Jak vyhrávat ve Sportce? Dlouhodobě to nejde.

Jak vyhrávat ve Sportce? Dlouhodobě to nejde.
Šance na výhru ve Sportce či v podobných hrách je velmi malá. Nepomůže ani promyšlený systém sázek. Obecně dokonce platí, že čím déle sázející hraje, tím více prodělává.
František Mašek, rubrika: Jak na to, 09.03.2010, 13 komentářů
Tisknout

09.03.2010 06:52, Zdenek

Sázet se má ze zábavy a ne ze zoufalství, jenže vykládejte to těm zoufalcům.

09.03.2010 13:54, cml11

Hezký článek, který jednoznačně zaslouží palec nahoru. Nelze než souhlasit. Investovat i sázet lze jen prostředky zbytné. Investice i sázky jsou jen hry, ve kterých lze vyhrát i prohrát. Jen se u nich liší poměr náhodného a předpokládatelného.

Na otázku na závěr odpovídám: Jeden čas jsem sázel sportovní sázky (už dlouho ne) za naprosto nepodstatné částky, víceméně pro ten adrenalin ze hry a pochopení principů. I klasické hazardní hry si občas z dlouhé chvíle on-line zahraju. Ovšem jen za virtuální peníze. Důvody jsou stejné. No a investice? Prozatím jen zprostředkovaně a vysoce konzervativně. Zatím jde totiž o prostředky na nichž si nemůžu dovolit tratit. Až budu mít jednou k dispozici postradatelnou větší částku, tak budu skoro jistě odvážnější a podsoupím i riziko ztrát. Zkušenosti z kurzových sázek a občasného virtuálního hazardu se konec konců budou hodit. Vždyť je to skoro ta samá hra...

10.03.2010 11:04, V.Mlich

Ten příklad s házením korunou je nepřesný. Sazka má nastavenou míru zisku na 50%, t.j. vsadíte korunu a když padne pana, vyhrávate 50 haléřů, když vorel, tak taky 50 hal. Za tu možnost zahrát si zaplatíte 50 hal. Ovšem u té sportky nebo keno10 to není tak očividné, takže lidi jim to žerou. Neuvěřitelné!

10.03.2010 11:20, Karel

42 let stále stejné tři sloupce.
Kdysi byla jen 4 pořadí + dodatkové číslo, tak to jsem uhádl 3 čísla plus dodatkové a to dalo asi 900,-
a jednou jsem uhádl 4 čísla za 750,-
Nejhorší je, že si říkám kdybych nevsadil tak to jistě vytáhnou
KM

12.03.2010 18:24, Roman Hanuš

Kolik je třeba kombinací na první v pořadí ve sportce, na druhé pořadí je to stejné!! (protože dodatkové číslo je jako šesté), a u Š 10 je to ještě horší
SPORTKA 49x48x47x46x45x44 / (6x5x4x3x2x1) = 13 983 816 Kombinací
ŠŤASTNÝCH "10" 70x69x68x67x66x65x64x63x62x61/ (10x9x8x7x6x5x4x3x2x1)=396 704 524 216 Kombinací
Pokud chcete prémii tak si to u sportky vynásobte ještě 10. Když byly poslední dvě čísla tak 100x, to snad zrušili protože to ještě nikdo nechytil.
A dávat dnes rozpisy při ceně sloupce 16Kč je sebevražda.
Při 7 číslech je to 7 sloupců, 8 - 28, 9 - 84,10 - 210 x16Kč=3360Kč

15.03.2010 16:01, Jeliman

Tak sázím asi 3 roky a za tu dobu jsem několik 4 a desítky 5 pořadí výher + 2 výhru ve sportce takže já si nestěžuji...D.Dávám čísla mého auta které mě štve a chci se ho zbavit..Zatím to funguje

16.03.2010 22:24, Ronnie Richsoon

Je třeba hrát tak, že vsázíte to, co můžete prohrát.
Pak je možné vyhrát, když máte kupu štěstí, a nebo, když aspoň trochu víte jak.
Když aspoň trochu víte jak, a aspoň trochu se to povede, je to úplně jiný pocit. Přeji ho každému. Stojí to za to. Je však skutečně nutné, aby to pro nás byla vždy zábava. Další věc je vědět, aspoň trochu, jak.

