Přejděte s hypotékou, ušetříte

PR článek | rubrika: PR Článek | 13. 2. 2012
Uzavřeli jste u své banky před časem hypotéku s úrokem vyšším, než se vám líbí? Refinancováním a přechodem k jiné bance skoro vždy ušetříte.

Úrokové sazby u hypoték padají v těchto dnech k historickým minimům a banky se mezi sebou předhánějí, aby co nejnižšími úroky získaly nové klienty.

Klienti v Česku se často domnívají, že u banky, kde mají hypotéku, musejí zůstat navždy. To ale není pravda. „Přejít s hypotékou k jiné bance, která jim nabídne lepší podmínky, je vcelku jednoduché, a lidé tak mohou v některých případech ušetřit až desítky tisíc, jen na to nejsme zatím zvyklí,“ říká hypoteční expert Equa bank Ondřej Hák.

Kdy refinancovat

Refinancování hypotéky na bydlení je výhodné v okamžiku, kdy vám končí úroková fixace. Pokud se blíží konec období, po které jste měli zafixované úroky, podívejte se, jestli nemůžete dostat od jiné banky lepší nabídku, než je ta současná.

Úrok 3,39 % u Equa bank

Equa bank patří k bankám, které právě teď nabízí v případě refinancování hypotéky jednu z nejnižších úrokových sazeb na trhu. „V průměru nabízí Equa bank přibližně o půl procenta nižší úroky než konkurence. Nízké úrokové sazby Equa bank navíc nejsou podmíněny řadou dalších výdajů, jako jsou poplatky za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které jiné banky běžně klientům účtují. Na nejnižší úrokové sazby dosáhne u Equa bank přibližně 50 % klientů, zatímco u velkých bank jsou to podle mých odhadů často jen dvě či tři procenta lidí,“ doplňuje Ondřej Hák.

Kolik refinancováním ušetříte

Jako konkrétní příklad poslouží rodina se dvěma dětmi, která si před pěti lety vzala na koupi bytu hypotéku na 20 let ve výši 1 800 000 Kč s úrokem 4,3 % a měsíční splátkou 11 194 Kč. Nyní fixace končí, zbývá jim splatit 1 483 057 Kč a rozhodnou se, že přejdou k Equa bank. S úrokem 3,39 % bude rodina nově splácet měsíčně jen 10 522 Kč. Za pět let fixace tak ušetří 40 320 Kč.

Každý si může spočítat přesnou úsporu při refinancování své hypotéky ve speciální hypoteční kalkulačce.

Fixace nízkých úroků v dalším půl roce a dárek 5 000 korun

Equa bank klientovi navíc zaručí výhodnou úrokovou sazbu až 6 měsíců dopředu. Pokud mu fixace úroku končí např. až v létě, může přijít se svou hypotékou do Equa bank už teď, a zajistí se tak proti růstu sazeb v dalších šesti měsících. K tomu dá Equa bank každému jako dárek 5 000 korun.

Neúčelové hypotéky

Obdobné podmínky jako pro účelové hypotéky (smluvní zajištění aktuální úrokové sazby až na půl roku dopředu a finanční bonus 5 000 Kč) platí i pro neúčelové hypotéky. „V Česku mají zatím neúčelové hypotéky proti západním ekonomikám jen minimální využití. U nás je lidé nejvíce používají na konsolidaci dražších spotřebitelských půjček, na vybavení domácnosti nebo nákup auta. V ekonomikách s delší tradicí hypotečního úvěrování se ale spíš používají na úhradu školného, výdaje spojené se zdravotní péčí nebo sociálními službami,“ upozorňuje Ondřej Hák a dodává, že s nabídkou neúčelových hypoték chce být Equa bank také atraktivní alternativou pro živnostníky a ostatní malé podnikatele. Neúčelová hypotéka je velmi zajímavou alternativou jak k provoznímu financování, tak k financování rozvoje podnikání.

Více informací na www.equabank.cz nebo 800 500 900.

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořicí účet a mimořádně výnosné termínované vklady. Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

12. 2. 2024 | Olga Skalková | 4 komentáře

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

Loňský rok ovládla Hypoteční banka, když po čtyřech letech předběhla svého největšího konkurenta. Česká spořitelna zůstává jedničkou v celkovém objemu splácených hypoték.

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku klesla na nejnižší hodnotu od června 2022. Ukazuje to statistika Swiss Life Hypoindex.

Partners Financial Services