Rychle nebo levně?

Jan Heřman | | 24. 6. 2002 | 9 komentářů
Potřebujete–li sto tisíc korun na opravu domu a máte naspořenou jen polovinu částky, nabízejí se dvě varianty. Překlenovací úvěr u stavebního spoření nebo spotřebitelský úvěr od banky.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 8. 2002 12:05, Q1

Proč je KŽP legální podvod na lidech????
Pokud někdo píše, že tomu tak je měl by to také zdůvodnit, nebo ne? Neustále se setkávám s názorem, že KŽP je nesmyslný způsob spoření na důchod.
Pokud by se jednalo o spoření tak je samozřejmé, že jiné finanční produkty vycházejí výhodněji o tom není třeba diskutovat.
!!!! Ale stále se zapomíná na to, že KŽP je na prvním místě o pojištění a spoření je až na druhém místě !!!!
* Když nějaký chytrolín tvrdí, že na stavebním spoření si naspoří více než na KŽP tak to je pravda.
** Pokud dojde např. k tomu, že utrpí úraz nebo vážně onemocní a je trvale invalidní tak má stavební spořitel jaksi smůlu. Pokud nebude vydělávat, nebude také spořit a pak mu také stavební spořitelna smlouvu po určitém čase vypoví a on tak může přijít o tolik výhodnou státní podporu. (podobně u penzijního fondu) --- Pokud má KŽP tak za něj spoří pojišťovna. To už je o něčem jiném, ale pořád a pořád to nikomu nedochází.
*** Je snad zcela jasné, že pojišťovny musejí vytvářet rezervy na tato plnění a tak nemohou zhodnocovat veškeré vložené prostředky!!! Jestli to někomu stále nedochází tak si buď sedí na svém vedení (což lze ještě řešit) nebo mu bohužel sudičky vložili do vínku nízké IQ (a s tím se už nedá nic dělat).

+30
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

4. 8. 2002 9:58

Myslim ze to zduvodnil tim, ze obdrzel nesmyslnou tabulku (50kx10let=4500k) Navic to sem poslal jiz pred dvema tydny :o)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 8. 2002 12:05 | Q1

Proč je KŽP legální podvod na lidech???? Pokud někdo píše, že tomu tak je měl by to také zdůvodnit, nebo ne? Neustále se setkávám s názorem, že KŽP je nesmyslný způsob spoření na důchod. Pokud by se jednalo o spoření tak je samozřejmé, že jiné finanční produkty vycházejí výhodněji o tom není třeba diskutovat. !!!! Ale stále se zapomíná na to, že KŽP je na prvním místě o pojištění a spoření je až na druhém místě !!!! * Když nějaký chytrolín tvrdí, že na stavebním spoření si naspoří více než na KŽP tak to je pravda. ** Pokud dojde např. k tomu, že utrpí úraz nebo vážně onemocní a je trvale invalidní tak má stavební spořitel jaksi smůlu. Pokud nebude vydělávat, nebude také spořit a pak mu také stavební spořitelna smlouvu po určitém čase vypoví a on tak může přijít o tolik výhodnou státní podporu. (podobně u penzijního fondu) --- Pokud má KŽP tak za něj spoří pojišťovna. To už je o něčem jiném, ale pořád a pořád to nikomu nedochází. *** Je snad zcela jasné, že pojišťovny musejí vytvářet rezervy na tato plnění a tak nemohou zhodnocovat veškeré vložené prostředky!!! Jestli to někomu stále nedochází tak si buď sedí na svém vedení (což lze ještě řešit) nebo mu bohužel sudičky vložili do vínku nízké IQ (a s tím se už nedá nic dělat).
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 7. 2002 14:30 | Johny007

Autor by si hlavně měl zjistit všechny možnosti, jak tyto peníze získat a nevydávat za jediné varianty jím udávané.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 7. 2002 11:27 | Radek

To by musel být roční úrok asi 35% procent. Rozdíl mezi částkou 500.000 a 4.500.000 je sice 89%, což je jen 8,89% procenta ročně (bez úroků z úroků), což by bylo reálné, ale asi někdo neuvažoval, že těch 500.000 Kč se musí naspořit. A když to spočítáme i s úroky z úroků, tak nám to dá holt takový úrok. Hodně pochybný podnik. A nejlepší na tom je, že s těmi penězi nemůžete 10 let manipulovat + další podmínky, například možnost změny ve smlouvě. Ségra platila, tak jsem jí to spočítal + podmínky = zrušila to a raději oželela peníze - vyplatí jí je až za deset let :-(
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 6. 2002 6:14 | Jan Novák II.

Mě zase zajímá Váš názor. Přesvědčte mě, že to podvod není! Mám u sebe tabulku s grafem s tím, že když budu platit ročně 50.000 Kč na KŽP na dobu deset let, tak za těch deset let dostanu při dožití 4.500.000 Kč. Vy tomu věříte?
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 6. 2002 21:50

Proč považujete kapitálové životní pojištění za podvod? Nejsem jeho příznivcem,ale ani odpůrcem. O finance se aktivně zajímám a zajímal by mne proto váš názor. Díky.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 6. 2002 18:17 | Jan Novák

Tak, tak. Nejvíc se musím smát, když vidím články jako " Češi se naučili žít na dluh" a pod. Propaganda jako vyšitá, z chudáků to dělá ještě větší chudáky. Stejně jako největší legální podvod na lidech - kapitálové životní pojištění.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 6. 2002 13:12 | FÚředník

Zákon o dani z příjmů to říká jinak. I při úvěru mimo SS a HB určený ke stavbě či pořízení nemovitosti k bydlení lze úroky odpočítávat od základu daně .....
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2002 7:18 | Eric

A, další přemlouvač k vyššímu zadlužení národa. O tom, kdo vás platí jasně svědčí vaše "srovnávací" tabulka. Co takhle varianta "nepůjčovat si vůbec"? To je pro vás bankovní nadháněče asi slovo "nemoderní", "sci fi"nebo i "Ericu sypej zpátky na strom", což? Děláte národu medvědí službu za ubohý (ani ne stříbrný) peníz od loupeživých "finančních" domů všeho druhu. Děláte z národa cvičené opice tím, že je chcete zadlužit, aby pak byl poslušnější. PROČ???? Cui Prodest???
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Kolik musíte spořit na?

let
%

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eva Jiřičná

architektka

Karel Janeček

podnikatel, RSJ

Eva Jiřičná
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Karel Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services