Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Peníze, které vám dá stát: Dávky pěstounské péče

Peníze, které vám dá stát: Dávky pěstounské péče
Do pěstounské péče se dostanou děti, o něž se vlastní rodiče nemohou nebo nechtějí starat. Pěstouni mají nárok na podporu od státu. Celkem mohou dosáhnout na čtyři typy dávek.
Ludmila Řezníčková, rubrika: Jak na to, 03.11.2009, 6 komentářů
Tisknout

02.01.2012 23:16, alena

zdravim,

mam jedno dite starsi 15 let jiz 12 let v pestounke peci a v prosinci sem se dostala do tizive financni situace z duvdu ztraty zamestnani , nemam narok na podporu ani na prispevek na bydkeni jelikz nemam tr.pobyt v novem byte do ktereho jsme se prstehovali z dovodu nizkych financi a na me urade mi rekli ze nemam narok na nic ze mam 8244 kc mesicne i s pridavkami takze mam dost penez , a ze naklady na bydleni se do davek pestounske pece nezapocitavaji ,ale bydleni me stoji i s energiemi 7500 celkem , poradite mi??? predem velice dekuji

03.01.2012 11:05, Jana

Dobrý den,

mám v pěstounské péči těžce postiženou holčičku. Doposud jsem pobírala příspěvek na bydlení. Chci se zeptat, zda v tomto roce nárok na tento příspěvek zůstává.

Děkuji za odpověď Jana

12.01.2012 10:59, Zdeňka

Dobrý den ,měla bych dotaz ohledně výše pěstounských dávek(odměna pěstounovi a příspěvek na potřeby dítěte). Od 1.1.2012 se zvyšovala hodnota životního minima a můj dotaz je jestli se tím zvyšují i tyto dávky(pokud je již pobírám)nebo se to vztahuje jen na nově vzniklé pěstouny? Předem moc děkuji za odpověď Zdeňka
P.S. dnes mi peníze přišly na účet ,ale bez navýšení.

31.01.2012 00:33, ilona ferkova

mam dotaz,vztahuje se mi do duchodu dítě v pěstounské peči bude se mi to počitat dva roky jsem ji měla v péči a nynítři roky v pěstounsky péči

16.02.2012 19:42, Daniel

Dobrý den, uvažujeme o pěstounské péči a můj dotaz zní takto. Manželka je ženou v domácnosti a jelikož nemá příjem do 68.000 kč ročně odečítám si na dani z příjmu manželku částkou cca 25.000,- Kč. Jsou dávky v pěstounské péči brány jako příjem a nezanikne mi nárok na odečet manželky z daní z příjmů ? Neuvažuje vláda v novém návrhu zákona o tom, že dávky v pěstounské péči budou brány jako příjem.

Děkuji za odpověď

11.04.2012 09:46, Martin

Jaký příspěvek - resp. plat pobírají pečující osoby o osobu blízkou, slyšel jsem že žádný, je to pravda , když odejdete ze zaměstnání , aby jste se postarali o těžce postiženého přitom nemáme nárok na plat? ¨
děkuji

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal David
hudebník a podnikatel

Aleš Řebíček
exministr a podnikatel

Michal David
ÚSPĚŠNOST
54,75 %

z 1 441 duelů
Aleš Řebíček
ÚSPĚŠNOST
32,23 %

z 1 266 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.