Pravidelná investice může snáz odolat propadu trhů

Petr Syrový | rubrika: Sloupek | 11. 6. 2008 | 9 komentářů
Pro spoření na stáří se často doporučuje pravidelné investování. Má totiž na rozdíl od jednorázové investice řadu výhod. Třeba se umí lépe poprat s nenadálými propady trhů. Musí se ale dodržovat určitá pravidla.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 6. 2008 11:21

Doporučuji to vrážet vždy po větším poklesu.
Ne tedy pravidlně, třeba každý měsíc, ale jednorázově. Teď to vypadá, že bude vhodná doba, akcie už 14 dní padaj.

+28
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

28. 8. 2009 3:19 | thomas

Jak a kam investovat? Realitní trh v USA - mýty a skutečnost
Je všeobecně známo, že realitní trh v USA je v současné době otevřen výhodným nákupům a investicím. Nejvíce využívanými způsoby jsou nákupy propadlých zástav od bankovních institucí nebo propadlé zástavy nemovitostí v situaci, kdy majitel nezaplatil daň z nemovitosti a v neposlední řadě nákupy přímo od majitelů, kteří si již nemohou dovolit platit měsíční splátky.
Pokud vás nabídka levných nemovitostí v USA oslovila a chcete využít situace, pak realitní trh nabízí několik variant, jak postupovat. V první řadě je dobré využít služeb profesionála, tedy osoby, která má praktické znalosti realitního trhu a zároveň se aktivně podílí na investování v USA. Takovou osobou je profesionální realitní investor.
Jaké techniky nákupů a prodejů používá profesionální realitní investor v USA? Takové, které za co nejmenší riziko investice nabízí co největší zisk v závislosti na podmínkách té které situace. Dobrý realitní investor vám vysvětlí detailně postup transakce včetně případných rizik. Rovněž by vám měl nabídnout možnost nákupu za použití minimálních vlastních prostředků, čímž omezujete riziko investice. Tím je investice chráněna hodnotou nemovitosti, která převyšuje vkládanou investici.
Zde je jeden z konkrétních způsobů, jak je možno nemovitosti nakoupit: Propadlé zástavy nemovitosti z neplacení daně z nemovitosti, kdy 100 tisícová hodnota domu je pořízena za dlužnou částku z nezaplacené daně (hodnota nemovitosti je 100000 USD, daň z nemovitosti je 1000 USD ročně. Majitel domu nezaplatil daně po dobu 3 let + úroky z prodlení = finální cena je cca 5 až 6.000 dolarů za celý dům). Toto je pouze jeden způsob, jak výhodně nakoupit nemovitost a mít tak velmi dobrou výchozí pozici pro její případný prodej nebo další využití.
Co všechno můžete takto nakoupit? Především rodinné domy, rekreační chaty a pozemky. Nakoupené nemovitosti je možné užívat nebo pronajímat a nechat starost o nemovitost tzv. property management, tedy firmě, která se stará o nemovitost v době pronájmu. Z hlediska placení daně z příjmu z nemovitosti je pro vás, jako investora, nejvýhodnější zisk z nemovitostí opět investovat do nemovitostí a využít tzv. 1031 exchange a vyhnout se dani z příjmu.
Zdroj: International investment estates, LLC, autor: Thomas Smid,CEO
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 9. 2008 22:57 | Jindra

V bance jsou k nicemu, urok je k nicemu. Znama si dala penize na ING konto a je spokojena, protoze soucasny urok je 3,25%.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 9. 2008 21:23 | Elisa

Dobry vecer, chtela bych se zeptat, jak nejlepe nalozit s vetsim mnozstvim penez. Na jare si chceme s manzelem poridit mensi byt, ale co s nimi do te doby?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 6. 2008 8:34 | Milan

Já si naopak myslím, že je to velice prospěšný článek, který když řekne "A", tak k tomu dodá i to "B". Všude, kde se totiž hovoří o pravidelných investicích, se ukazuje pouze varianta č. 1 tzn. jak je výhodné pravidelné investování... Ale doposud nikde jsem neviděl i srovnání č. 2 tzn. že pravidelné investování není výhodné... Samozřejmě zpětně je každý generál, který ví jak měl investovat ale bohužel neví, co bude v budoucnu! :-)
+24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2008 21:49

a budou ještě padat.a to tak že fest hluboko a pár zarážkama nahoru
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2008 21:17

V článku snad není nic o akciovém koši... Nicméně určitě z 10 "odborníků" bude někdo, kumu tip vyjde. Dokonce zde bude někdo, komu tip vyjde 2x po sobě. A celkem bych se vsadil, že zde bude někdo, komu tip vyjde i 3x po sobě. Ještě pořád bych mu neříkal odborník. Nicméně, když už jsem u toho: Komu říkáte odborník a jaké články čtete? Ať se můžeme také poučit.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 6. 2008 20:28 | jezevec

Tohle je článek o ničem. Poptejte deset specialistů a nechte je sestavit akciový koš. Pak každý měsíc vyhodnoťte kdo je pitomec. Lektor a analytik může být každý kdo se tak nazve. Odborník ten komu jeho typy vyjdou. Radši si čtu články od odborníků než od mlamojů bez zodpovědnosti.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 6. 2008 11:21

Doporučuji to vrážet vždy po větším poklesu. Ne tedy pravidlně, třeba každý měsíc, ale jednorázově. Teď to vypadá, že bude vhodná doba, akcie už 14 dní padaj.
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 6. 2008 9:12 | Pavel

simulace porovnání pravidelného investování a jednorázové investice najdete na ifondy.cz nebo na fondsweb.de také zajímavý server je globalfunds.com atd.
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Janeček

podnikatel, RSJ

Daniel Beneš

manažer

Karel Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services