Peníze, které vám dá stát: Příspěvek na bydlení

Peníze, které vám dá stát: Příspěvek na bydlení
Příspěvek na bydlení je určen vlastníkům nebo nájemcům domů či bytů, kteří kvůli nízkým příjmům nemohou hradit své náklady na bydlení. Společně se vždy posuzují všechny osoby, které mají v bytě či domě trvalé bydliště.
Ludmila Řezníčková, rubrika: Jak na to, 29.05.2009, 29 komentářů
Tisknout

21.08.2009 20:34, Dagmar

Bohužel, jsem ve stejné situaci jako vy Jarko. Jelikož po několikaletém stěhování po podnájmech jsem si konečně pořídila svoje vlastní bydlení, kde splácím hypotéku 5 000,-, jsem si myslela, že mám vyhráno.
Ale ouvej : nyní jsem na MD a mám nárok pouze na rodičovský příspěvek 7600,- a jenom za byt platím měsíčně 10 000,- a od státu žádná podpora. Nyní od nás odešel přítel a já jsem na všechno placení sama. Nebýt rodičů, kteří mi po dobu MD budou hypotéku platit, bych skončila nejspíš někde na ulici. Ale kdybych se dál plahočila po podnájmech s nejistotou, kdy mi vyprší zase nájemní smlouva a zase se budu muset stěhovat, tak na to by mi stát přispíval. Souhlasím s vámi, že naše zákony jsou v tomto směru padlé na hlavu !

Zobrazit komentovanou zprávu (Jarka 02.06.2009 11:44)

27.08.2009 22:12, Steinberger Petr

Zmama mi tvrdi ze kdyz dostane preplatky tak je musi odevzdat. prijde mi to jako blud. Kde je pravda? dekuji

08.09.2009 23:35

to by Vam stat splacel byt a na to jsou jine ulevy to by to chtel asi kazdy ...

Zobrazit komentovanou zprávu (Jarka 02.06.2009 11:44)

04.10.2009 23:57, reznickova

Stát po vás samozřejmě nebude chtít přeplatky fyzicky vrátit, ale jejich obdržení ovlivní případný nárok na příspěvek na bydlení - může snížit náklady na bydlení tak, že třeba v následujícím kalendářním čtvrtletní po obdržení přeplatku vám příspěvek na bydlení nevyjde. Ale toto je velmi obecné, bude záležet na konkrétní situaci, příjmech a výši přeplatku.

Zobrazit komentovanou zprávu (Steinberger Petr 27.08.2009 22:12)

22.10.2009 09:54, Radus

Zajímá mě, z čeho by mi byl vypočítán příspěvek na bydlení, pokud jsou v domě trvale hlášeny jen dvě nezletilé děti. Já mám trvalé bydliště v původním bytě a manžel, který se odstěhoval, má trvalé bydliště také jinde.Přitom náklady na provoz domácnosti jsou téměř 7 tisíc. Samozřejmě bez hypotéky, pouze plyn, voda, pevná paliva.

22.10.2009 14:27, Jarmila Konecna

Dobry den,chtela jsem se zeptat...po skonceni rodicovske dovolene,jsem hlasena na urade prace,kde nyni pobiram 2754kc,pricemz mi na socialce vymerili prispevek na bydleni 2786kc,socialni priplatek 214kc a pridavek na dite 550kc,coz pri souctu cini 6304kc,dale od byvaleho patrnera dostavam vyzivne ve vysi 1500kc mesicne,cili nas cely mesicni prijem v soucasne dobe je 7804kc,z toho platim mesicne najem+sluzby ve vysi 6000kc,kdyz to cele odectu,tak mi zbyde 1800kc na cely mesic a z toho platim jeste skolku malemu coz je 800kc mesicne,cili mi zbyde 1000kc na zivobyti na cely mesic po zaplaceni vsech vyse uvedenych polozek,v teto situaci se nachazim jiz 2mesice a nevim,zda mam narok na vic....dekuji za odpoved

10.11.2009 09:07, jana

ahoj..chtěla sem se zeptat zda se příspěvek na bydlení vyplácí zpětně..a jestli když sem v pronájmu..tak majitel bytu je veden jako další člen pro přiznání,když tam má trvalé bydliště i když nic neplatí.,ani tam nebydlí..tím že sem tam dva roky neměla hlášené trv.bydliště jsem asi přišla o hodně peněz..protože sem ted bez práce a beru jen přídavky a nějaký sociál..výživné taky nedostávám na dvě děti:(

27.01.2010 08:13, Jirka

Moje sestra (44)a její dva synové (25+27) jsou v současné době bez práce. Bydlí s maminkou, která pobírá důchod, na vesnici v rodinném domě, který patří mě. Má sestra nárok na příspěvek na bydlení? Započítává se do příjmů maminčin důchod?

07.07.2010 13:07, Julie Balogová

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat jsem sama na a čekám první dítě, ale otec se k tomu nehlásí. Mám byt na hypotéku a bojím se, že z mateřské to zvládat nebudu splácet. Co mám dělat nevím na co mám nárok a v jaké výši. Děkuji za radu. Julie

12.10.2011 21:35, Veronika

Chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na příspěvěk na bydlení, když jsme v podnájmu 3 lidé a nemáme tady trvalé bydliště (nepřeje si to nájemce) a tak máme trvalé bydliště na úřádu. Smlouvu na bydlení máme na jeden rok.

30.10.2011 20:13, pepe

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda-li bych měl nárok na příspěvek na bydlení. Studuji na vysoké škole kombinovaně (jsem student narozdíl od dálkové formy studia) a nemám žádnou práci. Trvalé bydliště mám u svých rodičů, ale bydlím v bytě se svou přítelkyni.Byt je její v osobním vlastnictví a ona zde také nemá trvalý pobyt. Dostal bych nějaký příspěvek pokud bych se odhlásil z trvalého bydliště u svých rodičů a nechal se napsat do bytu své přítelkyně ?děkuji

18.11.2011 14:24, Lucie Flosová

Dobrý den,potřebovala bych jen informaci,zda když mi došla složenka na příspěvek na bydlení,zda složenka se posílá každý měsíc,nebo jestli jen jednou za 3.měsíce. Děkuji,poprosila bych moc za odpověď i na můj email.Děkuji Lucie

13.01.2012 17:53, Miloslava Bernardová

Dobrý den, mám nárok na podporu jsem důchodce , manželka důchodkyně, bydlíme v domku, ten není náš platím každý měsíc plyn 4100, a elektřinu 1.600. Můj důchod činí 8.900, manželky 7600. D

30.01.2012 15:09, Lucie

Dobrý den, žiji s matkou v družstevním bytě (3+1 v Opavě), mám čistý příjem 11 tisíc/měs, přičemž zhruba 1 tisíc/měs dám za cestovné do práce. Matka má důchod 5 tisíc/měs.
Zajímalo by mně, zda mám nárok na příspěvek na bydlení.
Dále, v případě, že bych se odstěhovala, zda by matka měla nárok na příspěvek, když je byt napsán na mně.
Děkuji za vaši odpověď. Prosím na mail.
Lucie M.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

dlužníci, odměny exekutorů, Fond pojištění vkladů, banky, Ministerstvo financí, platební neschopnost, Člověk v tísni, exekutoři, pokuty, předžalobní výzva

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.