Kvíz s krachujícími bankami a gangstery v důchodovém věku

redakce Peníze.CZ | rubrika: Kvíz týdne | 12. 11. 2011
Kvíz s krachujícími bankami a gangstery v důchodovém věku
O čem jsme psali minulý týden? Třeba o změnách v zákoníku práce, ten je odklepnutý, a když prezident najde pero, aby ho podškrábnul, od ledna platí. Vracíme se taky k penzijní reformě: kdo bude v sedmdesáti chodit do práce? V kvízu najdete tipy na další články minulých sedmi dní...

Do jaké sumy ručí Fond pojištění vkladů jednomu člověku za vklady v jedné bance?

Bezpečnostní kamery amerických bank prý už při víc než tuctu přepadení zachytily téhož lupiče, kterému je minimálně sedmdesát roků. Zřejmě si nespořil na důchod, tak se musí řádně ohánět. I když... naše děti se v jeho věku budou muset ohánět spoření nespoření. Víte, v kolika letech půjde podle dnešních počtů do důchodu letos narozené dítě?

Ne každý má to štěstí, že ho na stará kolena zaměstná mafie. Třiašedesátiletý Othmar Hill, majitel personální agentury Hill, však říká, že práci si může najít každý. A šanci pro starší vidí v podnikání a krátkodobých zaměstnáních. Děkujeme pěkně. Mimochodem pravidla krátkodobých pracovních poměrů a smluv se právě mění. Na jak dlouho bude podle novely zákoníku práce možné uzavřít smlouvu na dobu určitou?

Sranda není ani to podnikání. Je mezi námi sice přes tři miliony (!) živnostenských oprávnění, řada z nich je však vydána, jen aby zaměstnavatel nemusel odvádět zdravotní a sociální pojištění: najme si „živnostníka“. Kdo si na vás může došlápnout, zjistiv, že jako živnostník vystavujete faktury jediné firmě, a pojav tedy podezření, že jste švarcsystematicky zaměstnán-nezaměstnán?

Nuže s důchody to nebude valné, odborníci radí nasekat děcka a dobře je vychovat. Ne každé nasekané děcko má však štěstí na dobrou domácí výchovu. Víte kolik dětí u nás žije v kojeneckých ústavech a dětských domovech pro děti do tří let?

Péče o děti v potížích je jedna z opravdu rozumných věcí, na které platíme daně. Je tu ovšem ještě řada věcí nerozumných, pročež je berňák pořádný otesánek. Jednu daň (zatím) ještě nemáme — ale však on si na ni někdo časem vzpomene. S jakou starodávnou daní si hrál náš komiks z minulé neděle?

Až stát přijde s touhle daní, nevyseká nás z průšvihu nikdo jiný než nějaký superhrdina. Svatý Václav nad námi mávne rukou, že jsme neznabohové, takže musíme spolehnout na Hollywood a televizní studia. Jak se jmenuje seriálový hrdina, který dokáže z kancelářské sponky, žvýkačky a lahvičky inkoustu sestrojit funkční pumu?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nový zákoník práce schválen. Co nás čeká a nemine?

11. 11. 2011 | Petra Dlouhá | 32 komentářů

Nový zákoník práce schválen. Co nás čeká a nemine?

Poslanci měli minulý týden pohotovost. Zasedali a jednali, až se z nich kouřilo. Jen produktivita práce nestála za moc. Opozice se maratonem obstrukcí snažila bránit reformám, které... celý článek

Sedmdesátníci jdou do práce. Sci-fi, nebo realita?

10. 11. 2011 | Ondřej Tůma | 37 komentářů

Sedmdesátníci jdou do práce. Sci-fi, nebo realita?

Průměrný věk se prodlužuje, a tak dnešní mimina půjdou do penze až po sedmdesátce. Jenže – prodlužuje se s délkou života také doba, kdy jsme schopni plnohodnotně pracovat? A budou zaměstnavatelé... celý článek

Hledáte nové zaměstnání? Staňte se profesionálním rodičem

9. 11. 2011 | Petra Dlouhá | 27 komentářů

Hledáte nové zaměstnání? Staňte se profesionálním rodičem

Přemýšlíte o změně práce? Co takhle stát se rodičem z povolání? Příští rok má na seznam profesí přibýt nová kolonka: profesionální pěstoun. Člověk, kterého bude stát platit za to, že... celý článek

Škola finanční gramotnosti: krachy, krachy, krachy

8. 11. 2011 | Roman Baroš | 7 komentářů

Škola finanční gramotnosti: krachy, krachy, krachy

Co se stane, když... V minulém díle Školy finanční gramotnosti jsme se učili, do čeho neinvestovat. Dnes si řekneme o tom, co nám hrozí, když už jsme svoje peníze do něčeho dali.

Začínáme podnikat: Proč vlastně?

7. 11. 2011 | Michal Chleboun | 5 komentářů

Začínáme podnikat: Proč vlastně?

Možná jste se právě teď rozhodli, že se stanete svým pánem. To je jeden z důvodů, proč se lidé vrhají pro podnikání a zejména v začátcích se stávají otroky vlastních snů, představ a... celý článek

Partners Financial Services