Plánuje se zvýšení daní. Ale co za to poplatník dostane?

Na ministerstvu financí se pracuje na plánu, jak zvýšením daní porazit obří rozpočtový deficit. Bohužel občan nebude mít nikdy jistotu, že vyšší daně půjdou skutečně na snížení schodku a ne na populistické sliby politiků. Napište, co si o tom myslíte.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 1. 2010 7:30, Největší český idiot

Tak to nás zase pobavili. Kde pak budu bydlet? Budu mít ještě na jídlo? Pardon pánové, ale jsou ještě mezi vámi zaměstnanci, kteří mají měsíční příjem z pracovního poměru na dobu neurčitou 12000 čistého a nikdo jim žádné další dávky nebo prebendy, které máte vy sami, nedá. Takže co nám zbývá? Hodit si špagát a na vás ať dělá nějakej jinej debil!

+17
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 1. 2010 11:47, jarda grubr

rozumné, všichni si žijeme nad poměry, takže je nejdůležitější snížit zadlužení

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 32 komentářů)

7. 3. 2011 16:12 | Viktor Kožený

Je to celé jenom propaganda. Válka je mír, svoboda je otroctví a nevědomost je síla. Chyba je v tom, že lidi ztratili víru v boha, tak jsou snadno manipulovatelní nekončícími žvásty v TV, rádiu, novinách.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2010 13:51

Odpovědnost by měla být určitě. Myslíte, že kdyby jednatel hospodařil ve své firmě jako pánové "hospodáři" politici, že by se mu nic nestalo? Buď by byl vyhozen majitelem nebo by ho časem zavřeli za spoluúčast na vědomém zbankrotování společnosti a neplnění závazků vůči zaměstnancům. Tihle hoši, kteří to tady vedou mají imunitu, jsou naprosto beztrestní a když se jim něco nepovede, tak to snad nějak dopadne a příštím zákonem nebo vyhláškou to předělají. Viz. vracení sociálního pojištění odváděného firmami za zaměstnance. Za takovéhle věci by si měl někdo jít pěkně dlouho pobručet. Místo toho zakládají nové společnosti a kupují vlaky od státních podniků, aby jim je mohli zpátky pronajímat za velmi tučné sumičky. Samozřejmě, že to bylo dohodnuté již předtím. Všechny tři firmy byly založeny stejnými lidmi, aby to vypadalo, jako že se někdo hlásil a nakonec to dostala ta jedna nejlepší. Všichni o tom vědí, prostě se to tak dělá, jenom to nikdo neřekne nahlas, protože se všichni bojí. Bohužel nic s tím nikdo neudělá, protože zákony mohou změnit jenom hoši a ty je nezmění ve svůj neprospěch... Takže debata k ničemu...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 2. 2010 21:34 | petr s.

Když je někdo zvolen v "demokratických" volbách ,bylo by též demokratické ,aby bylo možné zvoleného politika při neplnění předvolebních slibů, lidmi,kteří ho volili odvolat. Potom by místo čtyřleté imunity se trochu báli o svá doposud nedotknutelná místečka. Starosti kam příjdou peníze musíme nechat na nich, my tomu přece nemůžeme rozumět, jsme jen obyčejní voliči, kteří musí doufat, že za čtyři roky dostanou další šanci zvolit si svou budoucnost.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 2. 2010 8:43 | chrt

politici si z nás dělají jen legraci. Po malém živnostníkovi chtějí aby se staral, ale viděl někdo účetní knihu státu? Živnostníček musí státu ukazovat vše, ale ukáže stát, jak je nakládáno s penězi? Někdy se někdo zblázní a nechá udělat audit za miliony. Ten je pak stejně zamluven a nikdo se jím neřídí. Když se dělali mýtné brány a zdražovaly se silniční známky, říkalo se že se to zavádí, aby byly lepší dálnice. Peníze jsou fuč a my máme jen statistiku nejhorších silnic v Evropě. Musí se zvýšit daně? Blbost, blbost, blbost. Politická elito, začni už konečně fungovat. Český národ je sice jedno velké ovčí stádo, ale i to stádo někdy dokáže vlka ušlapat.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2010 13:01 | zdenka

