Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 54 komentářů)

3. 8. 2021 20:01 | Helmut Hager

Potrebujete naléhavé peníze na vyrešení svých financních problému? pokud ano, pošlete e -mail: garrantiloans@gmail.com nebo WhatsApp: +905 396 242 548 pro více informací.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 6. 2008 8:14

Lidi, vy děláte, jako by vlastnictví smlouvy s 0,00 korun bylo nějaké terno, které si musíte strážit a chránit. Na co vám asi je smlouva, na které nic není? Jsem zvědavej, kdo mi odpoví. Takový hámotiny, to sem píše někdo, kdo prolez základkou s odřenejma ušima.
Jo mimo jiné, díval jsem se na svoji smlouvu z12.2.2003 a je tam, že můj měsíční vklad je 1 000 Kč. I mě je jasný, že když nebudu spořit tisícovku, porušuju smluvní podmínky a oni smlouvu vypovědět můžou, ať platím poplatky nebo ne. Selským rozumem. Tady je někdo zatvrzele naštvaném a má červenej šátek před očima.
Jen si zkuste nezaplatit za nájem, nebo daně. Nezrušej vaši smlouvu ale vás, a kompletně.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 3. 2004 7:59 | Roman, stavebky@seznam.cz

Naši si u Buřinky vloni založili ke svému stávajícímu stavebku ještě po jedné smlouvě "záložní". Uložili 1% z cílové částky. Nic víc že prý nemusejí a mohou spořit jak chtějí - sdělovaly ochotné pracovnice s Buřinkou. Naši tedy měli na konci roku na těchto smlouvách 0,00 korun. Minulý čtvrtek dostali dopis, kde je Buřinka informuje, že pokud tam nevloží peníze na pokrytí poplatků, mohou o spoření přijít. Vzal jsem všechny ty jejich podmínky a smlouvy, pak jsme si sedli a posíláme jim tento dopis:
Vážení přátelé,
(...) Rád bych Vás v této souvislosti upozornil na práva a povinnosti mé a Stavební spořitelny České Spořitelny, a.s., jako účastníků smluvního vztahu, který se řídí v daném případě smlouvou (...zde podrobně vyjmenováno...).
Předně si dovoluji upozornit, že žádný z uvedených dokumentů nezná pojem "zrušení smlouvy". Dle Smlouvy i dle Podmínek lze smlouvu pouze vypovědět, nikoli zrušit. Podle čl. 12 odst. 3. je pak ze strany SSČS možné smlouvu vypovědět, cituji: "a) jen z důvodů vyplývajících ze zákona nebo z těchto Podmínek, b) v případě výkonu rozhodnutí, jehož předmětem je smlouva o stavebním spoření."
Podmínky pak zmiňují ještě jednu situaci, ve které je SSČS oprávněna smlouvu o stavebním spoření vypovědět a to v čl. 5, odst. 1 až 3, v případě, že účastník nezaplatí úhradu za uzavření smlouvy ve výši 1% z cílové částky do dvou měsíců od uzavření smlouvy. Dodávám, že danou částku jsem po uzavření Smlouvy uhradil a to dne 16.04.2003, jak potvrzuje také zaslaný výpis z účtu.
Co se týče ostatních úhrad spojených se stavebním spořením, tyto řeší článek 22 Podmínek, který v odstavci 1 uvádí, cituji, "úhrady se hradí v hotovosti při provádění úkonu, inkasují se z účtu nebo se účtují na vrub účtu nejpozději při rušení účtu, případně koncem roku."
Z výše uvedeného vyplývá, že Stavební spořitelna České spořitelny, a.s. není oprávněna vypovídat smlouvu, ani zahajovat kroky, které by k tomu mohly vést, neboť dle platných Podmínek vztahujících se k dané Smlouvě k tomu žádné důvody nenastaly.
Dovoluji si upozornit, že v souladu s čl. 6. odst. 2, cituji, "účastník spoří zpravidla formou pravidelných vkladů. Mimořádné i jednorázové vklady jsou přípustné." Podle platné úpravy nejsem povinen žádný mimořádný ani jednorázový vklad činit na popud či pokyn SSČS a to ani z důvodů v dopise uvedených. V souladu se Smlouvou i s Podmínkami tudíž uskutečním jednorázový vklad ve chvíli, kdy to sám uznám za vhodné. Věřím, že SSČS poté bude schopna vypořádat také "všechny úhrady spojené se stavebním spořením dle Sazebníku".
Z výše uvedených důvodů považuji Vaši žádost uvedenou v dopise, který jsem obdržel dne 26.02.2004, za bezpředmětnou a celou záležitost tímto za uzavřenou.
"Full version" příběhu i dopisu na http://stavebky.webpark.cz/burinka_hrozi_20040227.htm
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 2. 2004 10:16 | nespokojený klient 2

