Úředníci se bouří: škrty platů jsou nepřijatelné. Co vy na to?

Ještě letos mají ministři ušetřit 2,5 procenta výdajů. Často bude nutné škrtat v penězích na výplaty. Příští rok by prostředky na platy měly snížit o další desetinu. Je nutné, aby to znamenalo i snížení platů? Napište, co si o tom myslíte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 7. 2010 17:16, back

Ročně se na státních zakázkách v průměru utratí kolem 600 000 000 000 ,- Kč. Z toho "vývar" pro zadavatele je 20 až 40%. Vypsaná zakázka Kalouskem na sanaci ekologických škod za až 120 000 000 000 ,- Kč, dle AI je reálná cena této zakázky kolem 40 000 000 000 ,- Kč. Celková suma získaná ze škrtů platů státních zaměstnanců, to jsou proti tomu drobné na kafe. Ale funguje to, skvěle to odvádí pozornost, jak je vidět i zde...

+12
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 7. 2010 7:29, los nuevos videntes

Žádný plat vyžírkům. Když tam chtějí sedět, dobře, ale zadarmo jako služba občanům. Nebo ať se předvedou ve výrobní sféře, jdou dělat produkci, kterou si druhý koupí, něco užitečného. Všechny bych je zprivatizoval, ale on by je nikdo nekoupil, páč jsopu buď neschopní anebo vcšeho schopní.

-34
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 59 komentářů)

16. 12. 2010 15:47

Jsem hasič..udivuje mě jaké tu jsou názory na naši práci. Ať si to jde někdo zkusit dělat 24 hodin denně...mám svou práci rád, ale také vím že u nás není vůbec ohodnocena. Ví někdo z vás jak je to náročná práce?..ať jde o fyzickou přípravu která je potřeba a pravidelně zkoušena, odbornost, neustálé zvyšování kvalifikace, psychologické testy atd. Názor ať si jdeme zkusit jinou práci?..tomu se směji a ještě více tomu že z pracáku by to vzali lidi hned a za menší peníze. Problém je v tom, že k hasičům se nebere každej a to doslova..střední škola (nejlépe technického zaměření), 100 % zdravotní a fyzický stav, náročné psychotesty, neustále sebezlepšování a zvyšování kvalifikace ve všech oborech, zdravotní znalosti, chování u nehody a u požáru...tak mi řekněte kdo z vás by mohl říct..ANO mám na to a vezmou mě...omyl!!! Uvědomte si kdo zachraňuje životy a za ty peníze by to nikdo z vás nedělal..ale mi ano..nevyjímaje policistů a zdravotníků...úplně stejná situace.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2010 12:15 | Iva

A co kdyby si naši chlebodárci snížily platy o 15% minimálně?Spočítal někdy někdo kolik by se tím vrátilo do státniho rozpočtu?Už tak mají úlev a výhod víc než dost.Měli by si vše platit samy.Bych chtěla vidět jak by vyšli s jedním děckem a příjmem 4998kč....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2010 15:39 | Jana

Jelikož pracuji v sociálním oboru, tak vím, že platy nejsou nijak velké a nedovedu si představit,že by výše platu poklesla o 10 procent.Myslím, že stejný problém řeší, vojáci, policisté i hasiči.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 9. 2010 13:47

Myslím ,že hasičů je dostatek ,když hoří většinou dům shoří a hasiči ho nezachrání,s novou technikou by měli být pružnější,peníze nemají malé ,mají delší volna a další výhody ,policii bych odebral veškeré výsluhy a odměny, snížil platy ,snížil mnoho vysokých úředníků policie,které berou vysoké platy a ještě odměny za svoji činnost ,kterou vykonávají ,okradenému nepomohou,podvodníka nechytnou ani neobviní,pouze měří rychlost na přehledných místech a buzerují řidiče,takové mám několikeré zkušenosti se službami naší policie , pomáhat a chránit je pouze klamavá reklama
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2010 13:24

Vážení úředníci a policajti,Když se Vám nelíbí můžete klidně odejít ,bez Vás to také půjde,35 % je Vás zbytečných,jedině zvyšujete státní dluh a pak nezbývá na důchody
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2010 13:16

S Vámi by takové místo měnil každý,ve státní sféře jsou jisté peníze ,nemusíte se obávat ,že Vám mzdu někdo nezaplatí
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 9. 2010 13:14

Vážená paní běžte pracovat do teska ,budete muset dojíždět ,brzo budete stávat,platit cestovné,za menší peníz,s delší pracovní dobou ,jen to běžte zkusit,na úřadě se máte jako v ráji,určitě Vás s rodostí někdo nahradí
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 9. 2010 13:05 | Ludmila