Je to jako začarovaný kruh ve vládě. POřád se střídají party neschopných vyžírků. A pořád budou levičáci populisticky rozdávat a přitom není z čeho. Nejhorší je, že není koho volit. Vedení státu je hospodaření a ne politické prodrbávání státních peněz. Chybí přímá zodpovědnost za jejich práci. Bud jsou tak neschopní a nebo to dělají úmyslně. A vskutku nevím, co je pro nás horší.Řešení = když někdo rozkrade firemní peníze, tak ho zavřou a stát je jako velký podnik, tzn. odsoudit a zavřít po každém volebním období. Snad by si to rozmysleli.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 1. 2010 12:38 | Petr

Špatný názor at si to zaplatí ten kdo si žije nad poměry a na tom dluhu se v plné míře podílý!! Nás co se snažíme dělat a platíme celou dobu co máme se to netýká??Každý at si na to jak žije nebo jak chce žít laskavě vydělá???Žít na ukor druhých je náramě jednoduché. Ve vládě je to běžná praxe výsledky žádné za sebou jen spoušt a královské odměny!! A to se týká všech vlád co tam od revoluce byly.Pokud na tu práci nemají aby jí vykonávaly tak tam nemají co dělat?Ruku na srdce takhle se to dělat nedá jinak to zas odnesou ty dole danový poplatníci............
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 1. 2010 11:47 | jarda grubr

rozumné, všichni si žijeme nad poměry, takže je nejdůležitější snížit zadlužení
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2010 20:30 | jan

Vážená dámo vždyť všechno tohle svinstvo co se tu děje je jeho práce a jeho kámošů !!!!! To je tak, když se dostane k moci vožralej komediant !!!!!!!!!!!!!!§§§§§§§
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2010 18:29 | Quaestor

Osobně si myslím,že politika a hlavně politické strany by se měly postavit mimo zákon,nic nevytváří jen sosají a to řádně.Pokud chcou něco dělat,nechť si na to vydělají.....sic mne doposavad nedošlo jak by to udělaly.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 1. 2010 17:22 | katka

Odpověď na otázku, kde by skončily vyšší daňové odvody, je velmi snadná. Určitě ne tam, kde by jich bylo třeba. Vzhledem k systému, jakým jsou odměňovány politické strany za úspěch ve volbách, by šly finance jistě na předvolební kampaně, tím pádem i na líbivá gesta. Slíbíme něco důchodcům, střední třídě, ti mají při volbách přeci jenom pořád hlavní slovo. Něco málo po volbách splníme. No, ať nežereme, dáme něco hooodně málo i na snížení schodku, abysme jim zavřeli pusy. A ostatní? Ještě jsme nebyli na nějaký pěkný dovolený, manželka potřebuje nové auto, děti musí studovat nejdražší školy a taky nějakých těch pár bytečků, co bytečků, domů by se taky hodilo... co kdyby nás v dalším období lidé nezvolili, že jo. Něco pro strýčka příhodu mít musíme, že. Zkrátka a dobře by bylo ideální, kdyby ve volbách na prvních alespoň třech místech byly uplně "nové" strany. Bohužel je to nereálné, ale aspoň by jim spadla čelist. I když oni by jistě tyto volby napadli. A odpovědnost? Myslíte, že toto slovíčko politici vůbec znají?? Možná tehdy, když se hádají kdo co zavinil. Místo toho, co by hledali řešení. Chjo. Kéž by bylo v politice víc lidí, jako byl a je pan Václav Havel.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2010 15:56

Měli by se taky občanu zeptat co si o tom myslí a jestli mají vubec chut platit za někoho kdo ani za to nebyl potrestán dluhy?? Obyčejný občan přijde díky téhle době nevině o práci nemuže platit své pohledávky a hned nad ním krouží ekzekutoři jak supy a že jich je čím dál tím víc, těží nad neštěstím druhých!! Dole to jde ale ve vládě ne, ti jsou asi jiní než mi,tam tečou miliardy jinam než mají vesele se rozkrádá tuneluje a nic se neděje?? Naopak všechno zdražit zvýšit komplet všechny daně a co jsme rozkradli to nám pěkně zaplatíte a zčeho to už je váš problém?? Tohle je takový hienyzmus až mi nad tím zustává rozum stát ?? Český národ už by měl vzít rozum do hrsti a při blížících se volbách jim dát najevo že je tam většina občanu v tomhle státě nechce!! To co jsme pracně všichni 20 let budovaly je nenávratně pryč! Zustaly nám akorát obrovský dluhy zkorumpovaná hladová vláda,poslední štace politických zkrachovalcu to jest senát a všichni chtějí ještě víc!!Tohle se věčně trpět nedá..........
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2010 8:26