Buřinka se může snažit jak chce, ale to jí v její arogantní a namyšlené pověsti příliš nepomůže...
+78
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2004 10:15 | Roman Joura

Pekne zdravim!
Divali jsme se na to - na me rodice se vztahuji podminky Burinky platne od 1. zari 2002. A tam je psano, ze:
"Uhrady se hradi v hotovosti pri provadeni ukonu, inkasuji se z uctu nebo se uctuji na vrub uctu NEJPOZDEJI PRI RUSENI UCTU, pripadne koncem roku."
Burinka nemuze smlouvu vypovedet, pokud si nema z ceho strhnout poplatek a tento poplatek muze vymahat v krajnim pripade az pri ruseni uctu. Podle meho nazoru tedy nemaji proc klienty buzerovat. Ale nejspis to budou zkouset...
A propos: koukal jsem i do novych podminek Burinky od 2. ledna 2004, nove podminky jsou mnohem mene vstricne a prisnejsi a tento bod je resen takhle:
"Ucastnik je povinen platit Stavebni sporitelne uhrady za vedeni uctu a uhrady za jine poskytovane sluzby dle sazebniku platneho k poslednimu dni, kdy byla sluzba poskytovana (!!! - hlidej si clovece Sazebnik kazdy den!), nejpozdeji vsak k 31. prosinci prislusneho kalendarniho roku."
A v dalsim bode:
"Uhrady se uctuji na vrub uctu pri provadeni ukonu, pripadne koncem roku, nejpozdeji vsak pri ruseni uctu (prehodili to) a jsou zaplaceny zapoctenim proti zustatku na uctu ucastnika."
A konecne, v otazce mesicnich ulozek zustava prakticky stejna benevolence jako dosud.
Podminky: "Ucastnik spori formou pravidelnych mesicnich vkladu sjednanych ve smlouve o stavebnim sporeni. Stavebni sporitelna muze prijmout jednorazove a mimoradne vklady."
Prakticky beze zmeny. Dulezite vsak je, ze na vsechny, kdo uzavreli smlouvu do konce 2003, se vztahuji ty starsi podminky, z 1. zari 2002 (tedy aspon doufam, ze mezi 1. zarim 2002 a 2. lednem 2004 neplatil zadny jiny "remix". A v souladu s temi Sporka proste tohle zadat nemuze, nema na zaklade ceho.
+81
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2004 10:13 | TGP

Obchodní podmínky se samozřejmě nezměnily, ty zůstaly. Jenže v nich bylo něco o tom, že klient je povinen spořit nějakou částku, obvykle 0,5% cílové částky měsíčně. Dosud na to spořitelny kašlaly, hlavně že z občana dostaly 1% za uzavření smlouvy. Jenže časy se změnily, je nutno uspořit výdaje státního rozpočtu, takže soudruzi z MF ČR požadují po spořitelnách dodržování tohoto bodu OP. Řekl bych, že řada smluv bude vypovězena.
+47
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2004 10:12 | Roman Joura

Burinka pekne pritvrdila. Nasi dnes dostali dopis, aby neco vlozili na ucty, kde maji 0,00, aby si mila sporitelna mela z ceho strhnout poplatky za vedeni uctu!
Nasi totiz vloni na jednu uz "rozjetou" smlouvu vzali uver a uzavreli druhou "spici", na kterou si chteli vzit a vzali statni podporu az od letoska. Vlozili tedy jen 1% cilove castky. Vse v souladu s pozadavky sporky. Pracovnice se predhanely v ochote - staci jen to 1%, pak si vkladejte co chcete kdy chcete atd. Ale ted se pry "zmenily podminky"! Samozrejme nikoli Vseobecne obchodni podminky...
+94
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 2. 2004 6:08

Silný birokratický aparát,čítající minimálně 4 stupně od "zákazníka" k tomu kdo smlouvu opravdu vyhotoví.
+62
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 2. 2004 11:22

"Na techto zakladech muzete stavet" - cha, cha. V Burince sedi stejni smejdi jako v Modre Pyramide, je to prast jako uhod. Jedni jako druzi jsou mistri v klamani budoucich klientu, ti zahackovani uz musi 5 (nyni 6) let drzet usta. V tom je ten hlavni vtip. Jenze reptani nikam nevede. Jsem taky pro kolektivni zalobu.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2004 8:18 | Docent

