Životní minimum
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
03.09.2010 10:58, Marie
Hodnocení: +2
03.09.2010 14:10, cyril neumann
Hodnocení: -1
03.09.2010 14:13, Jiří Hlaváček
Hodnocení: -1
03.09.2010 15:21, Aleš
06.09.2010 12:02, Coze
Hodnocení: +1
06.09.2010 16:48, Honza
16.09.2010 17:56, Mirek
cituji §15 zák.155/95 Sb.:
"...Za náhradní dobu pojištění se považuje též doba studia získaná před 1. lednem 1996 podle předpisů platných před tímto dnem, a to po dobu prvních šesti let tohoto studia po dosažení věku 18 let..."
Hodnocení: 0
14.02.2011 17:06, JIří Bursa
O výpis jsem žádal obdržel jsem ho do 90 dnů. Po otevření jsem zjistil, že vněm je uveden souhrn odpracovaných dní. Z takto vyhotoveného výpisu nelze zjistit zda mě co nechybí. Asi mi dáte zapravdu
Bursa
14.02.2011 19:04, Jaroslav Novák
20.04.2011 17:49, Jaroslav Zedek
rád reaguji na Váši nabídku. Žádal jsem o informativní osobní list důchodového pojištění už dvakrát. Po prvé mě chyběl zápočet stůdia a dokonce jsem se dozvěděl jak to mám napravit. Po druhé jsem s žádostí zaslal i vyuční list, aby byla učiněna náprava, ale s vypisem se mě dostala informace a to (Vaši žádosti nelze o doplnění doby učení do IOLDP nelze vyhovět, neboť z předloženého dokladu není patrna doba učení, tzn. doklad není jednoznačný z hlediska doby učení od - do). Vyřizuje Jansová, naše značka 521 028 201/444. Tak tedy nevím co mám předložit, protože školu, kterou jsem ukončil po třech letech už několik roků není. Budu moc rád když mě poradíte. Předem děkuji a přeji hezký den Jaroslav Zedek, Přerov
04.06.2011 12:19, David
Takhle to v tomhle státě chodí, nech se v práci odírat od zaměstnavatele, plať státu daně, ale nepočítej s tím, že ti stát zaručí své služby.
28.06.2011 00:45, Dana
požádala jsem a během dvou měsíců jsem inf. list důchodového pojištění měla.Co mne ale překvapilo, byly chybějící léta zaměstnání.8 let u jednoho podniku a 1 rok u jiného podniku.Dále je přehled nepřehledný, nejsou zde uvedení zaměstnavatelé, pouze doba od kdy jsem byla zaměstnána a do kdy, odpracované dny, druh doby, vyměřovací základ a vyl. doba. Moc mě chyběly neuvedení zaměstnavatelé.Chybějící roky jsem se snažila dohledat e-mailem ve spisovna@aries-archiv.cz, odkud odpověděla Pavlína Hrůšová
administrativní pracovnice
ARIES DATA a.s. Byla velmi ochotná a snažila se mě pomoci výpisem všech zaměstnavatelů, které zde měla. Bohužel jsme hledaný podnik nenašli, ale odpověď od této pracovnice byla rychlá a snaha pomoci na vysoké úrovni.Na další podnik, jsem se informovala na této adrese meziarchiv@iex.cz a zde jsem dostala strohou odpověď v tomto znění:
Zpět, nelze vyřídit. Od kdy do kdy jste tam pracovala musíte uvést do žádosti o přešetření této doby Vy. Důležitější je rok ukončení prac. poměru. Doplňte požadované a celou žádost pošlete znovu, pokud zde budou pro tuto dobu podklady, bude Vaše žádost přešetřena nebo dostanete negativní sdělení.
Správní meziarchiv Želetice
proto jsem 30.5 opět sepsala žádost,( přesně jsem však data neznala)a poslala na uvedenou adresu ještě jednou s tím, že jsem popsala podrobněji vše, co jsem věděla.Bohužel nepřišla ani stručná odpověď,že žádost byla přijata, takže jsem napsala ještě jednou dne 3.6 vylepšenou žádost, protože jsem se domnívala, že jsem vše napsala asi špatně ale opět nikdo nepotvrdil přijetí žádosti.Tak jsem napsala dne 15.6 na ministerstvo zemědělství s tím, že nevím, jestli na zmíněné adrese přijali mou žádost a jestli by mě nepomohli a ještě jednou prosbu, na Správní meziarchiv v Želeticích.
No a odtud se paní se ozvala tímto způsobem:
Dobrý den,
Vaši urgenci jsme vyhodnotili jako neoprávněnou: lhůta 30 dnů ode dne podání Vaší žádosti zde překročena nebyla. Vzhledem k tomu, že dosavadní zdejší šetření bylo negativní (přičemž se musí prověřit celá řada archivních kartonů a ani Vaše žádost není jediná), není Vaše netrpělivost namístě. Podklady pro Vámi požadované potvrzení zde nebyly zjištěny, takže Vám doporučujeme obrátit se ještě na Ministerstvo zemědělství ČR, odbor vnitřní správy, Těšnov 17, 117 05 Praha, které si do své správy v minulém roce převzalo některé mzdové listy bývalých státních statků.
Správní meziarchiv Želetice
Takže jsem jen chtěla tímto napsat všem žadatelům, že opravdu záleží na tom, jak ochotní budou zaměstnanci archívů. Myslím si, že jsem mohla dostat odpověď, že je má žádost v řízení, ale to se neděje.Z míst, kde byli zaměstnanci ochotní,mám již hledaná data doma, jo, a zaplatila jsem ještě 250Kč, takže to nebudete mít zadarmo. Na další chybějící rok zatím čekám, ale musela jsem se ještě jednou dotázat, zda je má žádost v řízení.Je v řízení, jsem klidná, ale myslím si, že právě proto, že toho chci zřejmě moc od zaměstnanců, kteří přijímají žádosti, tak si myslím, že odpověď a snad i hledaná data přijdou na konci zákonného období tj. 30 dnů.Jen jsem si vzpomněla na staré dobré občanské průkazy, kde byla všechna data, kde jsme pracovali.Jinak přeji všem čtenářům lepší pořízení a méně starostí, než jsem a mám dnes já.