Jak reklamovat boty, abyste uspěli

Jak reklamovat boty, abyste uspěli
V Česku se nejvíc reklamují boty. Lidé si však často mylně myslí, že si u nich během dvouleté záruční doby mohou nechat opravit cokoliv. Pak bývají překvapení, že jim obchodníci reklamaci zamítnou, protože vada vznikla běžným opotřebením
František Mašek, rubrika: Jak na to, 04.03.2010, 25 komentářů
Tisknout

28.08.2011 10:58, Tomáš Kopecký

Přídávám i svojí zkušenost s reklamací bot. Před necelými 3 měsíci jsem si v prodejně Office Shoes zakoupil boty Hillfinger za nemalých 2.500 Kč. Po 2 měsících nepravidelného nošení se mi odlepil spodek boty, nechal jsem je reklamovat u prodejce a na to mi po měsíci dali odpověď, že na základě malé korozní skvrny na tkaničce (!!!) jsem se o ně nesprávně staral (prý sem je pral v pračce, co je absolutní nesmysl). Teď hledám znalce, který by to posoudil a prodejny Office Shoes budu zdaleka obcházet...

22.09.2011 19:00, Jan Janík

Baťa šel po všech stránkách hodně dolů s kvalitou obuvi. Tytam jsou doby, kdy jsem si koupil boty, které vydržely 3 roky. Dnes vyrábí šunty, u kterých se po třech měsících oderve podrážka. I poté jsem se domníval, že firma si zachovala jistý solidní ráz. Byl jsem naivní. Reklamace naprosto neuznává. Přitom jsou závady způsobeny evidentně špatnou kvalitou obuvi. Totéž firma Humanic.
Dobrou zkušenost mám s českou firmou Meindl. Péče o zákazníka je nevídaná. Reklamaci jsem osobně nepotřeboval, ale opírám se o zkušenosti mých známých, horalů. Veškerá reklamace byla řádně a včaqs vyřízena.

11.11.2011 09:52, Michaela

Dnes jsem volala do prodejny A3 Sport v Brně Olmypii, jak mi dopadla reklamace mých bot za 2.300kč! Problém byl v tom, že byly rok staré a velmi občasně nošené, takže opotřebení mělo malou šanci. I tak se mi na patách udělaly díry, od kterých se mi dělají puchýře, takže nejsou nositelné. Prý je to obnošením! Jsem velmi nazlobená a budu reklamovat znovu. Klidně 100x, než se mi podaří reklamaci vyřídit kladně. Tohle je opravdu vrchol!

27.11.2011 09:28, Jana

Dobrý den. Prosím všechny o vyplnění 5 otázek v mém dotazníku, jehož výsledky použiji do své bakalářské práce. Zkoumá znalosti spotřebitelů ohledně reklamací bot. Zabere to jen minutu a moc mi to pomůže. Díky :)
http://reklamace-obuvi.vyplnto...

01.12.2011 08:48, Petra

Souhlas, prodejny office shoes obcházím obloukem. Koupila jsem si tam converse zimné boty za 2.000 a po měsíci nošení se rozlepily. Reklamaci vyřidili tak, že je zalepily a celé byly opatlané od lepidla, což jsem odmítla převzít. Po dalším měsíci je dokonce někde zahrabali a nemohli je najít. Udělal jsem na prodejě trochu halo a vrátili mi peníze. Ale s jejich přístupem už nikdy víc.
Totéž se mi teď stalo s lodičkama od Vagabond - po týdnu nošení přes den ma veletrhu jsou ošoupané. Reklamaci vyřídili tak, že je to opotřebením - - což se na mě nezlobte, ale to přeci po týdnu nemůže být možné.
V německu Vám vrátí peníze bez jakýchkoli diskuzí...řeknete že jsou boty kaput a omluví se a penízky jsou zpět. O tom si zde můžeme nechat tak zdát.

Zobrazit komentovanou zprávu (Tomáš Kopecký 28.08.2011 10:58)

22.12.2011 12:46, Martina

ustanovení §616 občanského zákona
tzv. rozporu s kupní smlouvou

Pro vysvětlení o rozpor s kupní smlouvou se jedná v případě, že se vada objeví do 6 měsíců od koupi zboží. V tomto případě máte právo si vybrat způsob vyřízení reklamace a to konkrétně mezi opravou, nebo výměnou věci a pokud by tato vaše volba nebyla možná, tak máte právo na odstoupení od smlouvy nebo přiměřenou slevu. Jedná se o jakési „zvýhodnění reklamace“ v prvních šesti měsících, z toho důvodu, abyste hned od prvopočátku neměli opravované zboží.

06.01.2012 12:12, Lucie

Koupila sem dceři boty sandálky,už jsem je byla reklamovat už čtyřikrát!Bud´byla dvakrát ulomené zapínání,nebo ulomenej plíšek od zapínání,nebo utržené poutko u toho zapínání.Vždycky ty boty vzala jednou na sebe,adala sem je reklamovat.Dnes je du reklamovat po páté!Tak nevim jak dopadnu.Můžete mi poradit jak na to?Kalašová

01.02.2012 14:11, Pepe

Dobrý den dotaz boty koupeny v A3 prodejně ,návod na obuv cituji :běžecká obuv-kožená vhodná pro volný čas,sportovní činnost-sportovní,tréninkový i rekreační běh,chůzi a turistiku .
Boty se mě po 4,5 měsících rozlepily ,reklamace neuznána důvod:mechanický původ z titulu nesprávné údržby.
Jak se bránit -bota není kožena ,ale ze syntetické kůže ,kde je údržba jiná než u kůže normální . Děkuji

01.02.2012 17:26, Pepe

Zajímá mě jak dopadnete to samé opět A3Sport ,řeším podobný případ

Zobrazit komentovanou zprávu (Michaela 11.11.2011 09:52)

03.02.2012 10:07, Lucka

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jestli můžu reklamovat boty, které jsou zdravotně závadné. Jde o to, že si moje mamka koupila nazouváky a začla ji otékat nohy tak, že se na ně nemohla postavit. Zjistilo se, že má zhroucenou nožní klenbu a ortopedický výstupek který se nachazí na tom nazouvaku přímo v místě klenby ji utlačuje cévy a tím ji nohy otékají. Chtěla bych je zkusit vrátit a vyměnit za nějaké jiné, ale myslím, že neuspěju. Děkuji za odpověď a přejí hezký den.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

zemědělská půda, předžalobní výzva, Federal Deposit Insurance Corporation, platební neschopnost, renáta kadlecová, komiks, Evropská komise, Ministerstvo financí, odměny exekutorů, družstevní záložny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.