Vsadím se s Vámi, že při úrovni našeho soudnictví bude ta šance NULOVÁ. A pokud čirou náhodou vyhrajete, dáte za advokáta nejméně roční stavební spoření. Tím Vás nechci odrazovat, ale mám se soudy své zkušenosti, viz např. http://www.mesec.cz/clanky/jak_prijit_zadarmo_k_bytu/nazory/
+55
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 2. 2004 7:26 | nespokojený klient

Pánové a dámy, když si projdete některé příspěvky, zjistíte, že jsou si dost podobné a tak trapně oslavné, že nejspíš všichni buřiňáci dostali za úkol psát sem oslavné chorály - stačí si prohlédnout i stav hlasování. A nová nabídka překlenovacího úvěru ? Pokud umíte počítat, zjistíte, že neušetříte nic...
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2004 8:46 | valecko(zavináč)atlas.cz

Další věc, která stojí proti zvyšování poplatků u Buřinky.... Ve smlouvě (z listopadu 2002) je uvedena klauzule "Stavební spořitelna může jednostranně stanovit odlišné podmínky, zejména v případě, pokud uzavře novou smlouvu o stavebním spoření nebo pokračuje ve stavebním spoření i po uplynutí 5 let od jeho zahájení. Přitom tento postup lze použít jen v případě, že nové podmínky jsou pro účastníka výhodnější než podmínky platné do jejich změny."
Vzhledem k tomu, že zvýšení poplatků je jednostranné stanovení odlišných podmínek ze strany spořitelny a nové podmínky (dražší vedení účtu) NEJSOU pro účastníka výhodnější, je to jasné porušení smlouvy!!
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2004 22:00 | valecko(zavináč)atlas.cz

Buřinka má ve smlouvě (aspoň já to tam mám) něco ve smyslu že spořitelna je jednostranně oprávněna změnit podmínky vedení účtu, ale pouze pokud tím nepoškodí klienta - přesnou formulaci bohužel nevím, smlouvu tady momentálně nemám. Pokud jde o tu klauzuli "Při podstatné změně správních nákladů nebo výdajů za poštovné" - tady bych se dožadoval (pochopitelně u soudu), aby mi spořitelna prokázala, jak že se jí ty náklady zvedly a jak je možné, že starší klienti jí stojí dvakrát více peněz, než noví klienti... Další věcí v této problematice je - neztrácejte čas se zjišťováním, jaký má na toto někdo názor!!!! Jediný názor, který je důležitý je zákon a soud! Co Vám sdělí mluvčí spořitelen, ředitelé, finančnící, redaktoři apod. je naprosto nedůležité. S tímto se musí jít za právníkem, který (snad) bude moci odhadnout, jestli máte u soudu šanci (v případě kolektivní žaloby ta šance bude VYSOKÁ)!
+67
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2004 21:51 | valecko(zavináč)atlas.cz

Prakticky jim v tom nebrání absolutně nic!!!! Proto doufám, že se najde dostatek lidí, aby vznesl oficiální protest a zahájil příslušné občanskoprávní řízení!!!! Zájemci o podání kolektivní žaloby, pište na mojí adresu.
Mimochodem kromě těch stupidních poplatků (za rok 2004 už to bude po "úpravě cen" 470 korun) mě dostalo, že mi naúčtovali 10 korun poplatek za připsání státní podpory rovných 0 korun!!!!! Proč 0 korun - kvůli nechvalně známé pomlčce v čísle účtu!!!! Navíc nejsem já ten, kdo neumí napsat pomlčku - k převodu peněz jsem použil telefonního bankéře KB....
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2004 21:36 | valecko(zavináč)atlas.cz

