Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Kvůli hrozbě nižší státní podpory stavební spoření nerušte

Kvůli hrozbě nižší státní podpory stavební spoření nerušte
I s nižší státní podporou bude stavební spoření výhodnější než bankovní spořící a termínované účty. Smluv se proto nemusí zbavovat ani ti, kterým už uplynulo šestileté období, během něhož peníze nemohli bez sankce vybrat. Spočítejte si, jak se změní výnosnost vašeho stavebního spoření.
Jan Stuchlík, rubrika: Analýza, 22.07.2010, 37 komentářůTisknout

30.07.2010 18:22, Judyna

Díky za otázku i odpověď na spoření u Hypo - tarif nadstandard. Uzavřela jsem před léty stejný typ spoření a teď jsem ve výpovědní lhůtě, tak si to aspoň pohlídám.

01.08.2010 12:22, Petr

Co se týče uzavírání nové smlouvy ke stavebnímu spoření, už bych o něm nemluvil,jako o něčem,co je výhodné. Stavební spoření by se ještě vyplatilo,pokud by si však stavební spořitelny neúčtovaly poplatky, které jsou většinou takto: za uzavření smlouvy: 1% z cílové částky (což je např. z 300000,- Kč = 3000,-Kč- jednorázový poplatek, dále vedení účtu: cca 300,-Kč/ročně= 1800,-Kč za 6let, a za výpis k účtu,který se pohybuje cca 20-50,-Kč/ročně, za 6let dalších cca 120-300,-Kč. Když si spočítám že za těch 6let zaplatím spořitelně jen na poplatku cca 5000,-Kč a od státu dostanu na příspěvku 9000,- můj výnos bude cca 4000,-Kč. Ano, nutno připočíst úroky z vkladů 2% ročně (ale přitom si odečíst 15% daň z výnosu). Po této kalkulaci mi připadá,že už se moc nevyplatí. Proto si myslím,že stavební spoření, budou spíše využívat jen občané,které mají více prostředků a budou je chtít nějakým způsobem trochu zhodnotit a nebudou je tolik potřebovat a dále je mít dobře zajištěné. A je to i variantou, pro lidi,kteří si chtěj dělat rezervy spíše z důvodu,že na ty peníze nebudou moci šáhnout a po 6ti letech budou mít nějakou tu rezervu ( i když za další poplatek se k nim dostanou,ale přijdou ještě o všechnu podporu po celou dobu). Proto si myslím ,že lepším produktem než stavební spoření se patrně stane penzijní připojištění, kde se neplatí žádné poplatky (pouze v případě zrušení nebo přechodu k jinému fondu do 5ti let od založení smlouvy, poté bezplatně). Je to dlouhodobé spoření,ale myslím,že za stávajícich podmínek by už řekl, že bude mnohem lepší.

01.08.2010 12:22, Petr

Co se týče uzavírání nové smlouvy ke stavebnímu spoření, už bych o něm nemluvil,jako o něčem,co je výhodné. Stavební spoření by se ještě vyplatilo,pokud by si však stavební spořitelny neúčtovaly poplatky, které jsou většinou takto: za uzavření smlouvy: 1% z cílové částky (což je např. z 300000,- Kč = 3000,-Kč- jednorázový poplatek, dále vedení účtu: cca 300,-Kč/ročně= 1800,-Kč za 6let, a za výpis k účtu,který se pohybuje cca 20-50,-Kč/ročně, za 6let dalších cca 120-300,-Kč. Když si spočítám že za těch 6let zaplatím spořitelně jen na poplatku cca 5000,-Kč a od státu dostanu na příspěvku 9000,- můj výnos bude cca 4000,-Kč. Ano, nutno připočíst úroky z vkladů 2% ročně (ale přitom si odečíst 15% daň z výnosu). Po této kalkulaci mi připadá,že už se moc nevyplatí. Proto si myslím,že stavební spoření, budou spíše využívat jen občané,které mají více prostředků a budou je chtít nějakým způsobem trochu zhodnotit a nebudou je tolik potřebovat a dále je mít dobře zajištěné. A je to i variantou, pro lidi,kteří si chtěj dělat rezervy spíše z důvodu,že na ty peníze nebudou moci šáhnout a po 6ti letech budou mít nějakou tu rezervu ( i když za další poplatek se k nim dostanou,ale přijdou ještě o všechnu podporu po celou dobu). Proto si myslím ,že lepším produktem než stavební spoření se patrně stane penzijní připojištění, kde se neplatí žádné poplatky (pouze v případě zrušení nebo přechodu k jinému fondu do 5ti let od založení smlouvy, poté bezplatně). Je to dlouhodobé spoření,ale myslím,že za stávajícich podmínek by už řekl, že bude mnohem lepší.

