Mají se snížit odměny exekutorům?

Dlužníci, na něž soud poslal exekutora, by měli za exekuci platit kvůli recesi méně, míní ministryně spravedlnosti. Snížily by se odměny exekutorům. Ti nesouhlasí. Co si o možnosti snížit odměny exekutorům odměny myslíte vy? Napište svůj názor.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 1. 2010 20:54

Citace - Ruda / 14.01.2010 19:26

Stát hledá jak poctivé lidi v nesnázích okrádat sprostě ještě víc o peníze, s kterých se pomalu nedá ani žít --hura at jsme nahatí bez gatí a baráku či bytu jen tak dál. A je to ve všem, věznice nás uživí a je tam možná teplo. Dřív byli jednou nohou v kriminále jen řidiči ted my všichni. Práci která ani není zdar, a vymahačům zvlášt.
.No a je to tady i číslech 1 milion exekucí-Stát je rozkradený tak jdou po lidech.Hnus Hnus

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 1. 2010 20:43, Milan Dischinger, DiS.

Přeji příjemný den.
Vzhledem k tomu, že práce exekutora je velmi náročná a někdy i nebezpečná, chápu a souhlasím s jejich mzdou.Nepochopil jsem však skutečnost, jak mohou tito oceňovat zabavené věci.K čemu jsou pak jme-nováni soudní znalci v jednotlivých oborech, jenž jako jediní mohou zabavenou věc řádně ocenit?.
Především touto skutečností by se mělo zabývat Ministerstvo spravedlnosti, tak, aby nevznikala různá po-chybení a podezření o provedení řádné exekuce a tkzv.kšeftování, jak se mezi lidmi povídá, o různých podvodných prodejích a aukcích.
Děkuji za pochopení mého příspěvku a jsem s pozdravem M.D.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

13. 1. 2020 10:41

Citace - Miroslav Borovansky / 12.01.2020 13:41

Ano mohli by si snížit financni odmeny.exekurtorsky odmeny presahuji vetsi financni castky jak ma dluznik splatit.misto 20000 tsic.Plati 20000O tisíc.A ZA CO.za jejich papirovani.kam ti peníze davaji.Do svých kapes nebo státu.Jsem zvedavej kdy zaplati STRANA CSSD.co dluzi za ADVOKATA.za Zdenka Altnera.za lidovy dům.338 milionu.KC,Zakony plati snad pro všechny stejne.at je to strana nebo lid.Exekutori jsou zlodeji a zneuzivaji sve pravomoce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 1. 2020 13:41 | Miroslav Borovansky

Ano mohli by si snížit financni odmeny.exekurtorsky odmeny presahuji vetsi financni castky jak ma dluznik splatit.misto 20000 tsic.Plati 20000O tisíc.A ZA CO.za jejich papirovani.kam ti peníze davaji.Do svých kapes nebo státu.Jsem zvedavej kdy zaplati STRANA CSSD.co dluzi za ADVOKATA.za Zdenka Altnera.za lidovy dům.338 milionu.KC,Zakony plati snad pro všechny stejne.at je to strana nebo lid.Exekutori jsou zlodeji a zneuzivaji sve pravomoce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2012 21:25 | Kateřina Vánišová

Když si firma najme exekutora, tak si ho má i zaplatit. To si naše milá vláda pěkně zařídila.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2012 11:10 | Táňa

Paní Jano,četla jsem Váš příspěvek máte pravdu.Před rokem 1989 jsme se měli lépe,ať si říká kdo chce co chce,ale bylo lépe.Já zvonit nešla,měla jsem práci,věděla jsem,že do té práce musím.Kdyby nechali OP jak byli,každý by měl přehled,že je zaměstnaný.Vždy, když se zmíním o době minulé,tak Ti mladí,co vlastně vědí houby,tak se ohrazují tím,že máme pomeranče,dostaneme se na dovolenou a atd.ale co je to platné,když na to nemáme.Takový názor mě vždy značně rozlobí.Jsem s Vámi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 2. 2012 10:57 | Táňa

