Kdo v Česku vydělává nejvíc

Z lidí, kteří pracují s penězi druhých, vydělávají nejvíce analytici finančních trhů. Největší mzdy jsou v Praze. To ale neplatí pro pojišťováky, kteří se mají nejlépe na Pardubicku.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

24. 5. 2009 14:58, Jiri

Přesně tak. Jako lékař 4 roky po škole mám základní plat 18400 hrubého. Budu-li tedy chodit do práce jako každý na 8.5hod denně 5 dní v týdnu, tak moje hodinová mzda není ani 100 čistého na hodinu. A to pracuji na aru, provádím resuscitace apod. Srovnejte tuto částku např. s nabídkou hodinové mzdy na brigády pro studenty a bude vám možná taky do pláče.

Zobrazit celé vlákno

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 5. 2009 7:44, aldan

Popelář má více jako učitel, jeho profesi tu raději neuvedli.

-4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)

23. 11. 2016 7:17 | mig

Jo ucitele to kapitola sama, stale maji malo chudacci.Kolik dnu v roce maji tak tvrde odpracovano....
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 2. 2015 10:12 | Lenka

Probůh, kde jste vzali, že advokátní koncipient má 36 000 hrubého???!!!! Dělala jsem v Praze ve 2 advokátních kancelářích a sestra v jedné a plat jsme mely 18.000, 20.000 a 25.000 hrubého za povinnou práci 10 hodin denně vč. hodinové pauzy na oběd. Běžně se zůstávalo v práci do sedmi, někdy i do 22.00hod do večera. V Brně má můj kamarád kancelář a platí těm svým koncipientským otrokům kolem 18.000hrubého, na víc se nedostanou. Tohle nejsou ani pražské platy!!! Takové kecy, že vás hanba nefacká. Plat přes třicet tisíc mají koncipenti max v posl. roce praxe.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2014 20:38 | ales

Ja chci tu praci moc
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2014 20:37 | ales

Ales
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 7. 2009 14:36 | Petr

Jestli se ti to nelíbí běž dělat dělníka.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2009 14:58 | Jiri

Přesně tak. Jako lékař 4 roky po škole mám základní plat 18400 hrubého. Budu-li tedy chodit do práce jako každý na 8.5hod denně 5 dní v týdnu, tak moje hodinová mzda není ani 100 čistého na hodinu. A to pracuji na aru, provádím resuscitace apod. Srovnejte tuto částku např. s nabídkou hodinové mzdy na brigády pro studenty a bude vám možná taky do pláče.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2009 21:11 | Viki

Vážený pane, žijeme sice v kapitalismu, v tom se zajisté shodneme. Ovšem neshodneme se v hodnocení statutu a pozice učitele ve společnosti. Školy jsou převážně státní, kam by se tedy podle Vás měli učitelé hlásit o přiměřenou odměnu za práci, která hodnoty jednoznačně vytváří. Totiž ty nehmotné statky v podobě vzdělanosti jendotlivců, kteří pak budou schopni buď podnikat nebo pracovat na jakékoliv pozici pro společnost ( a pro sebe samozřejmě). Píšete o lenosti a pohodlnosti - nebyl to úplně náhodou Váš případ v hodinách mateřského jazyka? Písemným projevem prozradíte víc, než si myslíte. Třetí věta od konce a nesoulad podmětu s přísudkem je toho důkazem. Pokud namítnete jako mnozí jiní gramatičtí experti, že to není důležité, opak je pravdou. Vzdělaní ovšem budou v budoucnu jenom ti, kteří budou mít mimo podmínky materiální také dobré , obětavé, vzdělané a slušně zaplacené učitele.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 17:48 | Igor Šíp

Článek vč. tabulky má malou vypovídací schopnost! Autor není dostatečně informován o skutečnosti platů. Chybí zde také realita černých mezd(nezdaněných), které mají i velké soukromé společnosti.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 5. 2009 17:20 | dada

