Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Nákupy na internetu: Kdy lze vrátit zboží bez udání důvodu

Nákupy na internetu: Kdy lze vrátit zboží bez udání důvodu
Nákupy na internetu bývají pro zákazníky výhodné, a to nejen kvůli ceně. E-shopy mají i další výhody. Snadno lze vrátit nechtěné zboží či reklamovat poškozené. Odstoupit od smlouvy může zákazník do čtrnácti dnů, ale neměl by si tuto možnost plést s reklamací.
Věra Tůmová, rubrika: Co se děje, 15.05.2009, 27 komentářů
Tisknout

20.06.2009 10:20, Milada

Koupili jsme od firmy Deramax domácí videotelefon,jelikož se nám zpozdila dodávka venkovní brány,přišli jsme o možnost do čtrnácti dnů ho vrátit.Firma kterou jsme na instalaci zavolali zjistila,že telefon je nefunkční.Obratem jsem ho poslala zpět s tím,že žádám vrácení peněz,jelikož už nemám k tomuto výrobku důvěru.Dodavatel samozřejmě operoval s lhůtou kdy je možnost vrátit zboží a poslal nám telefon údajně opravený,ale my nechceme něco opravovaného a chtěli bychom odstoupit od smlouvy je to možné?

20.06.2009 11:28, WITORY

KOUPIL JSEM SEDACKU ZA 35000 V NABITALU OLOMOUC KDYZ JSEM JI DOMA ROZBALIL MELA VELKY FLEK VOLAM TAM PISU TAM ANIC PORADITE MI ?

18.08.2009 09:15, jarmila

Dobrý den, nejlépe doporučeným dopisem s dodejkou zašlete prodejci reklamační dopis, kde mu sdělíte, že uplatńujete reklamaci na zakoupenou pohovku a dle § 616 občanského zákoníku do šesti měsíců od nákupu zboží máte nárok na opravu, výměnu nebo odstoupení od sml.a vrácení peněz, pokud není oprava nebo výměna možná, můžete požadovat vrácení peněz, je do těch šesti měsíců na Vás, co si vyberete, to pak uveďte do reklam.dopisu. Pokud budete muset pohovku vrátit zpět do obchodu na Vaše náklady, máte nárok taktéž dle § 598 Obč.z.na náhradu nutných nákladů spojených s uplatněním reklamace.(zavezení pohovky na reklamaci )Pokud jste z Olomouce a budete potřebovat další radu obraťte se na tamnější poradnu pro spotřebitele,adresu najdete na www.spotrebitele.info nebo na výše uvedený e-mail.Hezký den.

Zobrazit komentovanou zprávu (WITORY 20.06.2009 11:28)

26.01.2010 21:14, Vrácení X reklamace

Dobrý den,

koupil jsem si přes internet nabiječku a baterii k fotoaparátu. Bohužel baterie nefunguje. Baterie a nabiječka byla v sadě. Mohu nefunkční baterii s nabiječkou vrátit a požadovat peníze, nebo je mohu pouze reklamovat? Děkuji za odpověď

30.03.2011 10:49, Rudolf

Vrátil jsem zboží z e-shopu v zákonné lhůtě 14 dní. Kdy má dodavatel povinnost mi vrátit peníze, tvrdí, že jako u reklamace do 30dnů,ale zdá se mi podivné, že při splnění mých povinností (zboží kopletní atd.) nemá důvod mi zadržovat peníze.

14.04.2011 17:36, Alois Sekula

Dobrý den koupil jsem postel z aukra dovezl mi ji kuryr ale jedna polovina byla jina a nesedeli diry jelikoz jsem nebyl doma tak má žena vyřízovala za mě ale zas nesedí diry + pruziny a nozka chci to vratit bez udání důvodů. jak mam postupovat ? stránku nemají nejde otevŕít ale ćislo na ně mám.a adresu můzu to zavezt osobné na místo ?? nebo jak postupovat diky za ochotu poradit.

16.05.2011 10:48, Martin

Dobrý den, koupil jsem mobilní telefon přes internet( inter-obchd.cz), mobilní telefon jsem reklamoval druhý den po dodání. Odelsal jsem ho na udanou adresu se záručním a dodacím listem a průvodním dopisem včetně důvodů reklamace. Do dneška jsem nebyl vyrozuměn, nemám ani peníze, ani telefon. Firma inter-obchod.cz zmizela ze světa, existuje pouze odkaz na reklamace na nějaké adrese, odkud nelze rekalmace odeslat. Co mám dělat?

21.09.2011 14:05, Jakub

Zdravím, Reader´s Digest mi poslalo balík s ,,dárkem´´, jedná se o knihu. dobírka byla zdarma, ale když jsem otevřel balík, byla v něm složenka že mám knihu zaplatit. Přitom jsem si nic neobjednal, jen jsem na internetu potvrdil, že si knihu vezmu jako dárek, když vyhraju v soutěži. Mám právo jim zásilku poslat zpět?

23.09.2011 15:09, Jindřich

Dobrý den,
mohu odstoupit od smlouvy i v případě, že jsem si sice zboží objednal v e-shopu, ale odběr byl osobní a zboží jsem zaplatil až na místě hotově? A pokud to lze, jak mám v takovém případě postupovat - zboží poslat a připojit číslo účtu nebo ho opět osobně donést na výdejní místo? Předem děkuji za odpověď.

18.10.2011 12:27, Pavel Bohadlo

Dobrý den, koupil jsem mobilní telefon v eshopu http://tely.cz/ , zatím je vše v pořádku, ale pokud ho budu někdy v budoucnu posílat na reklamaci, mám právo na úhradu poštovného?

14.11.2011 23:03

neplatit, ignorovat.... zkousi to

Zobrazit komentovanou zprávu (Jakub 21.09.2011 14:05)

27.11.2011 14:12, karel

Dobrý den,
koupil jsem na netu mobil ale tak 5-10 vteřin po zapnutí se vypne/to ihned první den po převzetí/.Mohu ho do 14 dnů vrátit a nebude prodejce chtít úhradu za opravu?Nebo je tu řešení jen reklamace?Díky.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Linda Vavříková
podnikatelka

Daniel Beneš
manažer

Linda Vavříková
ÚSPĚŠNOST
56,62 %

z 1 397 duelů
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
52,29 %

z 1 266 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.