Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
07.10.2010 17:48, Ludmila Píšová
právě dnes mi pracovnice pošty odmítla přijmout dvě bankovky. Jedná se o nepříliš opotřebené tisícikoruny, jimž chybí jeden čtvereční milimetr růžku!!! Domnívám se, že bylo odmítnutí neadekvátní situaci. Jelikož v naší vsi není banka, znamená to pro mne, že jsem nemohla zaplatit složenku, budu muset dát 40 Kč za autobus a strávit půl dne cestováním do okresního města. Zajímalo by mne, jestli je nějakým předpisem stanoveno, jak velké musí být poškození bankovky, aby ji na poště měli právo odmítnout. Mám totiž dojem, že se v tomto případě jednalo jen o zbytečnou buzeraci. Děkuji za případnou odpověď. L.Píšová
Hodnocení: +3
21.01.2011 10:12, Michal Vodrážka
37/1994 Sb. Vyhláška ČNB ze dne 21. února 1994, kterou se stanoví postup při příjmu peněz a nakládání s nimi a při poskytování náhrad za necelé a poškozené bankovky a mince
§ 1 odstavec 2 a 3
Právnické osoby přijímají i zákonné peníze opotřebované oběhem, pokud se jimi platí a pokud jsou celé a celistvé. ... Za celé zákonné peníze se považují takové, kterým nechybí žádná jejich část, za celistvé zákonné peníze se považují takové, které tvoří souvislý a neporušený celek.
Hodnocení: 0
21.01.2011 10:26, Michal Vodrážka
Hodnocení: 0
15.09.2011 17:57, MUDr. Dušan Vršanský
15.10.2011 20:13, Milena