Kde jste proboha vzali ty tabulky, to je ale nesmysl. no možná to platí v Praze, ale ne třeba ve městech s vysokou nezaměstnaností! Jsem zaměstnaná v cukrárně, prodavačky i cukrářky mají minimální mzdu, všechny jsou vyučené v oboru, a dělají tu poměrně dlouho.Takže těch 15 tisíc pro prodavače a 16 tisíc pro cukráře je neskutečný sen!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 5. 2009 17:15 | jeminka

..hodinovou mzdu asi jako vyučená prodavačka.. Musím Vás uvést do reality, já jsem vyučená prodavačka, tuto práci dělám už skoro třicet let, a můj plat je 7000 čistého plus 1000 stravenky, a šest pracovních dní v týdnu. Znáte snad učitelku, která by za toto dělala? Hubu si na nás otvírají zákazníci taky, a učitelky patří k těm nepříjemným, ale ne samozřejmě všechny. Takže pokud se nelíbí některé učitelce její práce, ať jde jinam, třeba zrovna do nějakého obchodu, ale zatím jsem se s tímto nesetkala.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2009 13:48

Nejsem si jista, že bych vás pasovala do dělnické profese, nicméně, i kdyby,opakuji to, co dříve-každé práce si vážím.Jen jsem chtěla vaše myšlenky dokončit, protože jste mi víceméně nahrál.Máte pravdu,že k podnikání VŠ opravdu není třeba.Ted mám ny mysli férové podnikání, tzn. ne oškubat zákazníka za každou cenu atd.Jistě mi rozumíte.Ono to není ani tak o,lenosti či pilnost, ale podnikat opravdu nemůže každý, protože např. do začátku chybí maličkost-nějaký ten kapitál či zázemí.Když můj bývalý manžel začal podnikat ,vybodl se na rodinu zcela, já jsem proto nenastoupila an i na místo ve vyhraném konkursu, protože děti byly ještě tak malé, že fakt nevím, kdo by mi je hlídal.Babička byla velmi daleko a nemocná a na hlídačku tehdy nebyly peníze.On firmu rozjel,ale měl perfektní zázemí doma.tj.nestaral se o nic, já jsem mu ručila a a když došel k večeru domů.bylo vše ok. Ano,tvořil hodnoty a měl nadstadardní příjmy tak velké, že z toho po čase zblbnul tak,že sám sebe nazýval elitou a do firmy chodil tak na cca 3 hod. denně což se mu později vymstilo, protože jeho účetní nezahálela a ulila si pro sebe vše,co mohla.Ale to je jiná kapitola.Chtěla jsem tím jen říct,že ve státní kase jsou jistě jiná místa, kde je opravdu z čeho brát, ted nemám konkrétně na mysli pouze nenažrané šéfy státních a polostátních podniků , kde by mohly být velké rezervy.Školství jako resort je zoufale podfinancované, i když to tak navenek vůbec nevypadá,protože jede tak nějak samospádem.-zatím- a pouze ten, kdo tam pracuje, může nahlédnout pod pokličku,ale jen nahlédnout, protože tam vládne tak neskutečný bordel a chaos,že je s podivem, jak to může fungovat dál.O zadluženosti státu si nemusíme nic povídat, v tom jsme zajedno.Ale ještě něco málo bych vám k tomu ráda řekla-.někteří lidé opravdu mohou podnikat tak říkajíc z fleku, jiní se na to školí a chystají, nechávají si pomáhat, zaúkolují s tím celou rodinu atd.Příkladů je mnoho.Někdy fakt stačí selský rozum a taky trochu toho štěstí.V dnešní době krize si vůbec nejsem jista, jestli je to moudré za každou cenu se pouštět do podnikání.Záleží na mnoha okolnostech.Na druhé straně ale zase chceme, aby naše děti byly vzdělané,takže společnost by měla mít nastavené jakési priority, co, kdo, kdy kde.Někdo podniká, tvoří hodnoty, stát by měl ohlídat řádný výběr daní atd. at zbyde tedy i na ty, kteří jsou z daní placeni,protože těchto lidí je poměrně dost a my je, at chceme nebo ne, opravdu potřebujeme.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2009 0:13 | Pol

