Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak si vyjednat nižší sazbu na hypotéku. Zkusili jsme to za vás.

Jak si vyjednat nižší sazbu na hypotéku. Zkusili jsme to za vás.
Desítky tisíc lidí letos čeká změna úrokové sazby u hypotéky. Na vlastní kůži jsme vyzkoušeli, jak se dá vyjednat výhodnější sazba. Byly to docela nervy.
Věra Tůmová, rubrika: Jak na to, 02.04.2010, 34 komentářů
Tisknout

09.04.2010 18:33

Dobrý den pane Pokorný,
děkujeme za podrobný rozbor problematiky z poradenského úhlu i za čtení článků na Penize.cz.
Souhlasím s Vámi, že vyřízení úvěru za klienta Vám zabere dost času. Poplatek za vyřízení úvěru je pak v takovém případě oprávněný, protože klientovi vše usnadníte, aniž by on pro lepší podmínky svého úvěru musel cokoliv udělat. Platit ale za to, že mi někdo slíbí, že mi dá právě a jen tu prvotní kalkulaci a ani se nenamáhá mít už základní informace o tom, jaké jsou vůbec možnosti ohledně různých typů klientů, to mi nepřijde férové. Pokud např. někdo slibuje nesplnitelné, přijde mi poplatek vysloveně absurdní. Díky tomu, že se v problematice trochu vyznám, mám větší šanci odhadnout, zda při úvodním pohovoru poradce mlží nebo naopak. Ani se tak nedivím, že dotyčného poradce H. během krátké doby propustili. Člověk bez větších znalostí ale takové možnosti jako já či Vy nemá a pak právě platí poplatek i za to, co vlastně poradce nemůže už předem splnit. Jen pro informaci - každému z poradců i bankéřů jsem dala maximum informací dopředu a upozornila jsem je i na specifika mého úvěru. Přesto se nad ním opravdu důkladněji zamyslel právě a jen makléř Broker Consulting. Pokud by mi slíbil, že úvěr dokáže refinancovat lépe než je nabídnutá sazba od původní banky, neměla bych problém mu za tuto službu zaplatit. Ale ani on ani jiný z makléřů nevěřil, že by mi vyjednal lepší sazbu. Proto jsem si vše musela nakonec vyjednat sama. Jestliže bych tedy musela všem zaplatit jen za nabídku, kterou mají za 5 min a oni by pak s ničím nepomohli, přišlo by mi to opravdu nefér. Kdybych nechtěla kvůli článku vyzkoušet i služby makléřů, zcela by mi tak stačilo (i kvůli času) obejít pouze banky a vyjednat si vše bez makléřů. Při vyjednávání jsem ostatně argumentovala stejně jen nabídkou, kterou jsem dostala od bank. S pozdravem VT

Zobrazit komentovanou zprávu (Vít Pokorný 09.04.2010 16:59)

10.04.2010 17:31, Angel Bratovanov

RPSN 4,8% u stavební spořitelny? Přemýšlím jestli jste nebyl u kouzelníka. Trochu si asi někdo splet pojmy s dojmy. Pokud máte úrok z meziúvěru 5% tak reálné RPSN v meziúvěru bude kolem 6%. (platíte i z peněz , které máte uloženy v stavebním spoření a které defacto nepotřebujete). k první části :HB chtělapoplatek 250 Kč měsícně za vedení účtu ? No nevím co jste ji musel udělat, vzhledem k tomu, že po všech ostatních chce 150Kč/měs . Na nízké částce jako je 250 000 je to samozřejmě moc a tato částka opravdu patří do stavební spořitelny. S pozdravem AB

Zobrazit komentovanou zprávu (Martin 03.04.2010 21:04)

10.04.2010 17:43

bohužel realita všedních dnů.
Na email chodí poptávky po refinancování atp, ale na to se dá odpovídat jen stroze, neboť tito lidé nedávají kontakt a jen sbírají informace

11.04.2010 18:29

Citace / 10.04.2010 17:43

bohužel realita všedních dnů.
Na email chodí poptávky po refinancování atp, ale na to se dá odpovídat jen stroze, neboť tito lidé nedávají kontakt a jen sbírají informace

A podle přání autorky článku sedíte u počítače a odpovídáte a odpovídáte. To znám také. A snad byste za to nechtěl zaplatit, ne? To jste tedy drzý.
P.S. Už mě taková témata vážně nebaví. Laici se baví o odborné problematice. Prosím příště, pojďme diskutovat o opravě Audiny. Já tomu sice vůbec nerozumím, ale obejdu pár opraven a nachytám informace a potom tu budu za hvězdu. Děkuji.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 10.04.2010 17:43)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Libuše Šmuclerová
manažerka

Oldřich Bajer
podnikatel

Libuše Šmuclerová
ÚSPĚŠNOST
54,15 %

z 1 494 duelů
Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
54,66 %

z 1 222 duelů

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

inflace, krize, média, Řecko, rozpad eurozóny, export, Německo, valuty, dovolená, Lotyšsko
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.