Kolik dluží firmy a živnostníci na sociálním pojištění?

Celková částka, kterou firmy a živnostníci dluží na sociálním pojištění, se v posledních letech snižuje. Od konce loňského roku do letošního pololetí klesla o více než 700 milionů korun. Tipněte si, kolik stále dluží firmy a živnostníci na pojistném, a dozvíte se víc.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

25. 8. 2008 9:35 | Snajper

Pana, tady jde o něco zásadně jiného. Něco si způsobíte sám vlastní hloupostí, pak jste poprávu potrestán. Ale skutečně věříte, že vymáhat minimální daň za povodňovou půjčku do živnosti je morální? Co jsem mohl zaplatit jiných věcí a konečně i jiných daní. Pojištění - můj kamarád vytopený nedaleko platil každý rok asi 30 tisíc pojistky. Když došlo na lámání chleba, tak se dověděl, že to a) neplatí pro povodeň, b) že mrazicí pulty byly už 3 roky staré. Takže platit odvody a daně - jistě. Navíc, můj podíl na těch 15 miliardách je nepatrný. Pro mne ale dost podstatný. Je to jako všude. Zažil jsem to při daňové kontrole - jestlipak ve Škodovce kontrolují stejně podrobně jako u mne ve firmě (byly tu 2 dámy 5 týdnů) Můj obrat je necelý milion ročně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 8. 2008 22:21 | Viki

To Sniper: Není to zase až tak černobílé. Daně a odvody se prostě platit musí. To není jako běžná praxe v českých zemích, že při nedostatku hotovosti se prostě pozdrží platby dovatelům. A na povodně by stačila dobrá pojistka. Jako odpověď na případné poznámky dodávám, že jsem pro takovou firmu pracoval jako finanční ředitel a dopadlo to dobře. Jinak se pak totž jeví , že ti poctiví plátci odvodů a daní jsou pak za hlupáky, když si ostatní dluží klidně přes 50 mlrd.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 8. 2008 11:02 | Snajper

Nechte se vytopit povodní, půjčte si od České spořitelny 250 tisíc, rok maroďte a uvidíte NĚCO. Peníze vložené do živnosti, aby se znovu rozeběhla NEJSOU daňově uznatelným výdajem. Ale jsou zvenku, takže jste se, máte-li malou živnost jako já, dostali ihned na 2 - 3 roky do daňové ztráty. Což znamenalo pro mou živnost a osobu spolupracující již celkem asi 40 000,- minimální daně, což je lumpárna sociální demogracie. Nikoho nic nezajímá. A kdosi z rodiny mi pomáhal dotovat firmu. NA VŠECHNO MÁM DOKLADY, na každou korunu. Ale taky to znamenalo, že se stále zpožďovalo soc. a zdrav. pojištění - platby. Dnes mám dluh na sociálním i zdravotním pojištění (penále je asi 6-8x vyšší než vlastní dluh) a díky tzv. sankčním úrokům u banky stejný dluh jako na začátku, platím (už jako důchodce) 7000 měsíčně spořitelně a konce nevidět. Zatím jsem zaplatit přes 200 tisíc (250 půjčil, 230 mám ještě platit!). Z toho vyplývá, že nejlepší by bylo po povodni umřít, a to co nejrychleji. A jestli si někdo myslí, že to šlo udělat jinak, tak asi ne. Když jsem si chtěl nechat pojistit půjčku (u 3 pojišťoven) tak mi řekli - jo pane, vy ale máte cukrovku, viďte. Já na to že skoro žádnou. Ale víte, co kdyby. A tak to všechno vzniklo. Kdybych neměl ženu, na kterou by to všechno padlo, nejradši bych umřel.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 8. 2008 7:07 | Bohumil Stejskal

No tak naše zkušenost se sociálkou je naprosto šílená. Firmu máme 2 roky. Vše platíme tomuto lichvářskému státu jak nám přikazuje zákon. Když nám na začátku roku přišel doporučený dopis splatebním výměrem a výhružka na automatickou exekuci pokud do 14 dnů nezaplatíme kvůli nedoplatku na sociálním pojištění na částku 180 Kč myslel jsem, že puknu vzteky. Nikdo se neobtěžoval zvednout telefon a zavolat k nám do firmy, že tam máme dluh, rovnou taková výhružka. Na odvodech státu jsme minulý rok odvedli přes 2.5 mil. Kč. Stát je nejhorší věřitel a nutí nás svým chováním, opustit daňově tuto republiku. Takže hurá do daňového ráje. Máme těsně před podpisy smluv a tomuto státu můžu pouze vzkázat: děkujeme odcházíme.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2008 16:39 | Stanislav Hájek

Takže penále činí víc než dlužná částka a dobytnost nula ? K čemu taková evidence je s nad jen pro zlomení vůle těch , kteří tenhle mega bordel ještě spolufinancují.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiřina Nepalová

podnikatelka, Renomia

Petr Chmela

podnikatel, Tescoma

Jiřina Nepalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Chmela
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services