Photon Energy Investments vydávají dluhopis s osmiprocentním zhodnocením

PR článek | rubrika: PR Článek | 25. 2. 2013
Photon Energy Investments, nizozemský provozovatel fotovoltaických elektráren, vydává dluhopis s ročním výnosem osm procent, který bude vyplácen čtvrtletně. Profitovat na něm mohou i čeští investoři. Lhůta pro upisování dluhopisu poběží od 25. února do 11. března. Celkový emisní objem ve výši až 40 milionů eur má být v rámci low-risk strategie společnosti investován do akvizice fotovoltaických projektů v zemích, ve kterých experti očekávají solární boom, tedy v Severní Americe, Austrálii či Turecku.
Photon Energy Investments vydávají dluhopis s osmiprocentním zhodnocením

Amsterdam, 25. 2. 2012 – Photon Energy Investments N.V. vydává dluhopis s ročním výnosem osm procent. Díky dlouhodobým cash-flows může společnost investorům jako bonus nabídnout čtvrtletní výplatu výnosů. Photon Energy Investments generuje svůj obrat prodejem elektřiny ze solárních elektráren v České republice, na Slovensku a v Itálii. Dluhopisy mohou být upisovány v nominální hodnotě 1000 eur od 25. února do 11. března, poté se s nimi bude obchodovat v Open Market segmentu Deutsche Börse AG ve Frankfurtu. Partnerem pro Českou republiku je obchodník s cennými papíry BH Securities, a. s., přes kterého lze dluhopis upisovat.

Informace o dluhopisu

Objem:

až 40 milionů eur

Výnos:

8 % p. a.

Výplata:

čtvrtletní

Splatnost:              

pět let

Nominální hodnota:

1000 eur

ISIN:

DE000A1HELE2

Očekávaný emisní objem bude investován do mezinárodní expanze firmy v pečlivě vybraných zemích, kterými jsou Kanada, USA, Austrálie, Turecko a Rumunsko. První projekty mají být převzaty do portfolia již letos. Photon Energy Investments bude při expanzi v cílových zemích realizovat předpřipravené projekty s celkovou kapacitou 127 MWp. Podle prognóz Evropské fotovoltaické asociace EPIA se v těchto zemích očekává solární boom.

Bližší informace k dluhopisu a business modelu společnosti jsou k dispozici na internetové stránce www.photonenergyinvestments.com. Zde je k dispozici i prospekt cenného papíru, který schválila německá Bundesanstalt für Finanzen.

Rozšíření portfolia probíhá na základně low-risk strategie, při které jsou veškeré projekty předmětem přísné kontroly a podrobné analýzy. Jednou z mnoha dalších podmínek pro realizaci projektů je například i minimální očekávaná rentabilita ve výši deseti procent.

Photon Energy Investments je dceřinou společností skupiny Photon Energy, která od roku 2008 postavila elektrárny s celkovou kapacitou téměř 50 MWp v pěti zemích světa. Portfolio elektráren Photon Energy Investments má celkovou kapacitu 27 MWp s průměrnou rentabilitou mezi 9 a 14 procenty.  Obrat z elektrárenského portfolia v České republice a na Slovensku za období od čtvrtého kvartálu roku 2011 do třetího kvartálu roku 2012 (po odečtení minoritních podílů) dosáhl 12,4 milionů eur a finanční přebytek činil 2,77 milionů eur.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

8. 3. 2024 | Martin Mašát | 1 komentář

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

Zatímco akciím pomáhá až nekritická víra v budoucnost umělé inteligence, ceny dluhopisů poslalo nahoru rozhodnutí České národní banky.

Podílové fondy v zeleném. Investoři čekají další růst

6. 2. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy v zeleném. Investoři čekají další růst

Inflace ve světě klesá, centrální banky sníží převysoké úrokové sazby a aspoň americká ekonomika hrubě produkuje. Investorům to k dobré náladě stačí a cenné papíry jsou stále cennější:... celý článek

Partners Financial Services