Nevím z čeho usuzujete, že vykonávám dělnickou profesi, ale i Vámi zminovaný montér se dokáže uživit sám a někdy i velice slušně a bez žebrání a natahování rukou ke státní pokladně. Ba co víc, znám nemálo lidí bez jakéko-li kvalifikace a jsou velice úspěšní v podnikání. Zejména starší ročníky, které neměly příležitost dosáhnout na vzdělání. Žijeme v kapitalismu a je samozřejmé, že nadstardantní příjmy mohou mít pouze lidé tvořící hodnoty a kteří si je vydělají. Učitelé jsou placeni z daní a stát má pouze omezené příjmy a i tak žije na úkor našich dětí. Už tato skutečnost je děsivá a já nevím jak vy, ale já už dnes se děsím toho,až mě moje dítě jednoho dne řekne, proč jsme je tak zadlužili. A ještě jedna poznámka. Když má téměř každý učitel několik VŠ, proč se nevrhne na podnikání. Příležitostí je pořád dost, je to jen jejich lenost a pohodlnost. Nebo že by na to neměli bunky ? Pak se ptám, co se v tý škole vůbec naučily. K podnikání je potřeba nejenom inteligence ale i selský rozum. A to se našprtat prostě nedá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 18:24

to Pol , ta prestiž se odvíjela od celkového pohledu společnosti na učitele jakožto nositele nových informací a vzdělanosti.DDneska nám stačí Internet, Facebook, You Tube a kdoví co ještě , takže nač se zatěžovat nějakým učením, školou a učitelem:velmi rychle to pochopily polistopadové vlády a s výjimkou několika světlých let školství dostávalo a dostává na frak zcela cíleně .Vše vyřeší trh, řekl náš Nejvyšší, takže i školství trh "vyřešil"zcela jednoznačně.Takže bohužel-to žebrání dle vás je pouze upozorněním vlády, že je něco moc špatně.už samo žebrání je totiž špatné.Nikdo si neuvědomuje, že učitelům svěřuje své děti,že automaticky předpokládá, že se o ně ve škole ten učitel postará, bude se mu věnovat atd.A aby to učitel neměl vůbec jednoduché,tak se na něj plive, nadává, jeho práce se znevažuje, zesměšňuje, každý trotl, který v 15 absolvoval 5. třídu, ví nejlépe, jak učit a co učitel vlastně dělá či spíše nedělá, co dělat má a nemá a jaký je to vlastně blbec.Občas čtu, že učitel pracuje 7 měsíců v roce a jeho hod. mzda je cca 35O Kč,což mně utvrzuje v tom, že celková úroveň tohoto národa není vskutku fascinující.Takže pro příště-to, že jsem seděl pár let v lavicích, je sice fajn, ale neznamená to, že školství rozumím.Jezdím autem,ale práci montéra nebo autoopraváře nehodlám vůbec komentovat,protože ji zkrátka nevykonávám a hlavně, neznám zákulisí této práce.Přece mi nechcete tvrdit, že automechanik má jen možnost se projet v nějakém fáru a tím to hasne. A přesně tak je to ve školství.To, že dítě dojde ze školy třeba ve 13.hod a zbytek dne prosedí u n etu neznamená, že stejně tak dobře vegetuje i ten učitel. zdravím
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 18:07

