Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Život v osobním bankrotu: Těžce vykoupená úleva pro dlužníky

Život v osobním bankrotu: Těžce vykoupená úleva pro dlužníky
Dlužníci, kterým přerostly půjčky přes hlavu, se mohou dluhů zbavit v institutu tzv. osobního bankrotu. Psychická úleva a šance na nový začátek je vykoupena pětiletým životem v chudobě.
Jan Stuchlík, rubrika: Když se řekne, 19.01.2010, 70 komentářů
Tisknout

30.04.2012 13:00, zdenek

dobry den , prosim vas, moji rodiče a rodiče moji manželky nam ručili , my jsme neplatili a rodičum chce exekutor zabavit majetek ,jednomu ex. jsme uhradili nemalou častku , ale ten zemřel a penize spronevěřil a s druhym neni řeč . Mohou i rodiče kteři jsou i duchodě jit do insolvence, děkuji , jsem psychycky na dně a nevim už co mam dělat aby o to nepřišli , prosim pomoste

Zobrazit komentovanou zprávu (M.M. 06.10.2011 09:44)

04.05.2012 22:50, Beruška

Jak je možné, že i Ti, na které byla uvalena exekuce a požádali o odlužení, si na druhé straně investují i nadále nemalé částky do opravy domu i zvenčí a nikomu to nepřijde divné?

05.05.2012 15:20, wevndy

Vůbec s tím nesouhlasím.stát to nemá podporovat.Když si nadělají půjčky, ať je splácí,třeba do konce života.Jak k tomu přijdou,Ti, co si půjčky zaplatí? !!!!!!

17.05.2012 13:58, miko

Nechápu to, i nám dluží za práci a vyhlásili na sebe bankrot! Já bych jim dala, mohu utratit a nabrat jen tolik, kolik mohu ustát! To mne teda rodiče od mala tloukli do hlavy a držím se toho 40 let a funguje to!
Podle mne je to vyčůrané,žijí si nad poměry a druhý ať trpí, momentálně nemám, tak co, vyhlásím bankrot! Dobrý kocourkov, vsadím se , že 99% lidí, si za to můžou sami, jsou nezodpovědní a nemorální!!!
Miko.

17.05.2012 14:50, Martin

Zdravím, můžeš mi napsat něco konkrétnějšího? Ta ušetřená částka je těch 30% ??? Díky Martin.
P.S. Pokud bude potřeba, pošlu podrobnosti.

Zobrazit komentovanou zprávu (Sutinka 22.09.2011 08:11)

22.05.2012 01:03, Jarka z Brna

Pomáháme klientům vyřídit osobní bankrot,vždy je to pro ně velká úleva a co se týká takzvaného živoření při splácení, považuji to za nepřesný názor, protože většina klientů je zadlužená tak, že už jim ani životní minimum nezůstávalo.Dokonce si oddechnou, protože mají alespoň to životní minumum jisté.A ten klid, bez vyzvánění telefonů, vylepování hanlivých letáčků, problémů v práci, protože vymahači zastrašují někdy i zaměstnavatele..Ten klid za to stojí.
A co se týká důvodů, proč se lidé dostanou do dluhové pasti? Stačí přijít o práci, na 2 měsíce omarodit, ručit příbuzným atd. Ačkoliv věřitelé v médiích žvaní, že komunikují atd. , praxe je jiná. Nepřistoupí na nižší splátkový kalendář. Proč? Protože na pokutách a sankcích vydělají do roka často i více než 100% původního úroku. Existují i neoprávněné exekuce různých podvodných firem , kdy žalují klienty i za promlčené pohledávky atd. Nejsmutnější příběhy jsou v rodinách, kde se ručí nemovitostí pro lichvářslé společnosti.Mladí, staří jdou na ulici.Realitky praskají ve švech,zabavených nemovitostí jde do dražby mnoho..
Nikdy neříkejte "nikdy".
Proč platí dlužníci půjčku půjčkou? Protože neznají většinou jiné řešení, jak uniknout tvrdému tlaku věřitelů, tak se nechají i v manipulovat do dalšího dluhu.Ta problematika je daleko složitější.Příklad, pan C., ženatý 3 děti, si zamarodil 2 a půl měsíce a ještě se nemocenská opozdila. Manželka sice měla výplatu 9000 Kč, ale po zaplacení nájmu jim nezbývalo ani na jídlo, díky krizi úspory žádné a věřitelé panu C. po dvou měsících půjčky sesplatnili.Aby se vyhnul exekucím, vzal si další půjčku s představou, že to zvládne splácet., ale z příjmů jim po zaplacení zůstalo 1500 Kč na jídlo pro 5 lidí..Věřitelé jim ochotně dokonce vecpali další půjčku, ačkoliv nic nezatajili.Pak přišli exekutoři z Přerova, nezapomenutelný zážitek.Teprve tehdy přišel pan C. k nám do kanceláře, že potřebuje pomoc s oddlužením.Shrnu to, oddlužení bylo insolvenčním soudem schváleno a to splátkovým kalendářem na 5 let.Panu C. zůstává měsíčně přes 14000 Kč nezabavitelných pro rodinu a jeho paní má svůj příjem také.Výpočty jsou však na jen na osobní vysvětlení... Takže té rodině zůstává daleko více, než jim zbývalo předtím. Sice si nemohou vyskakovat, ale skutečně klidně spí a za 5 let si mohou , když budou hloupí, dluhy naflákat znovu..Neodsuzujte nikoho, nevíte, kde na vás nějaká malá tikající a narůstající exekuce čeká,že o ničem nevíte? Nezapomněli jste v posledních deseti letech třeba zaplatit poplatek za popelnici nebo zrušení pojistky? Stačí stokoruna.. Vítejte v Česku..To nejsou fámy, to je praxe.