No vážení viděl bych to asi tak! vzít vidle klacky a hnát to jak štvanou zvěř??Pakujou se na náš učet a ještě se nám veřejně smějou do ksychtu? Prostě od revoluce nic novýho utáhnout opasky a vyždímat coto dá! Obyčejný člověk pro ně nemá žádnou cenu pokud pracuje tak je to jen zdroj peněz do státní kasy a lepší už to nebude....
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 18:09 | 4paul

Každopádně si myslím, že by to bylo dobré, ale jen za podmínky, že by to opravdu šlo na snížení dluhu ČR. Ale jak znám ty naše mamlasy tak to rozhází duchodcum a jinak promrhají jako vždy hlavně aby byli u koryta. Chápu, že to není zrovna řešení, které se lidem bude líbit, ale přeci jen žít na dluh se dá, ale né do nekonečna. Dojímá mě, když si ČSSD dá na bilboard heslo, že dá podporu mladým lidem z dividend ČEZu, ale přeci jen ty dividendy už tak sou součástí rozpočtu a tyhle peníze budou chybět jinde. Nejhorší na všem je, že není pořádně koho volit v nadcházejících volbách. Takže nikdo nezaručí, že penize pujdou tam kam mají a jakovždy to bude jedna velká černá díra.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 23:36 | MagTech

Vážení, píšete moc jemně. Za komančů se nadávalo kolik je úředníků .. a nyní? Město 30tis. obyvatel i se satelitními obcemi=56 měst.strážníků se 100% náplní v nasazování botiček=plnění měst. pokladny, dříve 3 členové "šedého moru" bez jediného vozidla-pěšáci a byl vcelku klid. O obsazení MU, FU a dalších institucí se nemá ani cenu moc zmiňovat, jejich nárůst je katastrofální. Já jsem nemohl nastoupit jako THP, nebyl chlíveček, tak jsem byl 2roky v D kategorii. Tak si vezměte, vcelku malé město a kolik jich je v ČR a pak větší až po kraje a dostaneme se do opravdu velkých čísel. Koho chcete volit? Já opravdu nevím ... TOPáky .. Kalouseka a jeho konta ve Švajcu, enilního hraběte ... Musí se snížit zaměstnanost jak nahoře, tak i dole. Senát zrušit, parlament na 50% s platem poslance 40tis. , tak by se dalo pokračovat, a né postiženým lidem (těm, kteří je opravdu potřebují) pokrátit příspěvky ... Napište, koho chcete volit ...
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 21:42 | jan

Skončí jako vždy u kamarádíčků ( přes státní zakázky atd.) politiků a politických stran % poměrem zastoupení v poslanecké sněmovně, takže lidem brát už ne, ničemu a nikomu v normálním životě to nepomůže. Zadlužení se nesníží, jen se mocipáni nahoře přesvědčí opět o tom co je známo každému. Češi jsou ovce a nechají si vše líbit. Tak proč toho nevyužít dokud to jde.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 21:29 | BOSS007

