Majitelé novostaveb začnou platit daň z nemovitosti

Majitelé novostaveb začnou platit daň z nemovitosti
Majitelé novostaveb budou muset platit daň z nemovitosti. Prezident Václav Klaus dnes podepsal vládní novelu, která dosavadní osvobození z placení této daně u nově postavených domů ruší.
ČTK, rubrika: Co se děje, 22.12.2008, 7 komentářů
Tisknout

22.12.2008 10:29, Tomáš Smolík

Zajímalo by mě kde ve světě je nejnižší dan z nemovitosti?

22.12.2008 12:20, František

Kalousek je slušně řečeno hajzl. Nejprve řekne, aby obce lákali nové lidi na své území a tím zvyšovali příjem do obecních rozpočtů, pak otočí a říká, že naplaveniny, které tam byly dotaženy nějakou dotací, jsou nežádoucí. Chameleon zůstane chameleonem. A jako ministr financí je jeden z těch, který je spoluzodpovědný za finanční krizi, ať chce nebo nechce. Hlavně, že se nás ta krize "netýká"

22.12.2008 15:05, Karel

Kalousek je debil. Všichni měli 15 letý odklad daně z nemovitosti. Nechápu proč by se to starousedlíkům nemělo líbit. Ty by měly být vůbec rádi, že do těch vesnic se stehujou mladí lidi, stejně tak by měl být rád debilní Kalousek. Vzdyť ty lidi tam pacují a nebo aspoň utrácí peníze v samoobsluhách atd. Nebo chce, aby jsme všichni jezdili do Billy, Teska a na vesnicích byla nezaměstnaost, která tam již v současné době ve velké míře je.

Kalousku doufám, že padne vláda s ODS a ty si můžeš vydávat ty své rozumy, třeba někde na vašem sněmu KDU_ČLS, protože vy už se do sněmovny nedostanete.

22.12.2008 16:59, Michal Kára

Nee, to funguje tak, ze novousedlici pracuji ve meste a tam taky v Bille nakupuji :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Karel 22.12.2008 15:05)

22.12.2008 19:25, Supa

osobně se domnívám, že za podobné daně (darovací, dědická, z nemovitosti, z převodu nemovitosti) stát neposkytuje žádnou protihodnotu, je to legalizovaná krádež !! podobné daně vždy sloužily k tomu,aby se vládci či vládnoucí třídě zajistila nadstandartní životní úroveň nebo se z toho financovali války, k čemu je to současným olygarchům nechápu ....

23.12.2008 06:27, JM

Je to tak trošku podraz na lidi. Proč se mění "pravidla hry" za běhu? To je to samé, jako by Vám třeba banka u hypotéky řekla mimo období změny fixace, že Vám zvyšuje úrokovou sazbu úvěru.

Jinak všechny tyto daně (z nemovitosti, z převodu nemovitosti, dědická, darovací, ....) je opravdu pořádná loupež. Stát se přiživuje na něčem, co už bylo mnohokrát zdaněno (ve mzdě, v nakoupených stavebních materiálech, ...) Je to ptrostě nesmysl.

Pokud obce chtějí vybírat daně z nemovitosti a tvrdí, že to je na provoz a údržbu měst a obcí, tak to třeba beru, ale jako jednotný poplatek, který není vázán na to, zda něčí dům, má zastavěnou plochu 90m2 nebo 150m2 a máte k tomu nevím kolik pozemků. Poplatek by samozřejmě měl zohledňovat, zda se jedná o centrum města nebo jeho okrajovou část. Uznávám, že v těchto případech jsou náklady na údržbu rozdílné. zkrátka vě městě či obci bydlíme všichni a jeho služby potřebujeme nezávisle na tom, jaký máme majetek v nemovitostech.

28.01.2009 22:44, Karel

Já si myslím,že tady jde zásadně o velký tučný zisk,aby se zas mohly pěkně napakovat !Já stavím nový RD
za své vydělané peníze zdaněné-hypotéka,různé pújčky atd. A to ještě mám platit daň z novostavby.To je zas
kšeft co?Co mě vůbec dál stát nic ! vůbec nic ! Jenom starosti,problémy z úřady atd.Škoda mluvit.Kdysi stát
dával nenavratné půjčky.Stavěli se paneláky různé velkokapacitní domy atd.A ted místo toho staví kremace a
rozšířují se hřbitovy ! Stydím se za to ,že jsem člověk,protože to dělají jenom lidé ! Vláda by se měla starat o vše
v ČR i mimo ČR,protože to je hlavní jádro ( stát ). A EU co bude po EU ! SD ! světová daň ? To není vůbec špatné
viď te ! Asi dám návrh :-) :-) :-) .Lidé dobří mějte se pěkně

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.