Myslím si,že opravdu postupují k částkám hodně velkým,jak je možné,že za měsíc se zvedne částka na dluhu až o sta tisíce,lidé když už se do dluhů dostali, chtějí dluh splácet,ale není nikde odvolání.Prosí o splátkový kalendář,ale ten je tak někdy vysoký,že na to nemají,tak jak se mají bránit,když ani na advokáta nemají. Chtěla bych vědět jak je možné takové částky si účtovat,když jen to sepíše a pošle poštou v nejmenším případě posbírá co se jim hodí.Neměli by mít pravomoce brát lidem střechu nad hlavou a dávat je do dražby.Copak je u nás málo bezdomovců,zoufalých lidí a sebevražd?Už stačí,že lidé jsou bez práce,nemají na zaplacení a živobytí,tak potom si půjčují peníze jinde.Tak se potom stát nemůže divit,že je málo dětí,normální člověk přemýšlí,jak by se asi v načem státě měl.Dostal by se také do dluhů byl by bez práce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 2. 2011 15:54 | Petr

První řadě by jste měli popřemýšlet nad tím proč je tady tolik exekucí.Lidi si dnes pujčují od lichvářú penize ,aby vúbec přežili.Mnoho lidí se stalo pro tyto tak zvané( rychlé pujčky až do domu )ornou půdou pro jejích nekalé finannční praktiky.Okamžitě schálit zákon proti LICHVĚ ,aby skončili ŽNĚ pro podvodníky a zníži jse i počet exekucí.Kde jse člověk jenom podívá samá lichva,korupce a birokracie.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 1. 2011 12:47 | antiexe

Nevím nic o "kdysi nechvalně proslulých vymahačích dluhů najímaných v zemích bývalého Sovětského svazu", nikdy jsem o nich neslyšel. Vím ale něco o tom, jak se v této zemi praktikuje nechvalně proslulý český Zákon o exekutorech a exekucích. Je to něco, za co by se měla naše země stydět. Zejména naši zákonodárci, kteří tento zákon (paskvil) vytvořili, občansko-právní soudci, kteří bez jakéhokoliv zvážení skutečné situace lidi nepoctivé i oběti jasných podvodů (které však, jak se zdá, mají plnou podporu našich zákonů a soudů) exekutorům předhazují jako potravu divoké zvěři, a ministerstvo (ne)spravedlnosti, které tomu vše nečinně přihlíží. Ale k věci: Odměnu exekutora, jakož i jiné náklady by měl nepochybně platit ten, co si tyto služby objednal. To je princip, který platí univerzálně, proč ne v tomto případě? Možná by si pak věřitelé (včetně "věřitelů") rozmysleli na někoho podávat exekuci kvůli směšným částkám, když by pak zjistili, že za výběr 180,30 Kč dluhu musí zaplatit poplatky 60 000 Kč, jak je v naší zemi svobody a demokracie nechvalně známým zvykem (pro špatné příklady o nemravných praktikách není třeba jít do zemí bývalého Sovětského svazu, máme jich zde mnohem více, než je zdrávo)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 4. 2010 9:26 | jana

