Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak se vyhnout pokutě za neplacení povinného ručení

Jak se vyhnout pokutě za neplacení povinného ručení
Výzva k zaplacení příspěvku do garančního fondu České kanceláře pojistitelů (ČKP) se letos objevila ve schránce už deseti tisícům lidí, kteří neplatí povinné ručení k registrovanému vozu. Ve spolupráci s ČKP jsme proto připravili přehled rad k čtyřem nejčastějším situacím.
redakce Peníze.CZ, rubrika: Jak na to, 16.06.2009, 6 komentářů
Tisknout

25.06.2009 14:28, RK

Pokud čekáte na šrotovné (podle bodu 2) nedoporučuju dávat vozidlo do depozitu, nárok na šrotovné by měl mít jen vlastník vozidla které bylo poslední rok pojištěné...

15.08.2011 21:14, David

Koupil jsem vozidlo Ford usa dal do polopřevodu kuli eko dani. Ikdyž auto mělo katalizátor a splnovalo euro měl sem smulu protože uředníci byli líný pořádně opsat usa tech průkaz Nyní je auto rozebráno na nd. A co pojištění ? Samozřejmě neplaceno ! A vyřazení z evidence? bohužel mam smulu 10 800 za vyřazení z evidence.

05.01.2012 12:50, Aleš

Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli nemáte někdo zkušenost s touto situací. nechali jsme v roce 2008 sešrotovat auto. Z registru jsme ho odepsali az v roce 2009. Zůstala nám povinnost platit povinné ručení nebo poplatek ČKP za rok 2009?
Logicky auto neexistuje, takže je zbytečné platit, ale podle zákona platit asi musíme.
Co vy na to?

15.02.2012 08:44, Pavel

mam zkušenost a špatnou... nechal jsem ekologicky zlikvidovat auto a s potvrzenim jsem zrušil povinne ručeni. Nikdo mne neupozornil, že mam hned valit na magistrat odepsat auto z registru. Stalo mne to přes 6 tisic a ČKP je šumafuk že z auta sou davno pivni plechovky. Super byznys, maji hodně dobry žaludek, fujtajxl

Zobrazit komentovanou zprávu (Aleš 05.01.2012 12:50)

16.04.2012 17:46, MRKL

Dobrý den, tak to jste se nechal okrást. Stejný případ jsem řešil onehdá. Stačí jim oscanovat (vyfotit) protokol o ekologické likvidaci a jejich nárok zaniká. Mají to dokonce na těch stránkách, můžete ten incident řešit online. Mimochodem sice máte povinnost automobil odhlásit, nicméně v daném zákoně není výslovně formulováno, že se jedná o přestupek. To se má myslím v 07/2012 měnit novelou tohoto zákona, kde již hrozí sankce za neodhlášení vozidla.

Zobrazit komentovanou zprávu (Pavel 15.02.2012 08:44)

16.04.2012 19:43, TMK

čau lidi, tak já třeba koupil vozidlo od pána, který odjížděl na dovču a že pak doklady přehlásí na mně. Tak se ale nestalo. Já vozidlo přihlásil na povinné ručení jako nový majitel - dle kupní smlouvy. Za krátký čas jsem pochopil, že jen s kupní smlouvou nezmůžu nic: ani depozit, ani eko.likvidaci. Všude mi říkali, že když na mně nebyla provedena odhláška v evidenci vozidel, nemohu s doklady disponovat. V pojišťovně jsem ukončil povinné ručení, jelikož se vozidlo stalo nepojízdným a bylo odstaveno na soukromý pozemek. Kancelář pojistitelů chce však hromadu peněz po mně a ne po majiteli zapsaném v registru vozidel ,dle velkého TP.......jak se zbavit takto parazitní organizace? Máte někdo stejnou potíž???? HILFE.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kratochvíl
producent a podnikatel

Oldřich Bajer
podnikatel

Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
53,47 %

z 1 283 duelů
Oldřich Bajer
ÚSPĚŠNOST
54,66 %

z 1 222 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.