27.03.2010 20:22,

no já dávom datum kdy sem poprvé šukal číslo auta můj den narození + ještě něaká a funguje to

29.03.2010 17:00, Michal K.

No myslím, že je lepší a zábavnější hrát například poker. Který je za prvé inteligentní hrou a sportem, a za druhé šance na výhru je mnohem mnohem vyšší. Myslím, že mladí to pochopili, a tak se holt do této hry plete i stát.

27.04.2010 23:14, karel

Uvedený počet kombinací na 1. pořadí ve hře 10 š. je zavádějící. Pravděpodobnost výhry při vsazení 10 čísel je větší než ve sportce. Pravděpodobnost výhry 1. pořadí ve sportce je cca 7,15112E-08. Pravděpodobnost výhry 1.pořadí při vsazení 10 čísel je cca 1,12212E-07. Samozřejmě ten rozdíl je vcelku zanedbatelný.

S pozdravem Karel

Zobrazit komentovanou zprávu (Roman Hanuš 12.03.2010 18:24)

03.10.2010 22:15, Táňa Růžičková

Dávám sportku jen tak někdy a pořád stejná čísla. Dost často mám štěstí a tři popř. čtyři čísla mi vyjdou. V prvním týdnu září 2010 jsem opět po delší době podala sportku a když vyšla moje tři čísla, tak jsem si znovu vsadila. Za celý měsíc, i když je to neuvěřitelné, ale ze sedmi podaných sázenek jsem vyhrála 5krát - 5.cenu. Když jsem ovšem znovu a to 3.10.2010 vyhrála 2krát - 5.cenu, nechápu, ale pravděpodobnost, i když tak malé výhry, zřejmě překonala všechny rekordy. Vysvětlí mi někdo tuto náhodu(záhadu)?

26.04.2011 15:56, Vlado

Sazim pravidelne Keno 10.Mam to ako zabavu.Misto cigaret sazim Keno.
Navratnost asi 31 procent.Vsazim 1.20€ denne.Beru to ako zabavu.

25.10.2011 10:09, neutr

Článek manipuluje s pojmy pravděpodobnost, výhra a výdělek. Tak tedy výhru zaručit lze, výdělek nikoliv. S pravděpodobnosti je to stejné. Existují systémy, které "zaručí" uhodnutí některé (zejména nejnižší) kombinace, tedy výhry, a jsou tedy ve svém garantovaném rozsahu 100% - ní. Obecně je "rozpis" jen systémem. Pomocí systémů vítězíme nad realitou chaosu. Například uvedu jízdní, pracovní, jednací, organizační a jiné "řády". Patří sem i různé recepty a receptury - jak třeba udělat hovězí na divoko, nebo upéct buchty. Princip a vliv obecného systému asi nikdo zpochybňovat nebude (možná snad nějaký úchyl). U rozpisů na loterie je tomu obvykle jinak. Existují systémy typu rozpis, nebo pro ruletu tkz: Petrohradský systém. Rozpis zaručí výhru, ale ne výdělek například ve Sportce vychází reálný rozpis na 485 tipů, a "zaručí" jen 1x páté pořadí - ale za to vždy "nejméně". Teorie říká, že kombinace 3. třídy celku 49 "teoreticky" lze namačkat do 921,xx šestičíselných tipů a na jediné zaručené trojčíslo "teoreticky" stačí 46,xx tipů - ale takhle to nefunguje. Prakticky se jedná právě o "pravděpodobnost". 46,xx tipů má pravděpodobnost 100% uhodnutí jediného trojčísla, ale "záruku - vždy nejméně" 100% dá jen uvedených správně sestrojených 485 tipů. Zdůvodnit proč je to tak je poměrné těžké, a týká se to zejména teorie čísel. Stačí si však pamatovat, že to lze zaručit, ale důkaz poskytne jen praxe (tedy zatím - v budoucnu snad lidé najdou analytické prostředky pro výpočet podobného typu). Jen bychom si něměli plést hodinky a holínky, i když se oboje "natahují".

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.