Kauzu s úvěry od Finpomoci odložil soud na říjen

Eva Sovová | rubrika: Co se děje | 19. 6. 2008 | 7 komentářů
Žalobu na úvěrovou společnost Finpomoc.cz pro podezření z podvodu a lichvy pražský soud odročil letos už podruhé. Sdružení obrany spotřebitelů v ní mimo jiné chce, aby soud zakázal používání rozhodčích doložek ve všech spotřebitelských smlouvách.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 6. 2008 3:46, Honza

Nechci hájit tupce, kteří si u podobných lichvářských firem berou úvěr. Nijak neobdivuji SOS, které to v řadě případů přehání. Ale pokud si ti lichváři v řadě případů opravdu záměrně nestrhli inkasem splátku úvěru, napařili dlužníkovi sankci, kterou jim pak (pravděpodobně zaplacení) kamarádi z Moravské rozhodcovské společnosti v případě sporu schválili, měla by se v právním státě ta rozhodcovská společnost přesunout na Pankrác a ti lichváři na Bory.
A vy si upravte ten komentář na např. "Pokud jdete po chodníku, sledujte, zda na vás někdo z úkrytu nemíří samopalem. Pokud míří, schovejte se. A jestli toho nedbáte taxe pak nedivte."

Zobrazit celé vlákno

+33
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)

20. 3. 2019 11:30 | JARDA

PROSIM VAS,VSICHNI CO BYLI UZNANI JAKO DLUZNICI U FINPOMOCI,ZASTOUPENE ZLODEJEM STANISLAVEM VACHOU,BYDLEL NA KLADNE A MATE EXEKUCI,OBRATTE SE NA FIRMU EXEKUTOR MA SMULU.ZA POMOCI PRAVNIKA BUDE EXEKUCE ZASTAVENA PRO NEPLATNOU ROZHODCI DOLOZKU.HLAVNE SI DEJTE POZOR NA VYMAHANI ZAJISTENE PUJCKY BIANKOSMENKOU.TA JE PRODANA A OPET CELY DLUH SE VYMAHA PRES SOUD.POSKOZENI SE MOHOU OZVAT NA 605892623 NEBO NAPSAT NA E-MAIL:jardaveve@seznam.cz.JA MAM ZAPLATIT 250000 Z 20000KORUN.PRVNI EXEKUCI NA120000KC MA ZASTAVENOU.NA DRUHOU EXEKUCI NEMAM SVEDKY PRO POLICII A NASLEDNE SOUD PRO DOKAZANI NEKALYCH PRAKTIK STANISLAVEM VACHOU.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 7. 2008 14:35 | Ali

Tady prece vubec nejde jen o tu doložku, ale o ty svinarny do Finpomoc dela jak klientum tak poradcum, nemuzu pochopit jak je vubec jeste mozne, ze takova podvodna firma muze jeste fungovat a jeste si udelat dalsi firmu na hypoteky. Toto je vrchol NEVLADY tohoto statu - tento stat zadnou vladu nema, to by to tu vypadalo jinak. Jak to ze v zahranici nemaji zapotrebi ani mit exekutory? Kam tento narod speje. Firma Finpomoc jde pres mrtvoly a nici lidem slusnejm zivot. Ja bych to pozavirala tam vsechno, ale je jen otazka casu, kdy SOS vyhraje a my s nim - neverim vsak, ze nam kdy daji zpet ujmu, problemy a vse co jiz zpusobili. I kdyby jsem dostali odskodne, jakkoliv velke od soudu, Finpomoc nam nikdy nic neda, a pokud jim na jejich neopravene vydirani nekdo kdy skocil, at zapomene, ze jim to Finpomoc kdy vrati, a nezalezi na tom co rekne soud. Tady je takovej bordel, ze toho prave takove firmy zamerne vyuzivaji, a vedi to tom velmi dobre, tak proc by dal nepokracovali, a tak je lepe si zajistit financni nezavislot jinak a nasledne emigrovat, protoze zustavat zde v tomto chaosu niceho se rovna umirat zaziva, a to ja rozhodne neminim. Je mi z toho vseho co se tu vubec deje spatne.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2008 20:51 | Radši se neptejte

V našem Banánistánu čekám, že to ti klienti zaplatí, i když jde o jasný podvod. I soudce je jen člověk a může se těch grázlů bát (od té doby, co soud odsoudil známého k zaplacení nemalé částky, která už byla promlčená, a nabalily se na to i poplatky za soudní spory a za advokáty, se už nedivím ničemu. Člověk už pomalu přestává věřit i sám sobě).
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2008 9:20

Rozhodčí doložky dnes mají ve svých smlouvách všechny banky, pojišťovny i leasingovky, proč by je nemohly zrovna tak využívat i soukromé firmy? Zákon to dovoluje. A jestli podle rozhodnutí rozhodčích soudů a samostatných rozhodců běžně soudy nařizují exekuce, tak potom je zřejmě všechno v pořádku, ne?
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2008 9:00 | Jirka

Bohužel, rozhodčí doložka bývá i u smluv o úvěrech v bankách. A jedná se spravidla o rozdočí společnost typu a.s. :-(((
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2008 3:46 | Honza

Nechci hájit tupce, kteří si u podobných lichvářských firem berou úvěr. Nijak neobdivuji SOS, které to v řadě případů přehání. Ale pokud si ti lichváři v řadě případů opravdu záměrně nestrhli inkasem splátku úvěru, napařili dlužníkovi sankci, kterou jim pak (pravděpodobně zaplacení) kamarádi z Moravské rozhodcovské společnosti v případě sporu schválili, měla by se v právním státě ta rozhodcovská společnost přesunout na Pankrác a ti lichváři na Bory. A vy si upravte ten komentář na např. "Pokud jdete po chodníku, sledujte, zda na vás někdo z úkrytu nemíří samopalem. Pokud míří, schovejte se. A jestli toho nedbáte taxe pak nedivte."
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 6. 2008 0:45 | jezevec

Než něco podepíšete taxi to přečtěte. Pokud tomu nerozumíte tak to nepodepisujte. A jestli toho nedbáte taxe pak nedivte.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Keller

sociolog

Martin Hausenblas

podnikatel a investor, Adler

Jan Keller
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Martin Hausenblas
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services