Nemají investoři příliš velké oči?
Akciové trhy jako by stále nebraly v úvahu zhoršující se fundamentální údaje, ale i některé další negativní informace.
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

09.09.2010 15:54, Tonda
Na webu pana Dvořáka jsem četl tohle a přiznám se, že mě to zaujalo:
http://www.pro-inv estory.cz/investice_aktualni_a nalyza/konci_kult_akcii/
Hodnocení: +2
10.09.2010 08:24, Bouček Antonín
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Tonda 09.09.2010 15:54)
Hodnocení: 0
10.09.2010 12:51, Jan Dvořák
Analýza Citi není o krachu burz - to jsou pohyby v rámci pár let. Je o trendu trvajícím desítky let, o struktuře portfolia penzijních fondů v USA s jejích dopadech na akciové trhy. Nejde jenom o stárnutí lidí, a tedy i čerpání penez pryč z penzijních fondů. Jde i o složení v nich zbylých prostředků.
Pokud struktura portfolií penzijních fondů v USA výrazněji změní v neprospěch akcií, může mít významné následky, třeba i pohřbít "kup a drž".
Doporučuji přečíst pozorně celou analýzu. Proto jsem přidával i odkaz na původní zdroj.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Bouček Antonín 10.09.2010 08:24)
10.09.2010 13:19, Bouček Antonín
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jan Dvořák 10.09.2010 12:51)
10.09.2010 13:55, Jan Dvořák
Tento prodej může mít samodestrukční účinek. A to proto, že masa investorů se pořád řídí minulými výnosy.
Jestli to byl dobrý nápad, ukáže až opravdu minimálně těch 10-15 let. Třeba je ještě čas to udělat. Mezitím přijdou poklesy, růsty, to je jasné.
Můj názor:
Velký mnohaletý býčí trh akcií má ještě řadu let čas. Zatím pořád nejsme ve fázi, kdy by akcie byly považovány "prašivé" a nikdo je nechtěl.
Prvně prasknou obligace, pak se zformuje pořádná bublina v drahých kovech (v násobcích dnešních cen). Až ta bude praskat a všude bude "zlato je věčné", "nový rekord zlata", lidé se zde v diskusi budou chlubit, že ještě sehnali pár gramů fyzického zlata, potom bude čas prodat drahé kovy a nakoupit akcie - jejich býčí trh bude za dveřmi.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Bouček Antonín 10.09.2010 13:19)
10.09.2010 14:27, Bouček Antonín
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jan Dvořák 10.09.2010 13:55)
10.09.2010 15:27, Jan Dvořák
Analýza davá smysl. Čas na "normální" akcie vyspělých trhů nenazrál. Pokud nějaké akcie, tak mid/small cap. Takové, kde vývoj fundamentů nebude primárně závislý na ekonomické situaci. Obory? Malí težaři/explorer firmy, biotechnologie apod. Takové akcie ale vyžadují specifický přístup.
Jiné akcie ani v portfoliu dnes nemám.
Dluhopisy kupovat nebudu, tam se rýsuje podle mě bublina. Až ponesou státní dluhopisy 10-12-15% a uvidím snahu bojovat proti inflaci, (která přijde), budu ochoten o nich uvažovat. Dřív ne.