Nová vláda: omezí porodné, ale mateřskou nesrazí

Nová vláda: omezí porodné, ale mateřskou nesrazí
Nečekaně výrazné omezení porodného, ale také překvapivé ponechání vyšší mateřské a jen relativně drobné škrty v rodičovském příspěvku. Takové změny čekají od roku 2011 na rodiny s malými dětmi od nově jmenované koaliční vlády ODS, TOP 09 a Věcí veřejných.
Petr Kučera, rubrika: Aktuálně.cz, 20.07.2010, 23 komentářů
Tisknout

03.11.2010 21:07, Nikola

Jen by mě zajímalo,jak by ti naši slavní poslanci vydrželi s těmi penězi,co pobíráme my-obyčejní lidé.Nevydržely by ani den,protže jsou zvyklí žít na vysoké noze.Když jsou tak chytří a chtějí nám matkám sebrat i to poslední,co nám pomáhá nějak slusně vychovávat naše děti,tak ať si v tom případě rodí samy,nebo ať naše děti živý.

04.11.2010 17:13, Petra

Je mi s tohoto státu na zvracení, stojí mi hrůzou vlasy na hlavě. A to si mám ještě představit, že mám v České Republice vychovávat dítě...co dodat, asi škoda slov, jen mě štve, že za DLUHY CO SI ONI UDĚLALI PLATÍME MY!! vždyť je všude slyšet jak ten či onen politik připravil stát o tolik nebo tolik mil. protože si platil to nebo ono.!Já nevím co je to žít v ,klidu"...a máme se čím dál hůř..pche co to je dneska 16000, když 8000 platíme nájem? kde mám vzít na vše ostatní? kočárek kvalitní 5000, a kde mam první výbavičku?...je mi zle..

09.12.2010 11:54, Nikola

Zajimalo by me,kdy se laskave dozvim,kolik budu brat od ledna na svoji desetimesicni dceru.To se mam dozvidat po internetu nebo z nejakeho casopisu,ze mi od ledna chteji snizit rodicovsky prispevek o polovinu?jak si mohou dovolit snizovat misto dosavadniho 21.mesice uz na 9mesic?to je vrchol sprostosti a laskave zadam socialky nebo cokoliv jineho aby lidi informovali kteri maji ze zakona 4letou variantu,chtela bych videt toho krypla Klause nebo alespon jednoho z tech sprostych politiku jak by vystacili na mesic s 3800 kc na dite od 9mesice veku ditete,to neni ani tisicovka na tyden!!!

11.05.2011 20:33, Marie

Ano ano, plně s vámi souhlasím! Jsem rozvedená s 3 dětmi. Nejmladší je nyní 6 měs. mám hrůzu z toho co bude až nastoupí 9 měs. vždyť to dítko se nemůže tak rychle naučit ani na nočník, aby člověk ušetřil na plínkach! Je to fakt čímdál horší s tím státem! Proč si nesníží platy politici?! Víte kolik by se najednou ušetřilo! Ne ono se vše zsražuje, ale nám matkám, důchodcům a těm z nižších sort se pořád jen snižuje mzda. Z čeho si představují, že to máme platit?! Nedivím se, že přibývá krádeží! A že chodí lidé do různých půjček...vždyť k tomu poslanci lidi nutí! Šla bych stávkovat, ale copak má obyčejný člověk v tomhle státě nějaké slovo?! Je mi z toho s prominutím na blití! Politici by se měli stydět. Marie

04.08.2011 14:41

tak oproč si pořizujete tolik dětí, když je neužívíte, všichni spoléháte jenom na stát

Zobrazit komentovanou zprávu (Marie 11.05.2011 20:33)

05.08.2011 14:12, Gabilana

Dobry den ,může mi někdo podat podrobne info. o porodnem ???termin porodu 22.9 čekam prvni ditě provdana nejsem ,dostanu porodne ???a jaky je rozdil mezi rodičakem
a mateřskou ????nemam v tom žadny přehled a nechci jit na uřad bez inf.moc děkuji

05.08.2011 14:19, Gabilana

Zdravim Petro,tak si čtu vaš odkaz ,ano mate pravdu ,ja jsem z čr uplně znechucena ,čekam prvni ditě termin porodu mam v zaři nejsem provdana ,a vůbec nevim na co mama a nemam narok ,nebo co se bude dit ,jestli mate zkušenosti nebo radu prosim napište mi budu rada ,a mam kamaradku maji dvě děti maji 23tisic s jeho platem a mateřskou a 10500plati za byt je to strašne ,a co je ještě větši mazec že maji CPI byt ktery je na frydecku dražší než CPI byt v praze ,opravdu ten stat nechapu ,jak se chovaji k rodinam ...bordel tak zatim hezky den

Zobrazit komentovanou zprávu (Petra 04.11.2010 17:13)

04.09.2011 17:30, Dotaz

Dostanu porodné pokud už mám dítě ale nepeěuji o něj?Děkuji

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.