Jak byste pomohli obětem letošních záplav?

Jak byste pomohli obětem letošních záplav?
Letošní povodně sice nebyly tak katastrofální jako ty v roce 1997, ale i tak způsobily velké škody. Přiměly vás záběry na vytopené domy poslat postiženým finanční nebo jiný dar? Napište, co si o povodních a pomoci obětem myslíte.

První údaje pojišťoven hovoří o tom, že první nahlášené škody způsobené povodněmi mají hodnotu přes 300 milionů korun. Jenže voda ještě na řadě míst neopadla a hlášených případů bude přibývat. S tím poroste i hodnota škod. Lidem v postižených oblastech lze pomoci prostřednictvím humanitárních organizací jako Člověk v tísni, ADRA či Červený kříž. Stačí jim zaslat finanční příspěvek.

Největší finanční břemeno ovšem zůstane na státu. Ten chce do roku 2013 utratit za protipovodňová opatření patnáct miliard korun. To je 1 500 korun na každého obyvatele Česka. Tomuto příspěvku se nevyhne žádný daňový poplatník. Možná se ale nakonec tato částka neutratí. Zkušenosti z minulých povodní ukazují, že protipovodňové stavby se v mnoha postižených oblastech vůbec nepostavily.

Přispěli jste na pomoc postiženým povodněmi? Proč jste to udělali? Máte zkušenosti s pomocí humanitárních organizací? Kdo je podle vás zodpovědný za to, že v řadě postižených míst stále chybí protipovodňové hráze a další opatření?

NAPIŠTE, CO SI O TOM MYSLÍTE, A PŘEČTĚTE SI MÍNĚNÍ OSTATNÍCH.

 

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

20. 5. 2010 23:30 | baronfonlempl

Nikdy bych neposlal žádné "neziskové" organizaci ani kačku. Jsou to všechno zločinecké spolky, které tyjí z lidského soucitu a lidské hlouposti.

A rodině, které byl již mnohokrát vyplaven dům a oni to stále na stejném místě opravují, bych také nedal ani kačku, navíc bych je zbavil svéprávnosti.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 5. 2010 14:17 | Karel Horák

Vlastně tomu nerozumim.Hodně lidí zasílá finanční podporu,ale nejsem zcela přesvědčen o významu tohoto způsobu.Nejen,že poukáži na příspěvek paní Lenky.Navíc si troufám tak trochu zpochybnit počínání některých neziskově ziskových organizací.Všichni totiž moc dobře chápeme systém panující v naší vlasti.Zajisté dle vzoru naší vlády,zákonodárců a v neposlední řadě podnikatelů jejichž úmysly bývají povětšinou bělejší,než ten padlí sníh.Marně hledám kohokoliv,kdo by byl schopen zvednout zadnici ze svého pracně dobitého křesla a vyrazil sám osobně s dalšími,kteří se opravdu nebojí dobrosrdečné pomoci.Není nic jednoduššího,než vzít lopatu do ruky.Nač bojují vojáci,záchranáři o rozvodnu?Aby 40 000 domácností nepřišlo o elektřinu?A co ti zjevně zdraví muži mluvící v anketě do kamery.-"My jim věříme,musí nás zachránit?"-Lidi,ty kluci nemusí zhola nic.Musí jen umřít,jako mi všichni ostatní.Bohudík máme všichni na světě štěstí,ještě jsou mezi námi lidé dobrosrdeční.Uvědomující si zázrak žití.Ovšem nechtějte mi vysvětlit,že není zapotřebí bezplatné pomoci.Přijde-li opravdová katastrofa,my všichni zjistíme na co opravdu peníze jsou.Posléze možná poznáme důležitost vzájemné pomoci,sílu společnosti.SPOLEČNOSTI!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 5. 2010 10:22 | Lenka

Poslala jsem peníze na konto Adry. Je mi sympatická svým stylem pomoci. V televizi jsem viděla mapu záplavových oblastí, které pojišťovna nepojistí. V naší rodině se asi před půl rokem vedla vášnivá debata na toto téma. Nemohli jsem se shodnout, jestli z hrůzou čekat na další povodně a neustále opravovat své zničené domy nebo se odstěnovat. Chápu vztahy lidí k domům, které si postavili vlastníma rukama nebo bydleli celý život na tomto místě, ale ztotožnuji se spíše se stěhováním a v těchto oblastech nechat volnou přírodu, zelených ploch nám ubývá. Pak bych lidem státní pomoc vyplatila, ale na koupi bytu, domu, či pozemku v méně ryzikové oblasti.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeny všechny 3 komentáře

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Stát by měl od ČEZu dostat letos 20 miliard korun. Co s nimi má udělat?

13. 5. 2010 | redakce Peníze.CZ | 25 komentářů

Stát by měl od ČEZu dostat letos 20 miliard korun. Co s nimi má udělat?

Elektrárenský gigant ČEZ navrhuje vyplatit letos dividendu ve výši 53 korun na akcii. Stát, jako majoritní vlastník, by si přišel na necelých dvacet miliard korun. Co s nimi má podle... celý článek

Měli by otcové více chodit na rodičovskou dovolenou?

29. 4. 2010 | redakce Peníze.CZ | 8 komentářů

Měli by otcové více chodit na rodičovskou dovolenou?

V Česku je na rodičovské dovolené jen šest tisíc otců. Matek na rodičovské je více než 350 tisíc. Důvodů je řada, nejčastěji otcové zmiňují ztrátu příjmu rodinného rozpočtu. Měli by... celý článek

Měnili jste někdy dodavatele plynu nebo elektřiny? Kdy byste do toho šli?

22. 4. 2010 | redakce Peníze.CZ | 15 komentářů

Měnili jste někdy dodavatele plynu nebo elektřiny? Kdy byste do toho šli?

Alternativní dodavatelé plynu slibují, že když k nim spotřebitelé přejdou, budou mít účet za plyn zhruba o pět procent nižší. Stojí podle vás tato úspora za námahu vynaloženou na změnu... celý článek

Další krok ke zvýšení mateřské. Věříte, že bude úspěšný?

15. 4. 2010 | redakce Peníze.CZ | 27 komentářů

Další krok ke zvýšení mateřské. Věříte, že bude úspěšný?

Poslanci opět schválili vrácení výše peněžité pomoci v mateřství na loňskou úroveň. Jenže se nejspíš budou muset postavit ještě prezidentovu vetu. Stihnou to podle vás do voleb? Napište,... celý článek

Partners Financial Services