RPSN - kolik stojí úvěr
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
12.06.2008 10:43, Ferda
Příklad: na spořícím účtu mám 200.000 Kč. To dělá roční výnos 6.000 Kč. Moje celkové roční výdaje jsou však o celé DVA řády vyšší - cca 300.000 Kč. Pokud se podívám na výdajovou stránku a udělám pár jednoduchých opatření (například si už nekoupím tu kravinu, kterou vůbec nepotřebuju, změním poskytovatele služeb za levnější atd.), ušetřím za rok například 40.000 Kč. To je sedmkrát víc, než výnos mého investování.
Jasně, když mi těch 6.000 úroků někdo dá, tak proč se jich zříkat. Já jen upozorňuju na to, že většinu těchto vášnivých diskusí na finančních servererech o výhodnosti finančních produktů je potřeba dát do náležité perspektivy z hlediska celkových příjmů/výdajů běžného člověka.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Rafter 12.06.2008 07:58)
Hodnocení: 0
12.06.2008 11:01, Lubos
vy jste vubec nepochopil o cem pisu! Zminoval jsem snad nekde, ze to delam kvuli 20Kc uroku? To jste si doplnil Vy. Rikal, jsem, ze nevim, kolik mam na beznem uctu? To jste si taky vymyslel. Proc tedy diskutujete sice na pribuzne, ale jine tema?
Uznavam, ze argument o prehledu vydaju je trochu na vode, ze to lze i jinak, ale pro mne proste je rozdil podivat se na jedno cislo na vypisu z CC, nez lovit z internetbankingu, co slo na sporeni, co na splatky, co na utratu. Zrejme jste to nikdy nezkusil, takze moc nevite, o cem to je ...
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Ferda 11.06.2008 20:09)
12.06.2008 11:21, Lubos
plati pro Vas stejne jako pro Ferdu: kde jste vycetl, ze to, co delam, delam kvuli 2-cifernemu uroku?
Vase informace o ochrane kreditnich karet jsou proste mylne, doplnte si je. Nerikam, ze vsechny banky chrani vsechny karty, jak jsem popsal, ale ja takove mam. Argument o inkasnich limitech jsem nepochopil, takze bez komentare. Myslim, ze vim, za co utracim, ale kdyz jdu zaplatit dovolenou, sedaci soupravu nebo domaci kino, nevim, jestli bude stat 40 nebi 60 nebo 80 tisic Kc. Neresim, vyresim kreditkou, kterou pak splatim. Nechapu, proc je lepsi si nachystat 85319,-Kc na beznem uctu a nemoci se v obchode posunout vyse ?? Ano, Vase limity jsou impresivni, zrejme Vas jeste neokradli: nemyslim kapsare, myslim kradez identity, kdy vam jednoho dne zavola banka, proc jste si v Rakousku koupil vybavu na rafting a Vy o tom nemate tuseni. Kdyz Vam zmizi penize z Vaseho tlusteho bezneho uctu, nevim, kdo Vam je vrati. O kreditnim uctu muzete diskutovat, ja jsem tu diskuzi mel jen jednou v zivote, a uspel jsem. Vasi "kvalitni" debetni kartu si v USA (i jinde) muzete tak akorat vystavit za okno. Solidni pujcovna aut (Hertz napr.) proste kreditky nebere. Nebyl jsem vsude, nevim, vsechno, ale takova je moje zkusenost. Tezko se asi shodneme, presto bych Vas pozadal, kdybyste me neoznacoval v jedne reakci 3x za magora (i kdyz neprimo), myslim ze tim nepresvedcite ani me, ani doufam vetsinu ostatnich.
Jeste bych doplnil, ze prilis nerozlisuji mezi kreditni kartou a charge kartou, nevyuzivate-li 20% revolving kreditky, jsou rozdily opravdu zanedbatelne.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu ( 11.06.2008 20:54)
Hodnocení: +1
12.06.2008 14:10, Ferda
Já (a drtivá většina ostatních lidí) jsme na tom ale úplně jinak a máme úplně jiné nákupní chování. Když jsem potřeboval sedačku, několik týdnů jsem ji vybíral na internetu a v katalozích. Když jsem našel to, co chci, ještě jsem vyhledal nejlevnějšího dodavatele. Při samotné koupi sedačky jsem už pak samozřejmě naprosto přesně věděl, kolik za ní zaplatím. Výběrem levnějšího dodavatele jsem ušetřil 10.000 Kč, což je více, než kolik činí roční výnos mých volných prostředů uložených na spořícím účtě.
Možná byste měl uvažovat o tom, zda nezměnit své nákupní chování. Možná byste zjistil, že byste tak dosáhl mnohem větších "výnosů", než když máte různé prefíkané úvěrové a investiční produkty a myslíte, si, jako to máte finančně zmáknuté.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Lubos 12.06.2008 11:21)
12.06.2008 15:50, Lubos
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Ferda 12.06.2008 14:10)
12.06.2008 16:30, salam
Musím říct, že se mi žije trochu lépe - nebývám teď už tolik v pokušení kupovat si věci, na které momentálně nemám.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Lubos 12.06.2008 15:50)
12.06.2008 17:58, rabb
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (krtonozka 12.06.2008 08:20)
15.06.2008 10:27, mm
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (goska 11.06.2008 14:18)
17.06.2008 14:06, urbii
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Ferda 12.06.2008 14:10)
Stránka 2/2