Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Změny v důchodech, které byste měli znát

Změny v důchodech, které byste měli znát
Do důchodu se půjde později, studenti si pohorší, pracující důchodci budou moci žádat o zvýšení penze, mění se i pravidla pro invalidní a vdovské důchody. To jsou nejdůležitější změny, které přináší nový zákon o důchodovém pojištění.
František Mašek, rubrika: Co se děje, 11.01.2010, 44 komentářů
Tisknout

05.10.2010 17:36, Baštýřová

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, moje tchýně pracuje brigádně a a přitom pobírá starobní důchod, vztahuje se na ní novela zákona (buď bude pobírat důchod nebo pracovat) když je narozena v roce 1940 Děkuji za odpověď Baštýřová

13.10.2010 17:02, Vladimír Pilát

Dobrý den.
Do duchodu odcházím 28.1.2011.Když si zažádám o duchod v řijnu tohoto
roku.Zajímá mě o kolik korun mě strhnou peněz,že jsem žádal před koncem
roku 2010 a zda mě to příští rok doplatí.
Děkkuji za odpověd.

26.10.2010 18:26, Drahomíra Jupová

Je mi 49 let a mám plný ID a vdovský důchod.Co se pro mně změní?Děkuji Jupová

26.10.2010 18:27, Drahomíra Jupová

26.10.2010 18:27, Drahomíra Jupová

18.12.2010 19:37, Jana

Dobrý den, potřebovala bych poradit v následující záležitosti:
od 1.1.2010 jsem v předčasném důchodu. V dubnu 2010 jsem dostala od svého bývalého zaměstnavatele doplatek prémií za rok 2009, ze kterého byl odveden povinný poplatek na zdravotní a sociální pojištění. Má tento doplatek nějakým způsobem vliv na přiznaný předčasný důchod a je nutné udělat daňové přiznání?

Děkuji za pomoc.

13.02.2011 15:44

Dobrý den.
Jsme samozřejmě rádi, když se na stránkách našeho webu diskutuje. A pokud známe odpověď, v rámci našich omezených časových možností odpovídáme i na podobné příspěvky.

Obecně ale takovéto otázky patří do naší poradny. Tím spíše, že jde o dosti specifický dotaz.

Rubriku poradna najdete v posledním sloupci vpravo zhruba uprostřed. Po rozklinutí se dostanete na Daně a poté na daň z příjmu fyzických osob. Poradna je zdarma. Jak můžete sama zjistit, je se však třeba, jak je ostatně zvykem u podobných služeb i jinde, zaregistrovat.

Zobrazit komentovanou zprávu (Jana 18.12.2010 19:37)

27.02.2011 05:57, Dagmar Kristensenova

Kolik roku minimalne musim mit odpracovano, abych mela narok na duchod?
Mockrat dekuji.

09.05.2011 10:34, frantisek.masek

Záleží na datu Vašeho narození a na počtu dětí. Datum odchodu do důchodu si pak můžete spočítat na naší důchodové kalkulačce.

http://www. penize.cz/kalkulacky/duchodova -kalkulacka

Pokudpotřebujete další informace, obraťte se prosím na naši poradnu.

Zobrazit komentovanou zprávu (Dagmar Kristensenova 27.02.2011 05:57)

30.06.2011 05:16, zdenek

kolik roku muze byt naproplaceny duchod pozadu

30.06.2011 05:20, zdenek

muzu si doplati neodpracovane roky na duchod

13.07.2011 18:24, Helena

Dobry den zajimalo by mne když jsem se narodila v roku 1960 vkterem roku bych mohla požadat o starobny duchod a kolik let by měla mit odpracovaných počitaji se take deti mam ich 5 děkuji za brzou odpověd

24.02.2012 16:47, Jirka

Dobrý den ,manželka má částečný ID a může zažádat o plný ID? děkuji

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Kočka
kolotočář a podnikatel

Dana Bérová
exministryně a podnikatelka

Václav Kočka
ÚSPĚŠNOST
45,14 %

z 1 234 duelů
Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
53,62 %

z 1 477 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.