Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Mizí vám prachy: Stačí jeden úraz a rodina bez rezervy je nad propastí (4)

Mizí vám prachy: Stačí jeden úraz a rodina bez rezervy je nad propastí (4)
Bez finanční rezervy život připomíná ruskou ruletu. Jakmile se stane něco vážného, rodina se už nemusí finančně vzpamatovat. Zažily si to obě rodiny zapojené do společného projektu Peníze.cz a Broker Consulting.
Jan Stuchlík, rubrika: Jak na to, 21.10.2010, 25 komentářů
Tisknout

06.11.2010 19:31, aa

Rezervu bych bral, ale mám plat 7500Kč čistého a manželka téměř stejně,pracujeme,nemarodíme,pr otožemáme strach zůstat doma,aby nás nevyhodili,protože v kraji,kde práce není jsme vděčni i za takovou almužnu...

06.11.2010 20:08, Martin

Všichni na tom nejsou tak zle. Jestli si to dobře pamatuju, tak cca. 600 tis. lidí v Česku má víc než 5 mil. Kč a asi 15 tis. lidí má víc než mil. USD.

Zobrazit komentovanou zprávu (aa 06.11.2010 19:31)

06.11.2010 20:21, aa

To jim přeju,tady u nás je to celkem běžný plat :-) ,ale ten můj je běžnější. Nenaříkám.Jen konstatuju stav.

06.11.2010 20:44, Martin

Možná jsem vás zmátl. To není jejich plat ale majetek nebo hotovost (vlastně ani nevím co z toho). Plat 5 mil. měsíčně má skutečně asi málokdo.

Zobrazit komentovanou zprávu (aa 06.11.2010 20:21)

06.11.2010 21:23, Pavel

Finanční rezervu téměř nemám. Naštěstí mi to moc nevadí, nemám rodinu a jsem částečný invalida.
Jinak mne dost pobavilo to, že 25 tisíc se rovná malé opravě na autě. Na mém autě by se za to byla menší generálka. Mám extrémně zachovalého a garážovaného Favorita a v posledních letech jsem jednorázově nedal víc než pět tisíc.
Člověk bez finanční rezervy by prostě neměl mít nové auto nebo nějakou starší cizinu na kterou jsou drahé díly.

06.11.2010 22:07, aa

Já jsem bez rezervy a chodím pěšky neb na auto nemám.

06.11.2010 23:03, Socka

Za poslední 4roky mi zkrachovali 3zaměstnavatelé,dluží mi víc než 100000Kč a nikdy to z nich nedostanu ,protože to byli s.r.o a již neexistují.Já musím platit dluhy a mě je nikdo neplatí,ZLATEJ SOCÍK!!!!!

13.11.2010 17:22, Radek

Tak na této /nevím jestli fiktivní nebo pravé/ dvojici mě zaujaly dvě věci:
1 - s takovouto finanční situací jezdí na zimní lyžování do Alp?
2- finanční rezervu si vytvoří z zbytku úvěru?

16.11.2010 21:31, Weet

Naprostý souhlas. Pracuji v německé firmě a kolegové (z Německa) se mě ptají, jak zde můžeme žít, když platy máme mnohem menší než v Německu, ale ceny mnohdy i vyšší. Pak už nezbývá než povykládat o second handech a vietnamských obchodech.

Zobrazit komentovanou zprávu (No... 06.11.2010 19:22)

09.02.2011 21:24, Jiri

Nejlepsi stranka o ruletnich systemoch a strategiech je http://www.ruleta-peniaze.cz .

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Singer
ekonom

Petr Kellner
podnikatel

Miroslav Singer
ÚSPĚŠNOST
49,85 %

z 1 334 duelů
Petr Kellner
ÚSPĚŠNOST
50,53 %

z 1 403 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.