Ano, je to naprosto demotivující.Kdyby se o snížování administrativy jen nemluvilo, nemuselo by se plošně všem brát i to málo. Pak se spoluobčané nedivte, když si vás na úřadě přehazují jako horký brambor a nikdo vám nic zodpovědně neřekne.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 9. 2010 12:09 | ekonomka ve škole

Když jsem před 16-ti lety nastupovala na stávající místo,bylo to na poloviční úvazek.Jedná se o kumulovanou práci.Veškeré papíry se vešly do dvou šanonů a jedné slohy/rok.Po "snižování administrativy",kterou hlásá každá vláda od revoluce,jsem měla za loňský rok 21 šanonů a dalších nespočet sloh.Už dávno pracuji na plný úvazek a jsou dny a víkendy,kdy kvůli práci nevidím vlastní dítě.Přicházím a odcházím z domu,kdy dítě už či ještě spí.Se 17-ti letou praxí jsem si "vyseděla" tabulkový plat 16 280 Kč hr.Podle nového návrhu mám mít 12 770 Kč hr.Neustále vypracováváme nějaké návrhy,tabulky,statistiky,čtvr tletníuzávěrky...Škrtnout platy je velice jednoduché.Je to daleko jednodušší,než přehodnotit výdaje.Např.státní zakázky ?! nebo dotace do soukromých škol.Pokud taková škola bude kvalitní,dotace nepotřebuje a žáků na státních školách bude ubývat,vymizí žádosti o přestup ze soukromých škol na státní.Myslela jsem si,že je v zájmu státu zaměstnávat kvalitní odborníky.Aby mu za tyto platy nezbyli úředníci typu pracovnice městské správy sociálního zabezpečení,se kterou jsem měla tu čest jednat.Nahlášení pracovního úrazu mého manžela (tj sepsání jednoho lejstra)jí trvalo 3,5 hod.!!!Ještěže tam v danou dobu nebylo více klientů,to bych si pak asi musela vzít dovolenou! Jen pro srovnání-moje kolegyně (mzdová účetní) takové hlášení sepíše do 10-minut.Prosím čtenáře této diskuze "neházejte nás státní úředníky do jednoho pytle", vždyť není i řemeslník jako řemeslník...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 9. 2010 21:31 | janka

Pracuji na úřadě ve státní správě. Denně musím jednat s lidmi a věřte, že někteří jsou velmi nepříjemní. Jsou sprostí, nadávají nám a nám nezbývá jen se usmívat, pokud nechceme přijít o práci. Pracovní dobu mám jako ostatní 40 hodin týdně /řada lidí vidí jen " úřední hodiny". A to ve svých 48 letech za necelých 13 OOO čistého. Myslíte, že je to moc??? Kolik mi asi zbyde podle nových tabulek je to 10 135,-. To se mám, co ?? Měnil by se mnou někdo??? A to mám půjčky, nevím, co mi po jejich splacení zbyde. Ale to si pan Nečas asi neuvědomil.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 9. 2010 13:40 | Rosťa

Když chtějí škrtat, ať taky škrtnou příspěvky stranám z voleb za hlas. Nebo ať tyto příspěvky zruší úplně. Můžou je dotovat jenom sponzoři. A k těm 10%. Jsou státní zaměstnanci a státní zaměstnanci. Jedněm bych vzal i 20%, ale druhým bych na výplatu nešáhl. Proč mají někteří výsluhu a jiní ne? Proč mají někteří příspěvek na bydlení a jiní ne?...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2010 9:09 | David Novák

Jen se hádejte kdo je víc ...kdo je víc potřebný ..kdo víc dělá kdo víc umí ..kdo víc bere ...o to přece jde ..nakonec to stejně odnesou všichni. Náš byrokrtatický stát založený hlavně na papírech holt potřebuje úředníky. Na všechno je potřeba přece papír, nejlépe 7 -10 potvrzení razítek..a prohlášení..nedívím se frontám na úřadech...A víte vy všichni vůbec kdo je státní zaměstnanec?? Zákon o státních zaměstnancích slibovaný 10 let neexistuje. Státní zaměstnacec je popelář,,,zametač,,,pošťák..ci kánco seká trávu...no prostě všichni koho zaměstnává stát..tak si mužete vybrat komu sebrat peníze...seberou se všem!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 8. 2010 18:17 | Sláva

