Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Od ledna budou v Česku tři druhy invalidních důchodů

Od ledna budou v Česku tři druhy invalidních důchodů
Invalidní důchody se v Česku od ledna změní. Nově se zavádí tři druhy invalidních důchodů namísto současných dvou. Třístupňové členění má více rozlišovat, na kolik klesla schopnost člověka pracovat v případě vážné choroby, úrazu či postižení.
Eva Sovová, rubrika: Co se děje, 05.11.2009, 25 komentářů
Tisknout

26.05.2010 17:35, Kovaříková

Je to tak, že vážná nemoc nemusí být vysloveně na pacientce vždy vyditelná a většina lidí, si myslí, že Vám nic není, ale když pobíráte inv.důchod, máte s naprostou jistotou,určitě známého posudk.doktora a nebo, že ste mu dal(a) do obálky 30 tisíc!Není to tak, musím odporovat! O tom jak se věci na OSSZ v Příbrami mají,sem se sama přesvědčila, když mi moje lékařka navrhla, abych si podala žádost o důchod!Byla jsem zaměstnána, ale dlouhodobá nemoc mi způsobovala dlouhé pracovní neschopnosti a lékařka mi proto navrhla tuto alternativu.
Byla jsem tehdy pozvána na posudkové odd.v Příbrami.To co jsem si vyslechla od lidí na chodbě, kteří také šli žádat o důchod, bylo naprosto šokující!V duchu jsem si říkala, proboha co tu dělám! Všichni mi tvrdili, jak doktoři na OSSZ v Příbrami jsou zkorumpovaní a jak všechny nemocné občany vyhazují a berou jim důchody!
Já jsem svému posudkáři žádné peníze dát nemusela, ani bych mu žádné nedala! Osobně se vůbec neznáme a když jsem si v duchu připravovala řeč,s vysvětlením mého zdravotního stavu,nemusela jsem říkat v podstatě nic!Rovnou mi bylo sděleno, že mi pan doktor Pekárek plný invalidní důchod přiznává a bylo vyřešeno.Jsem naprosto přesvědčená, že pokud je člověk opravdu vážně a nevylečitelně nemocný tak to lékaři akceptují a důchod nemocnému člověku přiznají! Alespoň na Příbramské OSSZ to tak, skutečně funguje!

07.11.2010 17:27, Milada

DObrý večer já sem na tom podobně není nic na mě vidět,ale mám revmatoidní artritidu a bronchiale astma a srdce ,pokud se my samozřejmě nepodíváte na ruce mám je od samého začátku oteklé a bolavé dosti prášků sem měla a nadále mám beru kortikoidy.Ale už sem se s tím docela smířila že už nebudu asi pracovat,ale jedinný co mě opravdu štve je to že znám i pár lidí kteří ji májí taky invalidku a chodí do hodspody kouřit a pít a je to astmatik tak nevím teda proč se léčí když to podporuje kouřením.Já to mám hlavně v rukách proto mám také problémy něco zvednout a marně sháním nějakou domácí brigádu či práci protože už se opravdu nudím a ta bolest je dost nesnesitelná a za to by my ta invalidka vážně nestála radši bych pracovala,ale bohužel mám invaliditu stupně je my 33.Tak to by bylo asi tak vše.Ano kolikrát to opravdu není vidět že vám něco je už sem si to taky párkrát vyslechla apříjemné to opravdu není.Já sem první posudkovou komisy měla s brekem protože sem měla takovcý bolesti že sem sotva otevřela dveře,ale já mám moc doboru paní doktorku a ta my také řekla o invalidním důchodě u mě vše proběhlo v dobrém žádný problémy sem s nikým neměla druhou komisy udělaly betze mě jem my poslaly vyrozumění což sem jen koukala.A peníze jej jak bych je mohla někomu dát ,když je sama nemám sem ráda že mám na léky a levný teda fakt nejsou.Tak to by asi bylo ode mě vše Nashledanou Milada

Zobrazit komentovanou zprávu (Kovaříková 26.05.2010 17:35)

31.05.2011 17:43, jiří durač

v roce2010 sem dostal č.inv.duchod 2 .stupně u komise mi bylo řečeno že se mi zvedne duchod a furt nic,totež se stalo kamarádovy a za 8.měsícu mu vratily peníze tak se vtom mám vyznat víte někdo o tom něco napište mi na meila kladivost@seznam.cz děkuji

19.01.2012 10:20, Alexik

Dobrý den.
Chci se zeptat, jak se píše námitka k rozhodnutí o odebrání důchodů a co se tam všechno píše?
Děkuji

31.01.2012 11:58, Anna

dobrý den poradí mi někdo zda je možné v plném invalidním d. být zaměstnán, třeba jen jen 24 hodin v měsíci ve vrátnici , dala bych za to vše leze mě už doma vševhno na mozek ,potřebuji mezy lidi a i tyhle dva dny myslím by pomohlo.

01.02.2012 23:36, Anlas

Dobrý den, doporučuji hledat práci na zkrácený úvazek třeba na www.jobs.cz Ale myslím že 24hodinový nenajdete. Mnoho štěstí.

Zobrazit komentovanou zprávu (Anna 31.01.2012 11:58)

03.03.2012 09:26, Antonín

Dobrý den.
Chtěl bych vědět, jestliže pobírám invalidní důchod 1 nebo 2 stupně zda jsem socialně pojištěn na starobní důchod a jak vypočítává výše starobního důchodu.Děkuji za odpověď.

08.04.2012 10:18, Franta

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat,zda musí být můj syn,který má již třetí rok uznanou invaliditu 1.stupně evidován na úřadu práce,kde je doposud registrován.Má psychické problémy a lékařem zakázány náročnější prac.úkony a směnnost. Díky za odpověď.

16.04.2012 13:49, jarka

Dobrý den také by ně to zajímalo.

Zobrazit komentovanou zprávu (Alexik 19.01.2012 10:20)

24.04.2012 16:34, Petr

Dobrý den mám 3.stupen invalidního důchodu a dozvěděl jsem se že se nebude chodit k posudkovému lékaři prosím co je na tom pravdy. Děkuji předem za odpověd

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kateřina Neumannová
lyžařka a podnikatelka

Zdeněk Pohlreich
restauratér a podnikatel

Kateřina Neumannová
ÚSPĚŠNOST
51,05 %

z 1 328 duelů
Zdeněk Pohlreich
ÚSPĚŠNOST
56,83 %

z 1 464 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.