Vážená-vážený?Co je to průměr a žít nad průměrem? Ač vysokoškolačka, nějak nechápu.Ale zpět k prac. době-učitel pracuje 1O měsíců, má 6 týdnů volna-nezávidím,. když vidím, dnešní parchanty, to volno je pouze v urč. termínu a stačí akorát na to, aby se člověk znovu nabil a mohl jakžtakž fungovat, jinak pauzy jsou cca 5 minutové, delší je pouze 1-2x za den, takže fakt nevím, kde berete tyto informace.Sama jsem to zkusila a děkuji-nechci.Jinak nástup do práce po 7. ranní, aspon tam, kde jsem byla já a učilo se cca do 15.3O, pokud se učilo u tzv. ext. studentů, tak do 18.3O nebo dle dispozic.A pokud máte na mysli to, že se svého povolání drží-tak jen malou připomínku-pokud je tam mladý, tak se toho moc nedrží a uteče, dokud je čas.Samozřejmě někteří zůstanou, tak je to ale všude.Zbytek tvoří mladíci a mladice s pár lety do důchodu.Vážně si myslíte, že si dnes, nota bene v krizi najdou někde místo, když ho nemají mladí? Takže neutíkají proto, že by se tohoto pos. ání tak moc drželi, ale proto,že dnes už opravdu není odkud kam.O moc velké lásce k povolání to fakt není, to se týká jen malého procenta. zdravím
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 17:51

jeminko,ono to není o tom, že by dotyčná učitelka pohrdala prací prodavačky.Naopak, je to o tom, že po letech studia ( a u některých jde i o několikanásobné VŠ studium, což se v této profesi dosti často stává) se jí fakt nechce pracovata na pozici vyučeného.Nic proti vám, moje dcera je také "jen" vyučená, tzn. její práce je stejně potřebná jako kterákoliv jiná, nicméně si myslím a ze zkušenosti vím, že vystudovat jenom stř. školu není žádná sranda a tím nemyslím dnešní mladé flákače a tzv. studenty. Vystudovat vysokou teprve něco stojí, takže dotyčný by rád vydělával tak, aby nemusel brát přivýdělek.Vy jste se zatím nesetkala s učitelkou, která odešla do obchodu, já zase naopka s těmi, které si přivydělávaly skoro denně v Lidlu ,Penny apod.O tom, že jejich kvalita výuky dosti utrpěla, nehovořím, protože byly utahané, řádně nasrané a v sobotu chodily taky-zvedalo jim to krapet živ. úroveň.A o zákaznících mi nic vykládat nemusíte-jsou sprostí jako ti žáci a studenti.V tom jsme zajedno.zdravím a těším se na odpověď
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 13:33 | Pavel

Já učitel nejsem, ale s mládeží občas pracuju a navíc je mi lehce pod třicet, takže si ledacos ještě pamatuju z vlastního dětství a puberty, a zastávám naopak názor, že učitelé by si nad průměr žít měli. Ti dobří. Je to strašně nevděčná práce, kde člověk nemá zastání skoro nikde. Navíc si většina kritiků asi neumí představit, jak náročné je zvládat (i těch údajně jen pár hodin) bandu třiceti dětí. Kdo si tohle nezkusil, měl by být v úsudcích dost opatrný. Je to mnohem víc vyčerpávající, než se zdá. Speciálně učitele na základce lituju a obdivuju zároveň. Já bych to dělat nemohl. A proč tedy neodejdou jinam? Někteří ano a není jich asi málo. Z mých kamarádů, kteří učili, zbyl ve škole jeden. Ostatní postupně změnili zaměstnání. Buď na to neměli nervy, nebo je k tomu donutila finanční situace. Pokud je člověk dobrý, většinou sežene jinde lépe placené místo na méně vyčerpávající pozici. Což je podle mě špatně. Vychovávat a učit děti by měli lidi určitých profesních i lidských kvalit. Jenže kde je brát, když jinde se mají lépe? Jsou naštěstí i výjimky. I ze svých studií znám několik velmi dobrých kantorů, kteří by se něčím jiným než učením uživili lépe, a přesto stále učí. Jsem za ně vděčný a rozhodně to nemají lehké. Takže se vracím k tomu, že tací by si měli žít nad průměr a ze svých daní to klidně budu platit. Paušální odsuzování je k ničemu. Všude jsou lidé, kteří odvádějí velmi dobrou práci, ti průměrní a ti podprůměrní. Učitel by podle mého měl být (nejen finančně) ohodnocen tak, aby se ve školství vyskytovalo co nejvíc těch prvních a co nejméně těch třetích. A podle mého to tak zatím není, plat učitele podle mě často neodpovídá tomu, že jde (mělo by jít) o vysokoškolsky vzdělaného odborníka.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 5. 2009 12:27

