Hity roku 2016: Co jste na Peníze.cz nejvíc hltali

Petra Dlouhá | rubrika: Publicistika | 29. 12. 2016
Rok 2016 spěje do finále, a tak se v redakci ohlížíme. Vydáváme se zpět po časové ose a sledujeme stopu, kterou jste nám vy, naši čtenáři, zanechali: které texty byly trhákem roku, co jste letos nejvíc četli, co vás na Peníze.cz nejvíc přitahovalo? Výsledky jsou sečtené.
Hity roku 2016: Co jste na Peníze.cz nejvíc hltali

Podobně jako v předchozích letech, i letos jste nejvíc pálili po servisních článcích s kalkulačkami, které se týkají vašich peněz. Letos vás vůbec nejvíc zajímalo, kolik dostanete, když budete pracovat, a kolik to hodí, když pracovat nebudete.

Tři nejčtenější texty na Peníze.cz v roce 2016, v absolutním pořadí:

A bramborová medaile:

I další vysoké příčky patřily praktickým textům o osobních financích. Rádi u nás čtete o důchodech, mateřské a rodičovské, daních i sociálních dávkách.

Analýzy a srovnávačky

Populární jsou podle statistik čtenosti také ekonomické analýzy a srovnávačky. V roce 2016 dosáhly v této kategorii největší čtenosti tyhle:

Už teď můžeme bohužel slíbit, že lednové srovnání spořicích účtů a termínovaných vkladů bude smutné čtení. Konkrétně u spořicích účtů se nám začíná objevovat takový nešvar: bez splnění nejrůznějších úkolů nedostanete už vůbec žádný úrok…

Co si o tom myslíte

V naší nepravidelné čtvrteční rubrice Co si o tom myslíte jste nejvíc hltali texty o elektronické evidenci tržeb, kterou můžeme na základě čísel napříč rubrikami označit za téma roku:

Velmi vás ale zaujal i text, který předestírá názor, který je dnes slyšet málokdy: Na rozdíl od vás, nechci nikdy bydlet ve vlastním. A vím proč.

Bronz v rubrice Co si o tom myslíte připadá (opět) elektronické evidenci tržeb:

Bramborovou medaili bere fáma o pornu a spořitelně:

Očima expertů

Páteční rubrika Očima expertů, to už je na Peníze.cz evergreen. Pořád si ji žádáte, pořád ji čtete. A tak nemáme důvod v páteční nabídce cokoli měnit, odborníků na slovo vzatých se budeme ptát i v roce 2017. Nejčtenějšími vydáními roku 2016 jsou:

Komentáře

Ve svých sloupcích a  komentářích chodí na Peníze.cz pátek co pátek s kůží na trh Michal Kašpárek. V  roce 2016 z jeho pera na Peníze.cz nejvíc pozornosti upoutaly texty o dětech v kavárně, hrdinech roku 1989, Andrejovi Babišovi a EET. Kdo nečetl, má příležitost:

Rozhovory

Soboty na Peníze.cz už dlouhé roky patří rozhovorům a naše statistika hlásí, že je máte rádi. Vůbec nejvíc pozornosti letos vzbudil dvoudílný rozhovor se šéfem odborářů Josefem Středulou:

Klasikou je už na Peníze.cz novoroční běh našeho redaktora Ondry Tůmy s ekonomem a poradcem ministra financí Alešem Michlem, loni na trati debatovali mimo jiné o elektronické evidenci tržeb:

Dobrá tradice pokračuje. Znovu Ondřej s Alešem Michlem vyběhne do terénu už brzy. Těšte se.

A další hit roku mezi rozhovory. Vymíráme? Skutečně nebude na důchody? Demograf a člen důchodové komise Tomáš Fiala vše uvádí na pravou míru:

Zaujal vás také rozhovor s šéfem MasterCard, který věří, že už brzy můžeme říct bankovkám adieu:

Publicistika

Pod štítkem Publicistika obvykle na Peníze.cz nacházíte texty, které zdaleka nejsou naším denním chlebem, za rok jich je jako šafránu, častěji je vídáte na našem sesterském webu Finmag a především v tištěném Finmagu. Ovšem píšeme je rádi a zdá se, že vy je rádi čtete. Tady jsou čtenářsky nejúspěšnější kousky roku 2016:

Finanční prasárny

Na Peníze.cz zpracováváme také vaše příběhy a (většinou neblahé) zkušenosti s finančními institucemi, někdy dokonce s podvodníky, kteří vás podfoukli a připravili o peníze. Letos jste z tohoto soudku nejvíc četli:

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Partners Financial Services