Vítejte na nových Penězích.cz

Jan Stuchlík | rubrika: Sloupek | 12. 12. 2007 | 80 komentářů
Vítejte na nových Penězích.cz
Vážení čtenáři, přišli jste na náš server a nejspíš jste čekali své staré dobré Peníze.cz. Teď to tady patrně nepoznáváte, přestože adresa, kterou jste zadali, je stále stejná. Oranžovou vystřídala modrá. Články, produkty, kalkulačky jsou uspořádány jinak, než jak jste byli zvyklí. To proto, abyste se ke všemu dostali rychleji a snadněji než dosud. Ta největší změna je ovšem na první pohled vidět jen málo. Změnili jsme filosofii našeho portálu.

Server Peníze.cz byl prvním projektem svého druhu v České republice. Napomohl rozvoji zájmu Čechů o nejrůznější finanční produkty. Snažil se taje osobních financí vysvětlovat tak, aby jim porozuměl každý. Jenže postupem času vznikly další podobné portály, které v některých oblastech Peníze.cz předčily. Stáli jsme proto před otázkou, kudy půjdou Peníze.cz v příštích letech, aby zase byly nejlepším a ojedinělým projektem na české internetové scéně. A jak budou sloužit vám, našim čtenářům, kteří za ta léta získali na poli financí spoustu zkušeností a z nichž vyrostli, nebojíme se říct, experti na ekonomiku a vše, co s ní souvisí.

Stáli jsme před dvojí volbou. Buď staré Peníze.cz jen oblékneme do nového kabátu, který bude více odpovídat moderní době, nebo se pokusíme vytvořit něco víc. Rozhodli jsme se pro druhou možnost. Dnes vám proto po pěti měsících usilovné práce představujeme Peníze.cz, které by se měly stát unikátním prostorem, v němž budeme všichni sdílet zajímavé informace, zkušenosti, úspěchy i chyby z oblasti ekonomiky a osobních financí.

Tento prostor tvoří dvě části. První je internetový magazín o ekonomice a osobních financích, který pro vás každý den připravujeme. V něm najdete zajímavé i podnětné články roztříděné do osmi tematických sekcí – Ekonomika a daně, Investice, Bydlení, Karty, účty, úvěry, Pojištění a penze, Práce, rodina, dávky, Spotřebitel a Podnikatel. V těchto sekcích najdete i přehledy finančních produktů, porovnávače, kalkulačky či náš nový Lexikon. V něm budete moci listovat a hledat rady a návody, které vám pomohou vyřešit konkrétní finanční problém či životní situaci. A to formou návodových článků, slovníku finančních pojmů, či on-line poradny.

Jsme si vědomi, že i přes maximální snahu nemůžeme odpovědět na všechny vaše otázky, vyřešit všechny vaše problémy, či nabídnout vám články úplně o všem, co vás zajímá. Zároveň ale víme, že řada z vás má úžasné ekonomické znalosti a zkušenosti, které rádi prezentujete v našich diskusích. Navíc umíte své myšlenky skvěle, zajímavě a často velmi vtipně zformulovat a předat ostatním. Myslíme si, že byste proto měli mít mnohem větší prostor k vyjádření svých názorů a prezentaci svých zkušeností.

Proto jsme pro vás připravili sekci Komunita. V ní budete moci na svých blozích vytvářet vlastní magazín o čemkoli, co vás zajímá a o čem si myslíte, že bude zajímat ostatní. Budete zde moci spolu diskutovat, dělit se o zkušenosti, rady či jen tak se společně vzdělávat.  Budete se moci ve vlastních kvízech navzájem zkoušet z toho, co víte. Budete moci ve vlastních anketách zjistit, co si myslí ostatní. Postupně tak můžete vytvořit prostor, který bude informačně mnohem bohatší, než co vám můžeme s omezenou kapacitou naší redakce nabídnout my. Společně tak vybudujeme místo, kam budou chodit tisíce čtenářů nejen za zajímavými a užitečnými informacemi či zábavou, ale také pro rady, jak se vypořádat se stále složitějším světem osobních financí.

Propojení magazínu a Komunity bude vidět téměř na každém místě portálu. Nejlepší blogeři se mohou dostat se svými příspěvky až na úvodní stranu serveru. Nejlepší diskusní příspěvky ke článkům budou mít své výsadní místo. Totéž platí o vašich nejlepších anketách či kvízech. Na první pohled tedy bude vidět, že jste spolutvůrci tohoto ojedinělého projektu.

Navíc budete spolu moci soutěžit. Za aktivitu na portále budete získávat body. Hodnotit se bude vše od založení a tvorby vlastního blogu, přes vytváření anket a kvízů, až po diskusní příspěvky pod články a jejich hodnocení. Sami tak budete moci sledovat, jak portál žije a jak se do tohoto života zapojujete. Ty nejaktivnější čas od času odměníme nějakou cenou.

Dnes tedy dostáváte do rukou nikoli jeden z mnoha zdrojů informací, jakých je internet plný. Dnes máte před sebou nástroj, který vám bude pomáhat v orientaci v oblasti ekonomiky a financí a s jehož pomocí můžete i vy pomáhat a bavit ostatní.

Doufáme, že se vám nové Peníze.cz budou líbit.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 80 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 12. 2007 13:21, Roman

Vas portal jsem navstevoval denne a novou verzi jsem ocekaval s obavami, ktere se, bohuzel, naplnily. Novy kabat se dle meho soudu opravdu nepovedl. Chapu, ze inovace jsou potreba, ale zlate pravidlo zni 'co funguje, to se nemeni'.

Vsechno zle je ale i k necemu dobre, myslim, ze se vam neco opravdu podari(lo) zmenit: ctenare. Novi ctenari, kteri nevedi, jak stranky vypadaly v minulosti, si treba na novy design privyknou. A ti stari, kteri maji moznost srovnani s predeslou verzi webu, budou bud jenom skripat zubama, nebo si najdou jiny financni server. Stejne jako ja. Mejte se tu hezky.

-Roman

+126
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 12. 2007 19:51, roman07

Osobně se mi nový systém líbí, jenom teda mi pár věcí nefunguje a pár mi připada nedotažených. To se snad za pár týdnů odladí. :-) Třeba se mi nedaří přihlásit do Portfolia. Funguje to někomu?

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (80 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

8. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Nejlepší spořicí účty v březnu. První porovnání s novou bankou

Banky postupně snižují úročení na termínovaných vkladech, některé i na spořicích účtech. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Česká ekonomika si v EU pohoršila i kvůli inflaci

28. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

Česká ekonomika si v EU pohoršila i kvůli inflaci

Česko má čtrnáctou nejsilnější ekonomiku v Evropské unii. Ve srovnání s ostatními státy ale už podruhé za sebou oslabila. Brzdí nás nízká přidaná hodnota a vysoká inflace, ukázal Index... celý článek

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

22. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

Ceny bytů i rodinných domů v loňském roce klesly. Vyplývá to ze statistiky ČSOB Index bydlení (dříve HB Index) za čtvrté čtvrtletí 2023. Základem jsou odhady tržních cen nemovitostí... celý článek

Partners Financial Services