Není důchod jako důchod

Není důchod jako důchod
Vážná choroba, úraz či zdravotní postižení může člověka vyřadit dlouhodobě z pracovního procesu. Pokles práceschopnosti pak rozhoduje o tom, zda bude žadateli přiznán částečný nebo plný invalidní důchod.
Ludmila Řezníčková, rubrika: Jak na to, 06.05.2008, 18 komentářů
Tisknout

04.12.2011 16:06

Citace - Eva / 04.12.2011 16:01

Dobrý den ,byla jsem v plném inv.důch.byl mi přiznán poklas pracovní neschopnosti celkem 70% Jsem po operaci páteře s velkou epidurální fibrosy
prakticky se nepředklonim do zadu ani trochu,mám velké bolesti s neurotopatickou slžkou,11let chodím pravidelně k lékařům je to chronické tak že užívám už opiáty a jiné utišující léky.Nyní mi plný inv.důch.odebral posudkový lékař na stupen 1 tak že mě prkticky poslal do práce jak tu píšete ztoho se asi žít nedá.Léky jsou silné tak že jsem ponich unavená a ospalá ,malátná a s tím si mám najít práci? Ti co trpí bolestí ví očem tu píšu nedovedu si to představit . Můj stav se spíše zhoršuje a přesto nedosáhnu na tu tabulku do které bych se měla vejít, je to postavené na hlavu lékaři nám pomáhají tu bolest zvládat mě už 11 let.Za deset minut bylo rozhodnuto o částečném důch. Prý si mám najít lehkou práci,a léky upravit!opiáty beru už 5let Je mi ztoho smutno,lidé kteří si to nezavinili sami musí trpět proto že nesplnují zákon .Píšou podle zdravotního stavu a myslím že to tak není.Prosím kdo máte tu to skušenost odepište , a nebo mi poradte co mám dělat?Eva

Zobrazit komentovanou zprávu (Eva 04.12.2011 16:01)

10.01.2012 10:03, Alena

dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jsem od roku 2008 částečn invalidní důchodce, v roce 2009 a 2010 jsem měla celou dobu nemocenskou a v roce 2011 jsem se pokusila podnikat na vedlejší pracovní poměr, jelikož můj zdravotní stav mi nedovoluje tuto práci vykonávat, přerušila jsem v roce 2012 živnost. chtěla jsem se zeptat, pokud se nepřihlásím na úp. budu muset platit cocialni, zdravotní a důchodové pojištění a jak se mi to bude počítat do starobního důchodu,,a pokud se přihlásím na up. z čeho se mi bude vyměřovat podpora v nezaměstnanosti? děkuji

13.01.2012 21:41, Zdenka

Dobry den, prosím, mám dotaz, mám cid.a pracuji jen na čtyři hod. Pocita se mi to na starobní důchod jako cely den? Dekuji za odpověd.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.