Jednání stavebních spořitelen je nejen svinské, ale s velkou pravděpodobností i protizákonné. V případě SSČS jsem ve smlouvě uzavřené v listopadu 2002 dokonce našel klauzuli obsahující něco v tom smyslu, že spořitelna má nárok jednostranně změnit podmínky vedení účtu, ale pouze pokud tím není klient poškozen. Zvýšení poplatků o 100 % považuji za značné poškození. Některé spořitelny mají tuto možnost sice jakžtakž ošetřeny (např. KB má napsáno "Při změně provozních nákladů je stavební spořitelna oprávněna jednostranně změnit výši úhrad za služby.") - tady bych ale trval na tom, aby spořitelna jasně prokázala, že se jí podstatně zvedly náklady. Více informací viz článek na http://www.tenzor.cz/valecko/stavebko.htm. POZOR! Pokud s politikou spořitelen nesouhlasíte, nestačí se jen rozčilovat a vyjadřovat své názory. Musíte jednat - napsat spořitelně nesouhlasný dopis, napsat na příslušná státní místa - pokud nás bude hodně, něco se opravdu stane. Jinak budou poplatky za rok třeba desetinásobné!!!
Pokud se spořitelna ohání tím, že ve smlouvě jste podepsali souhlas s platným ceníkem, je to sice pravda, ale co je to platný ceník??? Když podepisuji nějakou smlouvu, platí pro mě vše vztažené k danému datu podpisu, a ne to, co si někdo kdykoli v budoucnu vymyslí. Navíc slovo platný ceník zřejmě není žádným právním pojmem, tzn. nabízí se zde nejednoznačnost výkladu, kterého spořitelny zneužívají. Já osobně plánuji občanskoprávní žalobu na SSČR. Pokud by zde bylo více zájemců, lepší by bylo podat žalobu kolektivní (zájemci nechť se mi ozvou - čím více tím lépe).
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 2. 2004 8:46 | Jaromír Honák

Jsem jeden z pomlčkových klientů. Zavolal jsem a vyreklamoval to, takže že mi to SSČS nahradí (jakoby se nic nestalo, dostanu 4 500 Kč). Doporučuju všem zavolat na infolinku (pozor, na tu pražskou, ne na osmistovku). Mělo by se to ale udělat do půlky března.
-19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 2. 2004 12:06 | Tomáš Marný

Nevím jak Buřinka, ale třeba ČMSS a Raiffeisen měly v Obchodních podmínkádh toto ustanovení: "Při podstatné změně správních nákladů nebo výdajů za poštovné je stavební spořitelna oprávněna změnit částky za poskytované služby". V pozdějších obchodních podmínkách už je toto vynecháno, spořitelny zřejmě vědí, proč. Co se takhle obrátit na MF ČR, jaký je jejich názor na dodržování OP, které schvalovalo?
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 1. 2004 18:53 | Martin

Co mně odpověděli na dotaz - v podstatě to, že mají dva poplatky:
k Vašemu dotazu ohledně odlišnému účtování poplatku za správu a vedení účtu Vám sdělujeme následující informace.
Stavební spořitelna České spořitelny, a.s., od 1.12.2002 uvedla na trh nový produkt, který maximálně vychází vstříc zájemcům o úvěr ze stavebního spoření, protože zahrnuje zatím nejnižší úrokovou sazbu úvěru ze stavebního spoření, a to 4,75 % ročně. Vklady jsou u tohoto typu spoření úročeny 2 % ročního úroku. Poplatek za vedení a správu účtu činí dle platného Sazebníku úhrad 200,- Kč ročně.
Účty, založené podle odlišných obchodních podmínek na mezibankovním trhu, které garantují 4 % a 3 % roční úročení vkladů a různé úrokové sazby úvěru ze stavebního spoření, jsou zatíženy ročním poplatkem 400,- Kč za vedení a správu účtu dle platného Sazebníku.
Majitelům těchto účtů s platností od 1.1.2003 umožňujeme rovněž využití v současné době bezkonkurenčně nízké úrokové sazby u úvěru ze stavebního spoření bezplatným sjednáním 2 % úrokové sazby u vkladového účtu se současným snížením poplatku za vedení a správu účtu dle platného Sazebníku na 200,- Kč ročně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2004 11:03 | Jarda

Dostal jsem výpis a jsem absolutně znechucen - jak si může ta hnusná buřina dovolit účtovat poplatky "za úrokové zvýhodnění"? Barák si už snad postavili a platy mají vysoké dost, tak proč nás takhle okrádají?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2004 12:00 | Eda K.

Nebetyčná drzost stavebních spořitelen už nezná mezí. Dokládám to mj. vlastní zkušeností s Buřinkou-Stavební spořitelnou české spořitelny s každoročním skokovým nárůstem poplatků. Roční poplatky u spoření založeného v roce 1999.
Poplatek za vedení účtu činil: za rok 1999 100 Kč za rok 2000 120 Kč za rok 2001 160 Kč za rok 2002 už 400 Kč
Kdo nebo co jim ale brání v tom, aby v příštím roce nečinily poplatky třeba 4500 Kč, tedy třeba celou státní podporu ? Dokud nebudou patřičná omezení daná v zákoně o stavebním spoření budou v tomto trendu neomaleně pokračovat.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 1/3

Předchozí

1

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiří Devát

manažer

Pavel Juříček

podnikatel, Brano Group

Jiří Devát
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Juříček
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 3 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services