Láska za peníze. Peníze za lásku. Co si o tom myslíte?

Tak schválně. Co mají společného srdíčkované trenýrky s nápisem „Be my Valentine“, kurtizána a sňatkový podvodník? Jsou nepopiratelným důkazem toho, že láska je na prodej. Nebo aspoň může být. A kdy jindy si to připomenout než ve svátek zamilovaných, který se stal byznysem par excellence?
Láska za peníze. Peníze za lásku. Co si o tom myslíte?

Erotika, sentiment a obžerství – tři kategorie prodejních artiklů, kterým se ze zvláštních důvodů v  půlce února daří nejvíc. Kdo z vás na Valentýna nikdy nedostal nějaký ten šikovný kousek určený do prvního šuplíku nočního stolku, večeři při svíčkách nebo aspoň plyšového medvěda?

Nenechte se ovšem mýlit, Peníze.cz nepodlehly pouze mámení importovaného komerčního svátku. V plném proudu je totiž také čistě český Národní týden manželství. Organizátoři pořádají celou řadu výstav, přednášek, kurzů a diskuzí. A vyzývají: buďte romantičtí.

A tak jsme si řekli, že malou diskuzi na téma vztahů a lásky rozvíříme i my. Jako staří cynici, však – jak nám ostatně název našeho webu velí – nepůjdeme po romantice, ale zcela nepokrytě: po penězích. Tématem dnešního Co si o tom myslíte tedy je: láska za peníze, peníze za lásku. Kdo z vás na vlastní kůži zažil příběh, ve kterém hrály láska a peníze rozhodující roli? A vůbec – s čím jste na tom líp: s láskou, nebo s penězi?

Partner rubriky

Partnerem rubriky Co si o tom myslíte? je nakladatelství Grada. Z jeho nabídky by vás mohlo zajímat třeba...

Hana Marková. Daňové zákony 2013
Publikace obsahuje úplná znění všech daňových zákonů v platném znění k 1. lednu 2013. Nejprodávanější daňová publikace v Česku!

Jiří Dušek. DPH 2013 – zákon s přehledy
V osvědčené publikaci naleznete úplné znění zákona se zvýrazněním zásadních novel. Schematicky jsou znázorněny nejběžnější paragrafy zákona.

Láska hýbe světem

Možná jste si toho ani nevšimli, ale lásku vám Peníze.cz po troškách servírují vlastně celý rok. V nejrůznějších podobách.

O tom, zda je lepší sex na paragon nebo bez a zda chceme, aby byl náš stát radši pokrytcem než pasákem, jsme psali, když se naposledy otevřela debata o legalizaci a zdanění prostituce – tedy „lásky“ prodejné:

O lásce romantické až k zbláznění, jsme psali, když jsme vás varovali, ať své lásce nebeské v poblouznění smyslů rozhodně nepůjčujete peníze: nemá to totiž smysl. Kdo se na takovou cestu vydá, dost často skončí bez lásky i bez peněz.

Na vaši kapsu jsme mysleli, i když byla řeč o lásce nevěrné: podrobně jsme vám propočetli, na kolik vás přijde milenka čili paralelní vztah. Ukázalo se, že cizoložství, sukničkářství a zahýbání nevyžaduje jen pevné nervy, ale taky napěchovanou portmonku:

Kapitolu samu pro sebe pak tvoří láska manželská. Člověk by v téhle oblasti už vlastně příliš pikantérií ani nečekal. Opak je však pravdou. První otázka přirozeně zní: vyplatí se do chomoutu vůbec dobrovolně lézt? Záleží asi hlavně na tom, jaké máte motivy. Staré skotské přísloví praví: Nežeň se pro peníze! Můžeš si je půjčit levněji.

Mluviti zlato!

Za dobré slovo knížku

Minulý týden jsme v rubrice Co si o tom myslíte?, sluníčka naše, psali o tom, kolik budeme solit za soláry. Šéfová Energetického regulačního úřadu mluvila o desítkách miliard.

Bude za to vůbec někdo potrestán? ptal se hned na začátku debaty pod článkem jeden čtenář. Budete se divit, ale z velké části ti, co na to skočili a ve hromadně si pořizovali FVE. Myslím ti, co si to dávali na baráky, jako dobrou investici, říká mu na to debatér Fredy, který následně s jezevcem diskuzi ovládne. „Případ solár“ jim sice posloužil jen jako odrazový můstek k obecnější debatě, za čtení to ale stojí. Fredymu bychom za jeho příspěvky rádi poslali knížku – bohužel jsme ale u jeho příspěvků nenašli e-mail...

Další dilema z oblasti lásky manželské  zní: zaříznout romantiku předmanželskou smlouvou, nebo si předem podříznout větev pod nohama pro případ, že to nevyjde?

No, pak už přijde jen pár exekucí za manželovy dluhy:

A pomalu je tu čas začít si shánět rozvodového právníka:

Láska: obchod jako každý jiný

Přepočítávat lásku na peníze je možná necitlivé a cynické. Jenže to, že dobrý vztah se v mnoha ohledech podobá dobrému obchodu, je zkrátka fakt. A zkuste to zpochybnit. Co jiného všichni děláme, než že lačně procházíme mezi regály, probíráme se vším, co je k mání, handlujeme a napínáme síly k tomu, abychom ukořistili ten nejlepší možný kus? A ruku na srdce, kdo z nás někdy nepředbíhal ve frontě a trochu neblafoval: netvářil se, že může zaplatit víc, než by mu jeho bankovní konto kdy dovolilo? Když se svého objektu zmocníme, jsme ochotni do něj investovat. Ale čekáme také výnosy. Zpátky chceme aspoň stejně tolik. Doufáme, že se naše vklady zhodnotí. A že se nám to zkrátka všechno vyplatí.