Když není práce pro zaměstnace fabrik, dojde k propouštění či se omezí výroba, zaměstnanci méně pracují za menší plat. A státní zaměstnanci? Budou dál pracovat na plný úvazek a sebere se jim část peněz. Takže za stejně práce méně peněz. A lidi, kteří houby vědí, kolik té práce musí takový zaměstnanec udělat, tomu tleskají. Nebudu nic namítat, pokud se někdo pokusí zefektivnit práci státních zaměstnanců, zvýšit jejich produktivitu, méně jich zaměstnat a těm zbylým nechat či i zvýšit plat. Tak se to dělá v soukromé sféře a zvyšuje to výkonnost firem. Problém je, že udělat takovéto zefektivnění práce je mnohem složitější, než jen prostě lidem hrábnout do peněženky. Takže pánové ministři a spol., přestaňte si hrát na loupežníky a zkuste se ponořit trochu více do problémů a také je řešit.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2010 13:26 | Ladislav

Nevím proč se každý naváží do úředníků. Sám pracuji na pověřeném úřadě již 16 let (máme 9 spádových obcí) a mám na starosti kumulované 3 agendy (odpady, zemědělský půdní fond, ochranu ovzduší a samosprávu na sběrném dvoru). Nevím kde mi hlava stojí a dělám za 15 137,-Kč čistého. Služební telefon, auto ani žádné příplatky na ošatné a stravné nemám !!!! Možná je situace na krajských a ústředních úřadech lepší, protože tam nedochází ke kumulaci více agend ale já bych bez přesčasových hodin rozsah práce těžko zvládl. Tolik jenom na vysvětlenou k práci úředníka.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2010 19:40 | Kolísek

Určitě ve státní správě šetřit. Dočasně i snižováním platů. Nejdůležitější a nejtěžší je státní správu zreformovat tak, aby byla efektivní a vzdělání požadované na jednotlivá místa plně využito. To vše však hlavně v administrativě. Samotný nepoměr zaměstnanců v adm. a ve výkonných složkách je do očí bijící!!.. Neměl by tedy odejít a o peníze přijít jediný řadový policista, hasič, nebo učitel..
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2010 19:06

Vážený pane, nevím, kde máte ty informace o platech. Já sama dělám na úřadě v obci na Moravě a můj plat je 15 tis. čistýho. Služ. auto nemám, telefon služ. taky ne. Jsem tam už 12rokem, mezitím jsem byla na mateřské. Práce stále přibývá a přibývá, do toho nervy, pokud se platy sníží, odcházím, tu práci za tu almužnu dělat nebudu. To radši půjdu dělat např. do Tesca za stejný prachy. Trochu se nad sebou zamyslete....všude to není tak jak ve velkých a větších městech. Já sama když přijedu na pověřený obecní úřad, tak jim závidím tu pohodičku a taky ty větší prachy.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2010 19:00 | Jindra

Platy by se snížit měly, ale jen na velkých úřadech ve městech, viz Praha a spol. Sama dělám na úřadě v obci, můj plat je 15tis.čistýho, kolik je v Praze? Pracuji tam už 12 let (mezitím jsem byla na mateřské) a musím přiznat, že po návratu z mateřské práce nesmírně přibylo. Takže člověk kolikrát neví, kde mu hlava stojí, do toho děláme každou chvíli zkoušky z odborné způsobilosti. Takže si myslím, že peníze odpovídají. Pokud se plat sníží, uvažuji o tom, že půjdu jinam. Za tu almužnu tu práci dělat nebudu.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 8. 2010 8:17 | Huml

O.K. - čím hůř, tím líp. Ať ta vládní sebranka nasere co nejvíc lidí a těm potom dojde k čemu ve volbách došlo a celou tu ODSVVTOP09 bandu požene karabáčem.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 8. 2010 0:37 | maitland

Gingles jsi snad jeden z nich? Kolik je ta almužna?Já vím kolik berou policisté,ČSSZ,hasiči,úředníci .Všichnimají minimálně 20 kousků za měsíc + stravenky,příspěvek na dovolenou,ošatné,někteří i služební mobil a auto.60% lidí dělá za 15 a méně,takže je třeba ořezat platy minimálně o 10-15% a pak to bude jak má.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 8. 2010 6:25 | gingles

Chcete propustit státní zaměstnace? Ale jistě jen do toho!!! Jen prosím neotravujte až vám bude hořet dům a pomozte si sami. Až vás nebo vaše blízké bude zločinec ohrožovat na životě nikam nevolejte, přece nečekáte že za nějakou almužnu bude za vás někdo riskovat vlastní život? Propusťme vězně a nemusíme platit personál věznic- ušetříme spoustu peněz!!!Však vy už se nějak s těmi kriminálníky nějak popasujete ne? Chcete ověřit podpis na matrice? Dejta si žádost za rok za dva se to možná povede- to víte nejsou lidi.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Pospíšil

politik

Roman Janoušek

lobbista, podnikatel a kriminálník

Jiří Pospíšil
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 4 duelů
×
Roman Janoušek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services