Co stojí za raketovým růstem nové online směnárny?

PR článek | rubrika: PR Článek | 30. 5. 2016
Finanční skupina Roklen oznámila, že její nová směnárna RoklenFx již překročila objemy v hodnotě vyšší než 500 milionů. Toto vše pouhé tři měsíce od spuštění aplikace. V květnu Roklen spustil novou marketingovou kampaň Na rovinu a na rok. Co od ní a od Roklenu tedy očekávat? Vyzpovídali jsme za vás ředitele RoklenFx Radima Krejčího.
Co stojí za raketovým růstem nové online směnárny?

Jak jste spokojen se začátkem online směnárny, předčily výsledky vaše očekávání?

Jsem spokojen s tím, jak nás jako de facto neznámou společnost přijali klienti. Velmi si všichni v Roklenu vážíme jejich důvěry. Jsem spokojen s objemy obchodů a počtem klientů. Nespokojen jsem s tím, že se nám v aplikaci objevily drobné chyby. Jsem perfekcionista, takže mě štvou všechny nedostatky, i takové, které naši klienti v podstatě přehlížejí.

Jak jste zvládli vybavit veškeré obchody? Vše funguje pouze online?

Máme online aplikaci a telefonický dealing. Každý klient si může vybrat, co je jemu příjemné. Někdo chce být více osobní a chce si o transakci popovídat s odborníkem, někdo s námi vůbec nechce mluvit. Každému vycházíme vstříc nehledě na způsob, jakým provede obchod. Co se týče tradingu, jsme předimenzováni, nemáme žádné problémy zobchodovat daleko větší objemy a obsloužit větší počty klientů, než máme nyní.

Co říkáte na to, že kolem nové kampaně Na rovinu a na rok je spousta otázek? Co ta kampaň vlastně znamená?

Na rovinu znamená, že jsme féroví a transparentní. Klient vždy před uzavřením obchodu přesně zná naše podmínky, náš devizový kurz, naši marži a aktuální kurz na trhu. A na období jednoho roku garantujeme navíc nejlepší kurz, tedy to, že naše kurzová marže bude maximálně 0,08 %, tedy například u eurokoruny dva haléře na každou stranu od trhu. A to platí pro všechny klienty RoklenFX.

Proč garantujete podmínky na rok, a ne na vždy? To poté zdražíte?

Je možné, že zdražíme, je možné že zlevníme. Garantovat něco na věky nelze. Jeden rok je dostatečně dlouhé období, aby klienti pochopili, že to se svou nabídkou myslíme vážně a že nejde jen o jednorázové lákadlo. Samozřejmě se budeme snažit udržet ty nejlepší podmínky pro klienty, nicméně mohou se změnit externí faktory – podmínky na trhu i samotné fungování devizového trhu nebo regulace. A na to třeba budeme muset zareagovat.

Je to opravdu udržitelné? Nebojíte se změn na trhu, které by mohly Vaši situaci výrazně ovlivnit a vy museli zdražit nebo změnit podmínky v průběhu již prvního roku?

Ne, že bychom se báli změn na trhu, Česká republika může třeba rychle přijmout euro a největší objemy obchodů tak budou na dolaru, ale na to všechno bude muset reagovat i konkurence. Náš koncept udržitelný je. Podmínky na trhu jsou aktuálně nastavené tak, že lidé směňují buď za nevýhodné kurzovní lístky bank, nebo za netransparentní kurzy nebankovních institucí, toto je neudržitelné. Lepší je být nákladově efektivní, což nám umožnuje nabízet nejlepší podmínky na trhu. A to, že by finanční produkty měly být transparentní, to je něco, čemu věřím, že má budoucnost. My, a teď omluvte silné slovo, okrádat klienty na poplatcích nechceme a nebudeme. A to se týká všech produktů skupiny Roklen.

Je ještě něco, co jste si pro klienty připravili?

Máme velké plány, online aplikaci neustále vylepšujeme a své procesy zdokonalujeme. V online aplikaci například brzy přibydou další funkční prvky, dashboard, exportní sestavy a jiné. Aplikace sice už nebude tak hmatatelně jednoduchá ve stylu „vyměň – pošli peníze – zadej příjemce“, ale zas budou mít klienti více možností.

Jaký tedy očekáváte vývoj do budoucna?

Doufáme v rostoucí oblibu naší směnárny a rostoucí počet klientů.


Na otázky odpovídal Radim Krejčí, Managing Director skupiny Roklen

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB varuje před „investicemi“ se značkou Areass

1. 9. 2023 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

ČNB varuje před „investicemi“ se značkou Areass

Česká národní banka upozorňuje veřejnost, že subjekt vystupující pod názvem Areass či Areass Group nemá žádné povolení k poskytování investičních služeb ani nedisponuje žádným jiným... celý článek

Věřitelé zázračného investora, hlaste se. Kde jsou miliardy z WCA?

17. 2. 2023 | Veronika Hejná | 3 komentáře

Věřitelé zázračného investora, hlaste se. Kde jsou miliardy z WCA?

Firma WCA International, která slibovala zázračné zhodnocení, míří k úpadku. Od investorů vybrala miliardy, na účtech má jen sto tisíc. Věřitelé můžou přihlašovat své pohledávky.

Kde přišel dolar ke svému $, kolik váží libra a další pravdy o měnách

3. 9. 2022 | Gabriel Pleska | 4 komentáře

Kde přišel dolar ke svému $, kolik váží libra a další pravdy o měnách

S penězi může být zábava, dokonce i když je nemáte. Stačí se mrknout do jejich historie. Dnes si vysvětlíme třeba to, jestli jsou dolary opravdu z Česka. Nebo proč je čínský jüan kulatý,... celý článek

Zázrační roboti? Kubíčkova WSM byla letadlo, potvrdil soud

9. 6. 2022 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Zázrační roboti? Kubíčkova WSM byla letadlo, potvrdil soud

Na osm let do vězení má jít podnikatel Jiří Kubíček, který podle Městského soudu v Praze způsobil škodu dvě a čtvrt miliardy korun. O zatím nepravomocném rozsudku informovala agentura... celý článek

ČNB zahájila intervence. Brání oslabování koruny

4. 3. 2022 | Jiří Hovorka | 22 komentářů

ČNB zahájila intervence. Brání oslabování koruny

Česká národní banka začala chránit kurz koruny před dalším oslabováním.

Partners Financial Services