Které úrazy vám z úrazové pojistky neproplatí

Které úrazy vám z úrazové pojistky neproplatí
Jsou úrazy, kvůli nimž vám pojišťovna nevyplatí pojistné plnění, i když máte úrazové pojištění. Nemusíte přitom provozovat extremní sporty. Stačí, když vám praskne achillova šlacha.
Věra Tůmová, rubrika: Jak na to, 31.08.2010, 3 komentářů
Tisknout

31.08.2010 21:20, Petr

Ta šlacha vám může prasknout pokaždé - důležité co napíše doktor.

05.11.2010 18:24, jdetoijinak

Článek popisuje celkem obvykléobecné výluky, mezi pojišťovnami v tomto poli zásadní rozdíl není.

Co je naopak průšvih, jsou v této souvislosti dvě věci :

některé pojiš´tovny mají například speciální výluky :

- pokud se vám stane úraz na motocyklu o objemu 125ccm a výše
- pokud se úraz stane při zvedání a přesouvání břemen
- pokud se vám stane PRACOVNÍ ÚRAZ ( to považuji za naprostý úlet )
- pokud dostanete infekční nemoc, přenesenou následkem úrazu atd....

Druhá věc, co v naprosté většině klienti pojišťoven také neví, jsou zásadní rozdíly tzv. oceňovacích tabulkách trvalých následků. Například ztrátu jednoho oka některé pojiš´tovny oceňují 25 %, některé až 70% trvalých následků, ztrátu sluchu na jedno ucho 15 - 30%, jedné ruky 50 - 70 % apod....

I tyto informace patří v souladu s §22(1) zák.38/2004Sb. k tomu, s čím musí povinně prodejci pojistek klienta seznámit....Z praxe je bohužel zřejmé, že tomu tak ve většině případů nebývá...

16.12.2011 12:39, kikina18

Dobrý den,je pro mě zarazejici co se mi stalo!!Pri ceste na postu s manzelem a sousedem se mi unavou zatocila trochu hlava a ja upadla.Pojistne plneni mi bylo odmitnuto s tim,ze se jednalo o ZTRATU VEDOMI!!!Mela jsem tezce nemocneho syna a vim co je ztrata vedomi.Absolutne se nejednalo o tento stav a ja nevim jak se proti tomu branit.Odskodne mi nebylo vyplaceno .

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2011

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.