Kdo je nejlepší a nejhorší ministr Nečasovy vlády?

Kdo je nejlepší a nejhorší ministr Nečasovy vlády?
Česká vláda dostala podle průzkumu agentury Sanep od veřejnosti průměrnou známku. Nejlepší je podle tohoto průzkumu ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, nejhorší naopak ministr kultury Jiří Besser.

Vláda Petra Nečase je sice hodnocena o něco lépe než, když ji vedl Mirek Topolánek, také ona však zůstává, měřeno známkami jako ve škole, na průměru. Průměrná celková známka celého vládního kabinetu totiž činí 3,2. Jak rovněž vyplývá z exkluzivního průzkumu agentury Sanep, nejlépe je hodnocen ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který dostal průměrnou známku 2,8. Těsně tak překonal premiéra Nečase a ministra dopravy Víta Bártu, jejich známkování skončilo 2,9.

Trojku dali hodnotitelé ministru financí Miroslavu Kalouskovi a ministru zahraničních věcí Karlu Schwarzenbergovi, ale také ministrovi obrany Alexandru Vondrovi. Ministr zdravotnictví Leoš Heger je hodnocen známkou 3,2, o desetinu méně, tedy 3,3 byli hodnoceni ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, ministr životního prostředí Pavel Drobil, ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš.

Pořadí nejhorších uzavírají se známkou 3,4 ministr vnitra Radek John, ministr zemědělství Ivan Fuksa a ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Byli tak jen o chloupek lepší, než je s průměrnou známkou 3,5 vůbec nejhůře hodnocený ministr kultury Jiří Besser.

Sanep vychází z výsledků exkluzivního internetového průzkumu, který se uskutečnil ve dnech 5.-15. září u reprezentativního vzorku 14 539 dotázaných ve věku od 18 do 69 let. Celkem se průzkumu společnosti Sanep zúčastnilo v rámci panelu 175 tisíc registrovaných uživatelů 34 870 dotázaných. Reperezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba může u této skupiny obyvatel činit kolem +- 1,5 procenta.

Jak a proč hodnotíte dosavadní výsledky jednotlivých ministrů vy? Jakou byste jim přidělili při hodnocení známku? Kdo je nejlepší a naopak nejhorší ministr současné vlády?

NAPIŠTE, CO SI O TOM MYSLÍTE A PŘEČTĚTE SI NÁZORY OSTATNÍCH.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

30. 9. 2010 19:37 | klimová

Podle školní klasifikace by bylo 3,4 ještě dobrý. Ti, výše jmenovaní, ode mne dostávají 5. Práci ministra kultury neznám, takže neklasifikováno.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazen 1 komentář

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Má vláda snížit platy státních zaměstnanců o desetinu?

23. 9. 2010 | redakce Peníze.CZ | 36 komentářů

Má vláda snížit platy státních zaměstnanců o desetinu?

Ke snížení schodku státního rozpočtu má přispět pokles platů státních úředníků. Zatím se zdá, že vláda po rozsáhlé demonstraci ustoupí od chystané změny tarifních pásem, nadále však... celý článek

Novela zákoníku práce bude později, vláda chce dál snížit platy státních zaměstnanců

17. 9. 2010 | František Mašek | 14 komentářů

Novela zákoníku práce bude později, vláda chce dál snížit platy státních zaměstnanců

Česko bylo zemí, kde se demonstrovalo a stávkovalo spíše výjimečně. Chystané desetiprocentní snížení platů státních zaměstnanců a změny v zákoníku práce to mohou změnit.

Státní rozpočet: jak díky škrtům nevylít s vaničkou dítě

2. 9. 2010 | František Mašek | 6 komentářů

Státní rozpočet: jak díky škrtům nevylít s vaničkou dítě

Plošné škrty rozpočtových výdajů jsou nutné, jde však o provizorium, shodují se odborníci, které oslovil server peníze.cz. Nejde jen o disciplínu státních institucí a zejména politiků,... celý článek

PŘEHLEDNĚ: Jak se vás dotknou změny podle nové vlády

6. 8. 2010 | Věra Tůmová | 16 komentářů

PŘEHLEDNĚ: Jak se vás dotknou změny podle nové vlády

Nadcházející čtyři roky čeká obyvatele České republiky řada změn, které připravuje podle programového prohlášení nová vláda. Minimálně reformy daní, důchodového, zdravotnického či vzdělávacího... celý článek

Partners Financial Services