nechápu proč by učitel si měl žít nad průměrem, učitel pracuje sotva 10 měsíců a určitě ne 8 hodin denně a v každý hodině má 15minutovou pauzu, učitel by placenej hodinovou mzdou, takže se není čemu divit . učitele rádi brečí, ale opustit stávající zaměstnání to ne !
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 5. 2009 12:07 | Pol

Povolání učitele mělo v minulosti prestiš a veřejnost měla úctu k učitelskému sboru. To se ale změnilo a učitelé si za to mohou sami. Každý rok s železnou pravidelností je vidíme žebrat po státu nové a nové peníze a veřejnost to odsuzuje. Tak to vnímám ve svém okolí. Co se týče jejich platu, tak si myslím, že vzhledem k volnu a počtu odpracovaných hodin , jsou placeni královsky. Snaží se prostě pro sebe urvat co nejvíc a to se ostatním pochopitelně nelíbí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 11:36

Ještě jsem neslyšela o popelářích, kteří by šli dělat učitele.Nejspíše proto, že mají zpravidla základní vzdělání a někteří ještě neúplné.JInak o celkovém zajištění učitelů nevím nic, akorát jen to, že si na ně kdekdo může otevřít hubu, zastání nemají nikde, hodinovou mzdu asi jako vyučená prodavačka(nic proti této profesi). oběma nohama jsou časro v kriminále,kdejaký dement z řad zfetované mládeže či rodičů a veřejnosti vůbec se o ně může orřít, což se také děje.Delší volno jim nezávidím, práce je to děsná, mladého tam sotva uvidíte, co by tam taky dělal?Jinak-až tato garnitura půjde do důchodu-doporučuji Vám oprášil VŠ diplom. který jistě vlstníte a vyzkoušet si ty "výhody" a perfektní zajištění.Já osobně jsem ráda, že mé děti už jsou ze školy pryč, protože bych nechtěla,aby je v budoucnosti učil nějaký maturant nebo bába od plotny, či vypomáhal svěží 7O letý důchodce, "ln síly a elánu"Ti ostatní na to totiž víceméně dlabou, mnozí si musejí bokem přivydělávat, což se zcela zákonite odrazí v kvalitě , jiní jsou velmi schopní a vzdělaním jiní jsou naopak zcela neschopní.Ale Gaussova křivka platí všude-tedy i tam. A mimochodem-neznám učitele, který by si žil nad poměry, a to jich znám poměrně hodně.někteří doslova živoří-měřeno pům. platy VŠ pracovníků ve státě.A ne každá učitelka má dobře ,ale opravdu dobře vydělávajícího manžela či milence, aby si svůj plat -almužnu mohla užít pouze na kosmetiku.Přemýšlejte, než něco plácnete na papír,to, že je to váš názor n eznamená, že je to pravda. zdravím
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 5. 2009 9:58 | Luboš

Prosím, vzpamatujte se konečně a napište, že plat lékaře (gynekologa), který zde nepravdivě uvádíte, pracujícím ve státním socialistickém zdravotnictví, je i se službama vč. víkendů. Doma ani nevím, jak to vypadá za 30tis se službama. Bez služeb konkurujeme hlídačům...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Blažek

politik

Ladislav Jakl

bývalý tajemník prezidenta

Pavel Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ladislav Jakl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services