22.05.2012 01:38, Jarka z Brna

Viděla jsem tak odfláknuté návrhy z občanské poradny, že by se měli za ně stydět,nemají na klienty dostatek času a klientům vůbec neposkytují žádnou pomoc nebo poradenství, když už jsou na soudě a ten chce něco třeba doložit..Občanské poradny nenesou žádnou odpovědnost za to,když to klientovi nevyjde.
A pokud s týká vybírání poplatků, pokud někdo pracuje na ŽL jako finanční poradce, popřípadě spolupracuje s advokátní kanceláří, může si dohodnout s klientem provizi jakou chce, to jsou žvásty, že to je nezákonné. Jen málokdo si to umí sám bezchybně zpracovat, podat sám a neriskovat, že na něco zapomene.. Uvědomte si, že na výsledku ins. soudu bude záviset budoucnost vaše i vaší rodiny.A když jste dokázali nacpat desetitisíce do poplatků při vyřizování různých půjček a lichev, tak si zaplaťte odzkoušené a prověřené poradenství a službu. I zde funguje kladné doporučení od známých.Mohlo by se vám stát, že to, co je zdarma, se pak může hodně prodražit.

Zobrazit komentovanou zprávu (Theia 26.04.2012 14:21)

26.05.2012 13:53, Honza

Oddlužení je prasárna. Ve chvíli rozhodnutí soudu je Vaše jméno VYSTAVENO na internetu. Zkuste přijít o práci a najít novou! Nemožné, všichni personalisté na toto hledí. Když jsem insolvenci vyhlasoval, me jsem fajn práci, ale doba stabilních zaměstnání je už dloho pryč. Nyní jsem rád za každou brigádu a stejně to nezabránilo v konkurzu. Takže teď jsem jako psanec. Trestanec, který neměl na splácení, protože jako dobřeplacenou sílu jej nikdo nezaměstná. Dobře si rozmyslete, zda se to nedá udělat jinak. Můžete si ušetřit problémy v budoucnu.
Není to dostatečně ošetřeno a NIKDO vám nepomůže. A nepatřím mezy ty, kteří si nasekali dluhy koupí nesmyslů domů. Studoval jsem a matka mi hodila dluhy za byt na krk, což studenta snadno položí. A ani dobře placená práce nespasí. Dobře počítete, než to uděláte :-P Hodně štěstí.

26.05.2012 20:01, Filomena Kočičková

Toto co zde všichni píší je jistě potupa neboť na nás dlužníky i když někteří neoprávněně takto nařčení za své dluhy nemohou a jak sami říkáte Vás vyvěsí někde,aby se Vám známí vysmívali,nemá cenu se proto svěřovat stejně s tím nikdo nic neudělá.jen sbírá do své sbírky aktuální senzace,kterých jak všichni víme by bylo až dost,například ponižování osamocených žen v bytech,invalidů,starých lidí a podobně.Pokud nevyjde spravedlivý zákon a s exekutory a firmami,které se přiživují někdo nezatočí nemáme naději zase být lidmi.

27.05.2012 16:17, Dorota

Tak je práskni ty krávo závistivá

Zobrazit komentovanou zprávu (Beruška 04.05.2012 22:50)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Ševčík
ekonom

Marta Nováková
podnikatelka

Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
49,93 %

z 1 394 duelů
Marta Nováková
ÚSPĚŠNOST
52,25 %

z 1 311 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.