Vážení, položme si ruku na srdce. V politice potřebujeme slušné lidi. A kdo by tam lezl po tom, jak je již profláknutá. A i kdyby, tak ho ty politické stálice vyštípou raz dva. Můžete si běhat po ulicích a cinkat, jediné co se změní je, že vám bude chvíli zvonit v uších. Položme si ruku na srdce, pokud by byli politici placeni podle toho, jak hospodaří. Neměli bychom politiky. Položme si ruku na srdce, pokud se najde strana, která nám slíbí, že bude snižovat dluhy a hlavně řekne jak, budeme si muset sáhnout hodně hluboko do vlastní kasičky. Kdo z vás ji bude volit? A i kdyby,vsaďte se, že kdyby vyhrála volby, přelezou do ní všichni ti mrchožrouti, co nejdřív nechali státní finance chcípnout a půjdou se pást na tom, co jste tam jako blbci vložili. Položme si ruku na srdce, kdyby tady byli komunisti, už bychom dávno zkrachovali. A protože jsme se nepoučili a neumíme hospodařit, půjdeme pod kytky tak jako tak. A tak bychom si mohli přikládat ruku na srdce, až by nám zůstal jen plochý hrudník, ale nic by se nezměnilo. Proč? Na to ať si odpoví každý sám. Pokud bych doma hospodařil takovým způsobem, rodina už mě dávno odstřelí. A takhle podnikat - tak jsem odstřelený bezdomovec. Jsme sice v pr.... , ale bude hůř. A to jsem optimista.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 19:43 | katka

Ke zvýšení už jednou v české republice došlo za vlády čssd a jak to dopadlo?Mělo to kontraproduktivní efekt! Ve finále se vybralo míň. Zvýšení daní není řešení. Zvýší se daně, bude to pro firmy nevýhodné a půjdou jinam a my jen přijdeme o pracovní místa a celá ekonomika začne klesat. A i kdyby firmy neodešli,tak udělají všechno proto aby na daních odevedli co nejméně. Vždycky se to dá obejít. Takže pokud se ty daně opravdu zvýší, máme se na co těšit!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 19:04 | Deinator

Úsměvné, zvýšit daně, aby se snížil schodek.:) Nemusíme chodit příliš daleko do historie, abychom viděli jak politici naložili s vyššími příjmy do státního rozpočtu - od roku 1999 do roku 2008 (http://www.czso.cz/ -záložka makroekonomické údaje) tedy devět let ekonomického růstu = vyšší příjmy do státního rozpočtu .... a otázka zní: Kolik let byl státní rozpočet v přebytku?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 18:46 | péťa

Čím více najlejete peněz do černé díry VR, tím více se jich ztratí.Cestou je redukovat daně na minimum. Nechat mlaskající prasátka vyhladovět.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 1. 2010 16:03 | Blahota

Většina zvýšení daňových odvodů by nesnížila schodek státního rozpočtu, ale politici v zájmu svého zviditelnění jej promrhali v populistických opatřeních, použili na porcování medvěda a podobně zvrácené akce. Šetřit by se mělo, to jistě. Proč máme senát, který nepotřebujeme. Proč mají politici jezdit na služební výlety (pardon oni tomu říkají služební cesty) do zemí kde to nic nepřináší. Nechci obhajovat totalitu, ale tam poslanec normálně pracoval ve své profesi a pokud se sešla sněmovna měl refundovanou mzdu za čas strávený ve sněmovně ve výši svého průměrného výdělku. Proč máme mít tak dobře placené poslance a senátory s nesmyslně mnohdy i se zdvojenými náhradami, kteří stejně většinou místo aby se věnovali práci za kterou jsou placeni, věnují se svému soukromému byznysu. Proč musíme platit tak rozsáhle přebujelou státní administrativ? Nestačil by nám rozsah státní správy jako za první republiky? Vždyť tenkrát byl stát řízen lépe než je dnes. Je nesmysl zvyšovat daně a poplatky, když penězi se mrhá na každém na každém kroku a nikdo za to není potrestán. Proč dálnice u nás stojí násobky toho co jinde. K čemu Praha potřebuje několikanásobně předraženou a málo funkční oupen Kart? A proč se stále kšeftuje se státními zakázkami a stojí mnohem víc než je nejnižší nabídka? Princip je jednoduchý podle pravidla já na bráchu, brácha na mě. Za většinou těchto věcí stojí korupce, politiků, státních úředníků a ti si rybník nevypustí. Dělají dluhy a peníze cpou do svých kapes. Již dávno nastal čas na zásadní změnu. Všichni co nás doposud zadlužovali pryč, ale odhodlá se k tomu Český národ dříve než jej sedřou z kůže?
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Janoušek

lobbista, podnikatel a kriminálník

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Roman Janoušek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services