Cynické to možná je. Ale taky fér. Na tržišti života totiž platí, že každý z nás je zbožím i kupcem zároveň. A nakonec… co víc si můžeme přát, než aby nám náš partner či partnerka jednou řekli: jsi nejlepší investicí mého života?

Co si o tom myslíte vy? Kolik toho mají láska a peníze společného? Kolik jste za lásku nejvíc utratili? Kdo z vás díky lásce k penězům přišel? Kdo kvůli lásce naopak přišel o ně? Pište do diskuse. Valentýnským dárkem za nejlepší příspěvek bude knížka z nakladatelství Grada.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 10 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

5. 3. 2013 22:14 | max

Je to krásné..., feministky přinesly chaos do srdcí žen a mužům vpluly do náruče lehké nevěrnice na jednu noc. DĚKUJEME HOLKY DEPRESANTKY ! :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 3. 2013 22:24 | Vopalova

Hledám lidi kteří znají Ludka Ondriše ze Slaného.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 2. 2013 7:11 | jirka

alimenty nejsou výchova, vidíš 4x za měsíc dítě, to zrovna není moc.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 23:19 | Jasan

Prosím, přestaňte už k názvům článku dodávat přílepek: "co si o tom myslíte? Pokud se budu chtít vyjádřit, tak se vyjádřím i bez toho přílepku. Domnívám se, že pokud článek nějak osloví, tak se nepotřebuje ponižovat s podbízivým "co si tom myslíte", trošku jak na základce.. Mnohdy zajímavé téma článku mne úplně znechutí, když tam přečtu tento přílepek, tak to raději už ani nečtu vůbec.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 2. 2013 17:14 | Fredy

Citace - roman / 14.02.2013 14:50

milenka na jednu noc mě vyjde laciněji než cele manželstvi

Proti gustu ...... Lacinější možná, pokud Vám ovšem nepředá nějakou vzácný "dárek", se kterou se pak musí na kožní....

Osobně nelezu do bot, které přede mnou obouvalo mnoho jiných .... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 2. 2013 15:26 | Nox

No zase ale nemusis platit alimenty ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 2. 2013 14:50 | roman

milenka na jednu noc mě vyjde laciněji než cele manželstvi
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 2. 2013 12:36 | Vyléčenej

Kluci, já chtěl jednou lásku prodejnou – a jsem vyléčenej navždycky, hotýlek, pajzl, víš jak, dal jsem si s holkou bublinky z vysoký skleničky, pak se najednou pokoj rozmáz, a když jsem se probudil, byl jsem rád, že mám aspoň trenýrky. Doporučuju každýmu, aby si vážil tý svojí slepice, pokud ta ho škube aspoň trochu civilizovaně!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 2. 2013 12:32 | Esterházy

Pokud jste již v určitém věku, tak sex s mlaďonkou holčinou /ale ne pod zákonem/ vám rozhodně udělá dobře. A jí zase vaše peníze.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 2. 2013 8:33 | Fousek

Nic nového pod sluncem. Podívejte se kolem sebe kolik chudáků má ženskou ? Ledaže mají jiné vnady... jinak si ani neškrnou. :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeno všech 10 komentářů

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Manželé dlužníků pozor, od ledna exekutor může k vaší mzdě i účtu!

9. 11. 2012 | Petra Dlouhá | 98 komentářů

Manželé dlužníků pozor, od ledna exekutor může k vaší mzdě i účtu!

Účet manžela či manželky – pro dlužníky oáza klidu a bezpečí. Exekutor na něj nemůže. Zatím. Od příštího roku bude všechno jinak. Zákonodárci sáhli ke kontroverznímu opatření: účet... celý článek

Příští stanice rozvod. Kolik stojí jízdenka na svobodu?

15. 8. 2012 | Petra Dlouhá | 16 komentářů

Příští stanice rozvod. Kolik stojí jízdenka na svobodu?

Prvním krokem k rozvodu je... svatba. Statistika je neúprosná: krachem u nás končí každé druhé manželství. Cesta z chomoutu není zdarma. Přečtěte si, co vás na ní čeká. A hlavně – kolik... celý článek

Předmanželská smlouva. Zabiják romantiky, nebo jisticí lano?

12. 9. 2011 | Petra Dlouhá | 20 komentářů

Předmanželská smlouva. Zabiják romantiky, nebo jisticí lano?

Kostel. Právě si řekli ano. On že si bere ji, ona že jeho. Střih. Soudní síň. On že si bere auto, ona že děti, on bere sedačku a ona taky že bere sedačku. Právě si říkají ne a ne a... celý článek

Sex na paragon? Nebo bez? Legalizovat a zdanit prostituci?

4. 8. 2011 | redakce Peníze.CZ | 16 komentářů

Sex na paragon? Nebo bez? Legalizovat a zdanit prostituci?

Viděli jste někdy lochnesku? Těžko. Přesto dost lidí věří, že existuje. Prostitutky vidíme na každém druhém rohu. Zákonodárci se však tváří, že neexistují. Nebo aspoň neuznávají, že... celý článek

Miluješ mě? Tak mi půjč milion!

7. 7. 2011 | Petra Dlouhá | 18 komentářů

Miluješ mě? Tak mi půjč milion!

Že půjčky mohou člověka dovést až k osobnímu bankrotu, to víme. Ale pozor, nejen ty, které si bereme! Smutnými oběťmi jsou ti, kteří se až na dno dostali proto, že chtěli pomoct svým... celý článek

Partners Financial Services