01.08.2010 15:06, Marek

Může se někdo podělit o zkušenost s ukončením smlouvy u ČMSS? Dle VP ukončují smlouvy s 3 měsíční výpovědní lhůtou. Poradce mi nabídnul rychlejší variantu ukončení smlouvy a sice převod zůstatku do podílového fondu a následnou výplatu peněz z fondu. Díky

Zobrazit komentovanou zprávu (Judyna 30.07.2010 18:22)

15.08.2010 18:46, michal

Stat je jedna velka mafie z nejvisim mafianem na harade ktery tuto republiku v 1992 nechal rozprodat a rozkradc.setreni na obycejnych lidech kteri jsi chcou usetrit nato aby si nemuseli tolik pujcovat PRI STAVENI NEBO OPRAVENI SVEHO DOMU je nemorlni a jeto hyjenyzmus.stat kdys chce setrit tak at zebere penize SOBE,CSA,CEZU,EONU KDE SE POHYBUJI STRATY STATU V MILIJARDACH A vseckym timto vykoristovatelu obycejnych lidi.A ciganom co berou socialni davky nepravem.Sam STAT dovolil aby se republika dostala do takoveho srabu tak at si to zaplati ze svojeho,i stima hlavnima predctavitelama jak byl blb havel a vychcany vasek nebo propity zeman.od evoluce jsou tu jen tunelari a zlodeji

18.08.2010 21:46, mkr

Nabídka je podezřelá. Vždy záleží na zohlednění všech konkrétních podmínek, které neuvádíte. Ono by to ani nešlo. Je potřeba prostudovat přímo smlouvu a související podmínky. Ale zřejmě půjde především o provizi Vašeho "poradce". Především pozor na "poradce" ČMSS!! Mám zkušenosti, že vykládají naprosté nesmysly. Některé spořitelny umožňují výplatu ve zkráceném termínu, ale vždy to něco stojí.

Zobrazit komentovanou zprávu (Marek 01.08.2010 15:06)

25.08.2010 00:11, Mirek

Moje řeč, nač mají diskutovat jenom Češi, že? Haló, Tataři se slovní zásobou pod padesát slov, všichni hurá do diskuse!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (michal 15.08.2010 18:46)

Přidat nový příspěvek

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Kolik musíte spořit, abyste si
našetřili na…

let
%
Další kalkulačky
měnanákupprodej
EUREUR24,6424,80klesající tendece kurzu (dle aktuálního vývoje devizového kurzu)
USDUSD19,4019,56vzrůstající tendence kurzu (dle aktuálního vývoje devizového kurzu)
Kurzy měn ČNB   Více »
Home | O nás | Kontakty | Volná místa | Ochrana osobních údajů

Náš tým | Obchodní podmínky | Pravidla používání portálu Peníze.cz | Provozovatel | Reklama na Peníze.cz

RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2010 Peníze.CZ a dodavatelé (ČTK).Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost peníze.cz, a. s.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | letenky | last minute | cestování online | www.vypracujse.cz | Zpravodajství
www.clareo.czpenize.czobyvatele.czbydleniok.czpenizeok.cz