Výpočet čisté mzdy 2012
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
01.04.2010 17:17, Petr Matonoch
je zde vše:
- ISIN Cenného papírů, název a identifiokace podkladového indexu
- systém výpočtu zhodnocení
- oceńovací dny
- back-testing včetně histogramu ...
- infomace i v angličtině
Pokud je tedy Allianz vyčítáno málo infomací, jak si potom budou stát všechny ostatní pojišťovny, které nikdy nezkusily vydat něco jako produktový list a které tají historické výnosy atd? Dostanou -5 hvězdiček? :)
Hodnocení: +3
02.04.2010 09:16, frantisek.masek
Souhlasím s Vámi, že jde o obecný problém, a že další pojišťovny nevydávají ani produktový list. To ale na přece na věci nic nemění. Pokud bych si chtěl koupit tento produkt, nebo něco podobného, jde o informace, které by mne jako klienta měly vždy zajímat. Nejde přece o samoúčelné přidělování hvězdiček, ale o celkové zhodnocení produktu, jak je ostatně u recenzí běžné.
Ještě jedna věc k těm hvězdičkám. Jde o investiční životní pojištění, které má dvě složky. Diskutovali jsme o tom, co má u IŽP hrát větší roli. Nakonec jsme se shodli, že spíše pojištění, než investice. Jako pojištění dostalo dvě hvězdičky. Má poměrně úzký záběr a působí tak trochu samoúčelně, byť nepochybuji o tom, že je Allianz udělal na základě přání klientů. Investiční část by byla alespoň o hvězdičku výše. Pak se ale naskýtá, jak jsem již uváděl v článku otázka, zda si podobnou investici nepořídit přímo. I když samozřejmě chápu, že Allianz je pojišťovna a nevím tedy, zda by měl pro ni podobný - pouze investiční produkt - smysl.
Hodnocení: +3
02.04.2010 16:03, Jan Lubojacki
Hodnocení: -2
02.04.2010 17:09, frantisek.masek
Hodnocení: 0
15.04.2010 14:03, Martin Podávka
hned na začátek - jsem zaujatý :), pracuji v Allianz pojišťovně a jsem mimo jiné zodpovědný i za vývoj nových produktů. V diskusi mě zaujaly některé věci, na které chci reagovat.
1) Je investiční pojištění opravdu jen k pojištění?
Můj názor: ne. Nechme stranou porovnání pravidelných investic do OPF a běžně placeného životního pojištění. Bavme se o typu produktu - jednorázová zajištěná investice. Zde neplatí, že produkt přes pojišťovnu musí být méně výhodný než přes investiční společnost. Podmínky pro strukturované produkty si velká skupina u emitenta vyjedná lepší než malá, jde o objem tranše. Věci které neovlivním jsou dané legislativou: jiné zdanění, daňové odpočty atd. Vzhledem ke globálnímu postavení Allianz je možné vyjednat takové podmínky, které jiný poskytovatel nenabídne. A to je i případ BONUSinvestu. Veškeré náklady na zprostředkování jsou započteny v cenném papíru, klientovi investuji celou částku, na celé pojistné se aplikuje garance a vzorec pro výnos.
A připravme se, že pojišťovny nabízí a budou nabízet tento typ produktu. Vždyť i zájem evropské komise (PRIPs - packaged retail investment products) souvisí s tím, že produkt je nabízen různou cestou, od různých poskytovatelů v rámci různých produktů.
2) Není třeba být expert na pojištění u tohoto typu produktu. Produkty jsou podobné - kombinace dluhopisů a opce. Opce se liší. Zde jsme jako první do ČR "přivezli" strukturu postavenou na indexech nové generace od BNP Paribas. Pojmy Millenium nebo Platinium index jsou odborníkům známé. Viz např. www.bnpparibasindex.com/ Z mého pohledu mám velmi, velmi průhledný produkt. Jasně tabelovaný index a jasně daný postup, jak se z vývoje indexu odvodí celkové zhodnocení strukturovaného cenného papíru.
Z diskuse si beru poučení, že je třeba ještě více vysvětlovat Naši poradci samozřejmě mají mnohem více informací než je uvedeno v produktovém listu nebo v letáku. Je úkolem leadra trhu (a tím v zajištěných produktech mezi pojišťovnami Allianz pojišťovna objektivně je) přinášet nejen nové produkty, ale budovat o těchto produktech i obecné znalosti. Možná rozšíříme portál www.chytrainvestice.cz o jakousi studovnu. Co vy na to?
S pozdravem,
Martin Podávka
Hodnocení: 0