myslím si ,že není moje vina,že moji rodiče nebyli v komunistické strané,jsem z vesnice kde se na to přihlíželo,mela jsem dve 3,když jsem vycházela ze školy,přijímačky na střední jsem udelala,ale "strana"na vesnici a třídní učitelka to zařídili,že jsem vyučená prodavačka.po vyučení,jsem nevstoupila do SSM,takže žádná škola pro pracujicí s maturitou.veťšina tečhto Exekutoru,jsou vystudovaný za naše peníze a teď od nás dostávají další nehorázné peníze.Z dlužné částky,která je 25000 kč,je konečná celková s panem exekutorem 114000 kč.To asi chudáci chodí všude peˇžky,píší si veškeré dokumenty sami a učneˇ.Je to hnus,ostuda!!!jsem rozvedená,manžel mi nechal 200000 kč dluh na nájmu,pul roku bez elektriky.to mél výdelek a rentu,nedal mi na nic a nic neplatil.Zbyly po nem jen exekuce,trvalé bydlište na MEˇu,jinak delá na černo.Já rok a pul jsem bez práce,po rozvodu jsem neméla ani korunu,ani 10letý dceři na jídlo.Myslíte,že stát Vám pomuže?NE!NE!!!podporu jsem brala 2200kč a poslední v loni v unoru 434kč.jinak mám 614kč přídavky,a 1314kč social.dávky na dceru.nájem je 7400kč a inkaso 1100kč.obedy 500kč,družina 350kč,zájmové kroužky,vybyvení do školy,jídlo,šaty a boty.Chci se zeptat kolik bych meľa mít,abych mohla slušneˇvychovat Dceru,aby mohla žít spokojene,aby byla hrdá na to,že je ČEŠKA,tak jako jsem zatím ješte já!mohu všechno doložit ,že si nevymyšlím,v místeˇbydlišteˇto vedí,na mešteˇtaké.Mám holé zdi,manžel všechno odvezl,prodal.Ješteˇ,že jsou hodný a slušný lidi,kteří mi pomohli.Ano práce je,ale ženská po 40 letech,je stará,nezajímavá.na 3 smeňy mi nedají ani šanci to zkusit,protože bych to nezvládly.Neˇkteré firmy aspon odepíší.Mám exekuce,Jsem si veďoma svých pohledávek,tak at mi Dá stát práci,abych si mohla vydelat!!!abych mohla začít slpácet,tak jako dřív,abych meľa šanci dokázat tak jako veťšina znáš,že jsme slušný lidi!!!Chteľa bych se dožít toho,aby ten prumEřný čistý plat v Česku,byl podle spodní vrstvy brán,to by bylo 9500 kč,hrubého.Obírají nás Exekutoři,obírají nás lichváří,když chceme utéct z jedné lopata,tak sednem na druhou,tam chteˇjí jen tak 5000 kč-15000kč,za to .že Vám stejne nic nedají,jen se napakují.A Vy jste opeť v P.....e.Omlouvám se,ale takhle se žít nedá!!Kam se to nechá dojít?Je MDD ,tak by mohl být den VýmeŇy zamestnání,ha to by bylo...Kravatáci,pestené ruce a pasu ve fabrikách,na 3 smeny."Lopaci"na káve v parlamentu!!Nejsem závistivá,kdo si to zaslouží,at má cokoliv,ale tohle není o zásluhách!!!Přeji štestí ČECHUM!!Snad si nebudem všichni časem zpívat"Kde domov muj".
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 1. 2010 23:17 | Mauro Lustrinelli

Chudým brát a bohatým dávat a tím si namastit kapsu,takové jsou dnešní praktiky jednání exekutorů. Už tak nehorázný a nemravný odměny pro tyto darmožrouty,kteří jsou zadarmo drahý, bych úplně zrušil. Mělo by se splácet tak maximálně do sta procent dlužné částky a ne ze dvou stovek dvacet litrů. To je lichva jak PRASE
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 1. 2010 20:09 | Václav

Zloděje a podvodníka exekuce většinou nepostihne, ele většinou vždy pracujícího člověka, který se dostal do fin. problémů ať už z jakýchkoliv důvodů.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2010 23:36 | Petr

Jak tak koukám tak v dnešní době dělat exekutora je vcelku výnosné podnikání pakovat se na neštěstím druhých!! Lidé přicházeji masivně o práci tak proč toho nevyužít!! A ještě tak královské odměny!! Měli by se ty dlužníci taky tak trochu rozlišovat na nesmyslné zadlužení a zadlužení k životu tak nějak potřebné!! Praktiky exekutoru jsou tvrdé dá se říct až nehorázné!! Jsou lidi kteří dlouhodobě své závazky platí díky téhle době přijdou o práci a vturánu mají vymydlený byt jsou bez prostředku a co dál!! Žádná druhá šance nic to co léta splácely je nenávratně pryč!! Stát by se i na tohle měl zaměřit ale co by jsme od něho chtěli když sám má obrovský dluhy!!! Ale jim exekuce nehrozí tam dlužníci nejsou to nakonec zaplatíme mi danový poplatníci!! Atěm vysokým odměnám se ani nedivím !! Naši páni ve vládě mají taky královské platy a výsledky jejich práce žádné jo totálně rozkradený stát ? Co víc si mužeme za 20 let takzvané svobody přát...........
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2010 14:24 | jitka

Co exekutor to lump
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 1. 2010 20:54

