Drábek přitvrdil, rodičovská klesne víc. Až o 46 tisíc korun

Petr Kučera | rubrika: Aktuálně.cz | 3. 9. 2010 | 5 komentářů
Škrty v rodičovském příspěvku mají být výraznější, než původně navrhoval ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09). Pozměněný návrh, který má online deník Aktuálně.cz k dispozici, reaguje na kritiku ze strany ministerstva financí.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

15. 10. 2010 22:24 | Jana Houdková

Já bych sebrala platy všem ústavním činitelům, aby věděli jaké to je, když se někomu sáhne na peníze !!!! Když chtějí dělat politiku, tak ať jí dělají ale zadarmo !!!! A pak bude i na mateřskou a i na důchody !!! Proč nás politici pořád straší , že nebude na důchody? Co kdybychom je začali strašit my voliči, že nebude na platy politiků ??? To by se nám sněmovna vyprázdnila!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 9. 2010 16:11 | venuše

Proč chce vláda ubrat peníze z rodičovského příspěvku??Chápu,že tenhle krok se dělá i kvůli určité skupině občanek,která peníze pobírá,ale o děti se nestará.Ale proč to máme odnést všechny MÁMY?Jsem s dítětem doma,protože se mu chci po celé čtyři roky plně věnovat.NIKDO už tyhle chvíle nevrátí .Kde mám v dnešní době sehnat práci na zkrácený úvazek,když jsem ne vlastní vinou přišla o zaměstnavatele(který mi ještě dluží odstupné!!!)?Pokud to srovnám,mám odpracováno 14 let,proč má stejný RD příspěvek i matka,která neviděla práci ani z letadla???Tak ať vláda zajistí pracovní místa s takovou pracovní dobou,aby byla možno jít do práce a nepobírat směšné dávky!!!!Zkuste si nakoupit pro dítě za 3800,-.A pokud to ještě sníží o další tři stovky,za které se dají koupit např.plíny...tepláčky,zimní bundička...botičky...škoda slov:-(. To snad není možné,co se v našem státě děje.Ano,ať si vláda hodně ubere...mají z čeho!Berou jen ve spodní vrstvě,podporují lůzu,která okrádá stát prostřednictvím různých přídavků,dávek apod.Ty se tu mají nejlíp+vláda.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 9. 2010 19:39 | Draha

Je to hnus , vy tam nahoře si nahrabete sobě do kapse a my žijeme od huby do huby .Ja bych vanm to přala žit z 8 tisicami na cely měsic a z teh peněz ještě platit výdaje ve školce a ve školach asi nemate šajnu co vše stoji ale mět tolik peněz co vy tak si žijeme jako prasata v žitě že se nestidite zebrat penize na děti nevite co je bida , všechno se zdražuje a hlavně že nam vše berete zčeho budem žít zachvilku tu všichni .......... hlady tak se zpamatujte taky chceme žit cikani makat nemusi a my mame zaně trpět? Ti makat nemusi naně není byč! Otevřete oči
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 9. 2010 16:28 | jana

Oni uz nevi kde by setrili. At uz si konecne uvedomi kolik co stoji na takove dite. Jim je to jedno, oni na to maj, jinak jim clovek nemuze rict nez ze to jsou ........., nechci byt sprosta. At si sami stahnou prachy. at taky pobiraji ubohych 8000kc. A musi s tim vystacit na cely mesic, zaplatit najem a energie. Jsou to ubozaci. Tem detem by to meli nechat. A to maj zase vsechno zdrazit. Co tim chcete docilit, vy tam nahore, jste vubec normalni. Vy si utahnete opasky Na takove vyplaty jako mame mi VSICHNI.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2010 21:22 | František Martínek

To umí velmi rychle sebrat rodičovský příspěvek, pokrátit naší budoucnost a nahnat lidi do ještě většího srabu než jsou dnes. Sami sobě nic neseberou ze svých stotisícových platů. Je s podivem že si to necháme od nich líbit, vždyť jsou to vlastně naši sloužící, sluhové, z jejich pohledu lůza. Proč s tím něco neudéláme, protože jsme srabobové a oni to vědí a tak toho využívají.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Dienstbier

politik

Petr Kellner

podnikatel, PPF

Jiří Dienstbier
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Kellner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services