Proč tisíce Čechů platí zbytečně vyšší daně

Proč tisíce Čechů platí zbytečně vyšší daně
V Česku stále existují tisíce lidí, kteří platí daně vyšší než musí. Jsou mezi nimi především lidé, kteří ani nevědí, co vše lze z daní odečíst. Podívejte se, zda nepatříte mezi ně.
Petr Kučera, rubrika: Jak na to, 26.03.2010, 18 komentářů
Tisknout

30.03.2010 07:56, comment

Díky za info, říkal jsem si, že tam ty úroky asi nebudou.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 28.03.2010 21:35)

30.03.2010 07:59, comment

Citace - smutná karla / 27.03.2010 15:19

Já uplatňuji každý rok na odpočet příspěvky na životní pojištění, ale bohužel už dva roky mi to nevyneslo ani korunu. Ptala jsem se naší účetní, proč, a ta mi řekla, že z mojí minimální mzdy nejde uplatnit ani ň, a to já trdlo jsem si předloni zvedla pojistku, protože mi finanční poradce řekl, že budu mít alespoň větší odpisy z daní. Takže zhrnuto-nejen že dřu v práci za hubičku, ale ještě si nemůžu nic odpočítat. To jsou holt ty výhody, když člověk pracuje.

V tom případě je to jednoznačně chyba Vašeho poradce. Buď si nezjistil dostatečně Vaši situaci a z neznalosti poradil špatně, nebo Vám dokonce poradil špatně záměrně, aby získal provizi. V obou případech je možné jeho práci reklamovat a zažádat o zpětné snížení pojistky a vrácení přeplaceného pojistného. Vzniklou škodu by měl nahradit poradce ze svého pojištění. (Tolik teoretický postup, zda uspějete s reklamací v praxi je ale otázkou.)

Zobrazit komentovanou zprávu (smutná karla 27.03.2010 15:19)

04.04.2010 22:40, Harry_

U clanku je napsano: "Zaplacené úroky z hypotéky a úvěru ze stavebního spoření si nemůžete odečíst, jestliže nemovitost neslouží k řešení vašich bytových potřeb"
Také by mě zajímalo, jak se to dokazuje. Je potřeba trvalé bydliště v zastavené nemovitosti nebo jaké jsou další podmínky odpočtu?

Zobrazit komentovanou zprávu ( 26.03.2010 13:43)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Daň darovací

skupiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.