Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Měníte povinné ručení? Pozor na včasnou výpověď starého!

Měníte povinné ručení? Pozor na včasnou výpověď starého!
I když většině řidičů dávno nekončí smlouva o povinném ručení koncem roku, bývá přesto podzim obdobím, kdy nabízejí pojišťovny nejvíc novinek. Běžná je sice nabídka komplexních služeb, v detailech se ale liší a porovnat povinné ručení tak není snadné.
František Mašek, rubrika: Co se děje, 19.11.2010, 6 komentářů
Tisknout

19.11.2010 16:56, Michal Novotny

Ja nedavno vyuzil porovnavac. Prosel jsem jich nekolik- bezvapojisteni.cz, epojisteni.cz a toppojisteni a jeste nejaky. Nejvic me zaujalo to epojisteni. Web sice spis obycejny a moc mi nevyhovoval, ale zadarmo mi zavolali a doresil jsem pojistku s operatorkou. Mimochodem, presel jsem zklamane od directu, co tu na nej vidim reklamu (a reklamy ma vsude mozne). Mel jsem u directu drive pojistku a po par mesicich mi zvedli cenu, tak jsem sel radsi jinam. Tenhle postup mi nesedi.

19.11.2010 19:18, Jirka

Pojištění auta lze zrušit kdykoliv, 6-týdenní výpovědní dobu lze "obejít" takto:
Odmontuji z auta značky.
Zanesu je na dopravní inspektorát na depozit.
Zaplatím 100 Kč.
Dostanu potvrzení, že auto je mimo provoz a značky jsou v depozitu.
Ukážu paní (pánovi) na depozitu novou (již dopředu uzavřenou) pojistku na auto + musím mít ve velkém techničáku platnou technickou prohlídku.
Vezmu si ihned značky zpátky, namontuju na auto a jezdím už s novou pojistkou.
Potvrzení o uložení značek do depozitu pošlu na pojišťovnu, kde mám starou pojistku. Ke dni uložení značek do depozitu mi pojišťovna starou pojistku zruší, přeplatek pojistného mi vrátí zpět. Některé pojišťovny požadují vrátit starou zelenou kartu.
A je to.
Ještě k těm internetovým kalkulátorům - lze najít i levnější pojištění než na internetu. Chce to jen se poptat u různých makléřských společností. Nehledě k tomu, že na internetu se nedozvím spoustu důležitých informací k pojistce. Pokud ale jednám přímo s pojišťovákem, tak se na vše mohu vyptat.

21.11.2010 11:12, Luba

Měla by existovat ještě jedna možnost, kterou hodlam vyzkoušet u Allianz. Nezaplatit pojistné. Spolu s upomínkou přijde i termín zrušení smlouvy, od kterého lze uzavřít nové pojištění. Po zrušení smlouvy pojištovna pošle vyúčtování (poměrná částka ze smlouvy), kterou je samozřejmě třeba doplatit. Luba

Zobrazit komentovanou zprávu (Jirka 19.11.2010 19:18)

23.11.2010 12:29, Martina

Jirko, Lubo, jde to i mnohem jednodušeji. Pojišťovně nahlásíte výpověď smlouvy z důvodu prodeje auta (které neprodáte). Kupní smlouvu pojišťovna vidět nechce (naše zkušenost) a ani by neměla chtít. To je soukromý dokument.

05.11.2011 20:46, Karel

zde více informací o ePojisteni.cz

http://www.sporit.eu/n ews/slibnemu-serveru-epojisten i-cz-dochazi-dech/

04.02.2012 09:34, Martin

Pozor na rušení fiktivní smlouvou.. Taky jsem takto zrušil smlouvu u Kooperativy z důvodu lepší nabídky. Vše proběhlo v pořádku, vrátily přeplatek, takže jsem považoval věc za ukončenou. Po asi třech měsících mi ale přišla výzva že mám pojistné opět zaplatit na další rok. Volal jsem tedy na pojišťovnu a tam mi sdělily, že ke změně vlastníka nedošlo, zrušení je tedy neplatné a smlouva běží dál. Pojišťovna to zřejmě zjistí z kanceláře pojistitelů. Takže asi nejlepší cesta jak rychle zrušit povinné ručení je dočasné vyřazení vozidla z registru-zrušit smlouvu a druhý den si pro značky zase dojít :)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Marta Nováková
podnikatelka

Radovan Vítek
podnikatel

Marta Nováková
ÚSPĚŠNOST
52,25 %

z 1 311 duelů
Radovan Vítek
ÚSPĚŠNOST
40,41 %

z 1 183 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.