Citace - Ruda / 14.01.2010 19:26

Stát hledá jak poctivé lidi v nesnázích okrádat sprostě ještě víc o peníze, s kterých se pomalu nedá ani žít --hura at jsme nahatí bez gatí a baráku či bytu jen tak dál. A je to ve všem, věznice nás uživí a je tam možná teplo. Dřív byli jednou nohou v kriminále jen řidiči ted my všichni. Práci která ani není zdar, a vymahačům zvlášt.
.No a je to tady i číslech 1 milion exekucí-Stát je rozkradený tak jdou po lidech.Hnus Hnus
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2010 10:29 | dagmar

a to chce ješte exekutor zaplatit dopředu peníze od firmy, která poždaduje zaplatit dluh od dlužníka (které exekutor už nevrátí) za to, že bude prověřovat majetek a pokud dotyčný nic nemá, tak máte smůlu. Nejdříve nedostanete peníze od dlužníka, potom zaplatíte jednání u soudu a soudní příkaz k exekuci, potom exekutora, který nic nevymohl. Takže všichni výše uvedení dostali od vás peníze a vám zkrachuje firma, díky dluhům. Poctivý člověk je v tomto státě úplně bezmocný. Máme sice svobodu slova, ale to slovo stejně nic neznamená a nikdo nic neřeší. Máme záměrně špatné zákony, aby se všichni podvodníci napakovali.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2010 13:10 | ixka

"vyhlášku, která by stanovila, že exekutor může svou odměnu snížit"
Copak to sám dobrovolně udělá? To je evidentní nesmysl viditelný selským rozumem. něco, jako že poslanci sami sobě sníží platy. Ani na přetřes se to nikdy nedostalo. Úplná blbost!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2010 9:07 | M. Josef

Odměny snížit na úroveň, jaký je průměr, a dále postihovat nečestné a nelidské praktiky - třeba i vězením!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 1. 2010 7:26 | petr

dlužil jsem švagrovi 300.000,- a nemohl splácet, ten to dal k soudu, soud fourmou samosoudce, aniž bych o tom věděl, předal věc exekutorovi, jednoho dne se doma objevili zástupci exekutorské kanceláře, zjistili, že majetek je veškerý neprodejný, podepsal jsem návštěvu, a od té doby jsem je už neviděl - jsem zaměstnaný, takže mi začala být strhávána maximálně možná část mzdy - odměna exekutora činí 300.000,- !!!!!!!!!!!!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 21:51 | Ajven

Osobně bych exekutorovi dala odměnu ve výši maximálně 15-20%z částky zaslané věřiteli. Teď se to má asi tak, že se vymůže 10.000 (hodnotné věci se nechají vydražit kamarádům za hubičku), a poplatek na exekutora je 15000,- Tak věřitel nakonec na exekuci doplatí. Kdyby to bylo provizně ne z vymožené částky (tu by si potom mohl osekat dalšími poplatky) ale opravdu z toho, co věřitel dostal, přestali by exekutoři dělat blbosti a pracovali by podle nějakých jasně daných pravidel.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 20:43 | Milan Dischinger, DiS.

Přeji příjemný den. Vzhledem k tomu, že práce exekutora je velmi náročná a někdy i nebezpečná, chápu a souhlasím s jejich mzdou.Nepochopil jsem však skutečnost, jak mohou tito oceňovat zabavené věci.K čemu jsou pak jme-nováni soudní znalci v jednotlivých oborech, jenž jako jediní mohou zabavenou věc řádně ocenit?. Především touto skutečností by se mělo zabývat Ministerstvo spravedlnosti, tak, aby nevznikala různá po-chybení a podezření o provedení řádné exekuce a tkzv.kšeftování, jak se mezi lidmi povídá, o různých podvodných prodejích a aukcích. Děkuji za pochopení mého příspěvku a jsem s pozdravem M.D.
-7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2010 19:26 | Ruda

Stát hledá jak poctivé lidi v nesnázích okrádat sprostě ještě víc o peníze, s kterých se pomalu nedá ani žít --hura at jsme nahatí bez gatí a baráku či bytu jen tak dál. A je to ve všem, věznice nás uživí a je tam možná teplo. Dřív byli jednou nohou v kriminále jen řidiči ted my všichni. Práci která ani není zdar, a vymahačům zvlášt.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Mahdal

podnikatel, Safetica Technologies

Lukáš Kovanda

ekonom

Jakub Mahdal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Lukáš Kovanda
ÚSPĚŠNOST
60,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services