příkladem je americká společnost Spedia, kterou doporučuje většina autorů stránek. Lze vydělat okolo půl dolaru za hodinu a po dosažení třiceti dolarů můžete očekávat šek. Firma je solidní a zasílá peníze i do České republiky.

Dále lze vydělávat přijímáním reklamních mailů. Stačí se zaregistrovat na příslušné stránce a pak jen čekat na první dávku mailů. Při registraci sdělíte, jaké máte zájmy, v jakém oboru pracujete, jaké stránky navštěvujete apod. Firmy platí za to, že vám mohou zaslat cílenou reklamu. Ta je vždy efektivnější, protože existuje šance, že vás nabídka společnosti zaujme a stanete se jejím zákazníkem.

Tímto způsobem ale nezbohatnete – průměrně tři centy za mail není mnoho. Můžete si samozřejmě nechávat posílat maily od více firem a jednou za čas se jimi proklikat, neboť někdy se vyžaduje klepnutí na odkaz v mailu. Typickým příkladem je americká firma Sendmoreinfo.

Dejte si fazole!

Brouzdáním na internetu dále získávat rozličné poukázky, kredity, fazole a bonusy, za které lze dostat různé slevy, zboží nebo dokonce peníze. Pokud přistoupíte na tuto hru, provozovatel vlastně určí, kdo které stránky shlédne a tímto zacílením zvýší atraktivnost svých stránek pro inzerenty. Nejpopulárnější je u nás server Fazole, který vám za nasbírané poukázky (jmenují se překvapivě fazole) nabízí prostřednictvím svých partnerů různé slevy. Najdete tam však i diskusní fórum, seznamku nebo třeba lotto. Služba je populární, přestože sbírání fazolí jde pomalu a slev není mnoho. Lidé sem nechodí ani tak kvůli penězům jako za zábavou, protože je hledání fazolí v českém internetu baví.

K penězům lze přijít i jinak: klikat na bannery, hrát v kasinech (např. Jackpot.com), účastnit se výzkumu veřejného mínění (např. Sofres-Factum), registrovat se na stránkách, používat různé vyhledávače (např. americký ePilot) a další služby.

Konec divokého východu

Dá se říci, že možností, jak si vydělat nějakou tu kačku či dolar, existuje dost, ale pionýrská doba je neodvratně pryč. Provozovatelé ne dvakrát, ale třikrát peníz obrátí, než vám ho dají. Služby jsou různě limitované a hlídané, aby nedošlo k jejich zneužití. Dříve se některé firmy bránily dost specifickým způsobem – odmítly vyplácet odměny do států, jejichž národní doména byla RU (Rusko) či CZ (ČR). Není to pro nás dobrá vizitka, ale na druhou stranu to dokazuje vychytralost českého národa. Bylo totiž možno si pustit prohlížeč přes noc a vydělávat ve spánku. Otevřít si více oken browseru a dělat úplně něco jiného. Nechat si zasílat maily a vůbec je nečíst. Nechat klikat na bannery "klikací skripty", které systematicky procházely odkazy, za jejichž návštěvu firmy platily. Dnes už sice nelze masově podvádět, ale přivydělat si lze.

Spolupráce: Aleš Hejna

Vyděláváte také na internetu? Jak? Jde o zajímavý výdělek? Co si o podobných nabídkách myslíte? Napište nám.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 18 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 4. 2001 14:14, Harry_

To je zajimave. Takze se zmeni ten exac a on uz nekontroluje zmenu URL nebo se zautomatizuje zmena URL? Kolik vydelavas? ;-)

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

9. 5. 2001 20:41

Poměrně hodně nabízený je Epilot.com. Peníze naskakují za vyhledávání valmi slušně (i 2-3 USD za 1/2 hodiny, ale mám tam již dost peněz, ale i když slibují, nemůžu to z nich reálně vymámit. Je někdo, kdo má pozitivní zkušenosti z Epilota v letošním roce?

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (18 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services