Životní minimum
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
08.07.2008 02:44, Dick
Hodnocení: +1
08.07.2008 08:39, Štěpánka
Hodnocení: 0
08.07.2008 08:57, Leo
(Mluvím zde tedy, pravda, o skutečných ŽENÁCH a MUŽÍCH a nikoli o atrapách, jejichž představitele můžeme občas vidět v duchaplných diskusích o rovnoprávnosti mezi pohlavími.)
08.07.2008 11:26, Marta
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Leo 08.07.2008 08:57)
08.07.2008 12:10, bredy.jinak.cz
Citace - Marta / 08.07.2008 11:26
Opět ufňukaná ženská??? Bože co je to za svět? Souhlasím plně s Leo a autorce článku bych chtěl doporučit, aby někdy měla děti. Celý prolém je v tom, že po narození dítěte valná většina matek obětuje celý svůj život děcku, leckterá se (i ráda) vzdá kariéry, zvlášť pokud není nijak závratná (což je případ asi většin). Tradiční role živitel a pečovatelka naopak zajišťuje lepší stabilitu rodiny, protože umožňuje ideálně rozdělit role v rodině, kdy každý se podílí na tom, co opravdu umí. Takže muž zabezpečuje rodinu, jelikož jeho mozek je stavěn tak, aby se dokázal dlouhe hodiny soustředit na jednu konkrétní věc... svou práci... Zatímco žena má odjakživa schopnost zvládat desítky věcí naráz, byť né do hloubky. To se ale při péči právě uplatní mnohem lépe, než v zaměstnání, protože dokáže se v jednu chvíli starat o děti, o domácnost, o stav ledince, stav oblečení, ví kdy přestala prát pračka, kdy má vytáhnout kuře z trouby, kdy má doběhnout pro prádlo na zahradu, kdy mají otevřeno na poště, co si má vzít manžel na jednání se šéfem a děti na školní oslavu, a spoustu takových maličkostí, doslova "štěků", které ale dohromady dávají hodně. Protože kdybych já chlap měl na všechno takového myslet, tak mě asi hrábne. Tohle rozdělení rolí dané přírodou je prostě výhodné už od pravěkých dob, kdy muži chodili na lov a ženy udržovaly oheň a staraly se o děti.
A samozřejmě, že život není ideální, ani lidé nejsou ideální, ideální vztah neexistuje, má své menší a větši trhliny. Manželky nadávají na manžele, že doma nepomáhaji, muži nadávají na manželky, že se o ně nestarají, často to je jen fňukání, výjimečně je to rodinný problém. Ale už jenom taková drobnost, že muži si vždycky vybírají ženu podle zevnějšku, ženy jsou při výběru partnera méně povrchní (v průměru), a často dlouze vybírají a přebírají mezi různými muži. Co si budeme nalhávat, můžeme si myslet, že umíme sbalit ženskou, ale pravdou je, že ve valné většině případu si žena vybrala nás sama a pokud by nevybrala, tak můžeme být třeba ženský idol, a nepomůže nám nic! Ženy si vybírají své partnery, aby je (ti muži) zabezpečili a byli pro ně živitelem. Proto ženu většinou zajímá obsah našeho konta, postavení ve firmě a cena koupených dárků. Není to nic jiného, než ujištění, že jednoho dne se budou moci klidně starat o děti a neřešit prostředky.
A aby to nebylo tak ideální, tak jsou ženy, které si neumí vybrat partnera a dokonce i když už dávno vědi, že si vybraly špatně, přesto jsou ochotny s ním mít děti. Ono volání přírody, kdy žena potřebuje mít děti a starat se o ně, je silnější, než klasická ženská obezřetnost. Pak takové ženy se stávají obětí své "potřeby" a pokud příjdou o svého živitele, brzo poznají, že že jsou v ..... (na patřičných místech).
Myslíme si, že je to společenský problém, ale podle mne je to jen o síle hlasivek. Takovéhle ženy nejvíce křičí a jsou tedy nejvíce slyšet.
Závěr mé úvahy je ten. Nejsem člověk, co by nařizoval ženám tradiční role. Pokud chce být žena ředitelkou miliardového koncernu, ať jím je! Mít takovou ženu za manželku, určitě neváhám a vezmu si rodičovskou s dětmi. Co já bych za čas s malým dal! Moje manželka však není ředitelkou, a její plat je oproti mému poloviční. Není to diskriminace, prostě nedělá takovou práci jako já. A tak zůstala doma, s dítětem, docela jí to baví a užívá si to. A tak mi řekněte, proč bych měl podporovat názory prezentované v článku. Tradiční role prostě byly , jsou a budou, nikdo to nikdy nezměni, a moc by mě mrzelo, kdyby nějaký zákon něco nařizoval, zakazoval, přikazoval a tím zužoval tu krásnou svobodu, kterou všichni máme a to svobodu volby cesty svým životem!
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Marta 08.07.2008 11:26)
08.07.2008 14:55, Lola
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (bredy.jinak.cz 08.07.2008 12:10)
08.07.2008 15:51, Jarmila
08.07.2008 16:07, bredy.jinak.cz
Chceš, aby stát nařídil chlapům starat se o děti?
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Lola 08.07.2008 14:55)
08.07.2008 16:22, bredy.jinak.cz
Jenže poslední předvolební sliby ukazují, že se opět jen přidá důchodcům a sociálně slabším. Skoro bych řekl, že některé strany chtějí mít zemi složenou z důchodců, sociálně slabších občanů a hromady romských početných rodin, kde plození dětí je nástrojem obživy.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jarmila 08.07.2008 15:51)
08.07.2008 18:57, Dick
08.07.2008 19:48
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Dick 08.07.2008 18:57)
Hodnocení: -1
08.07.2008 21:19, Rene
08.07.2008 22:29, Dick
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Rene 08.07.2008 21:19)
10.07.2008 09:04, k22
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Dick 08.07.2008 22:29)
24.07.2008 08:41, Jovo Miks
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (bredy.jinak.cz 08.07.2008 16:22)