Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Finanční plánování podle Československé obchodní banky II

Finanční plánování podle Československé obchodní banky II
Finanční plán od osobního bankéře ČSOB byl komplexní. Řešil zajištění rizik i dosažení kýžené finanční nezávislosti. Bankéř poradil i s hypotékou.
Jakub Vytlačil, rubrika: Jak na to, 17.04.2008, 21 komentářů
Tisknout

19.04.2008 09:12, ...

"Bankéř použití hypotéčního úvěru vysvětlil tím, že dlouhodobý výnos z investic bude určitě vyšší, než úroková sazba u hypotečního úvěru."
To je obrovská spekulace, která s realitou nemusí mít nic společného. Ani samy společnosti nabízející podílové fondy nikdy netvrdí, že člověk určítě vydělá - naopak, musí se smířit s možnosti nulového zhodnocení nebo i ztráty.
Tato věta prozrazuje, že poradce bere v úvahu jeden z lepších (možná nejlepší) scénář, ale nejhorší možný scénář asi klientovi neprezentoval.

21.04.2008 10:53, Jakub Vytlačil

Dobrý den,
Při započtení ročních bonusů (u kterých jsem zdůraznil pravidelnost a vysokou pravděpodobnost vyplacení i v dalších letech) se dostáváme na měsíční volné cash flow 20 333 Kč. Háček při rozdělení je v hypotéčním úvěru, jehož splátka činí 8 535 Kč - klient chce kupovat byt až za 3 roky, nikoliv okamžitě. Za 3 roky klient dostane hypotéku, začne ji splácet a pravidelné investice budou poníženy o výši splátky.
S pozdravem a přáním pěkného dne, Jakub Vytlačil

Zobrazit komentovanou zprávu (PJ 18.04.2008 17:42)

03.05.2008 11:49, ja

3.4. uvod do serialu, 10.4. prvni dil o CSOB, 17.4. druhy dil o CSOB a od te doby to mam v zalozkach a marne cekam na dalsi dily? Neco takoveho se jen tak nevidi :-))) a ted by clovek skoro mohl nabyt dojmu, ze ctenarum nechcete takove spestreni dale nabidnout.

06.05.2008 10:08, Jakub Vytlačil

Dobrý den,

ano, jsem na poloviční pracovní úvazek zaměstnancem KFP – Kořený Fichtner Pavlásek, s.r.o., jejímž posláním je pomoci co nejvíce lidem k finanční nezávislosti. A chci potvrdit, že mezi nejvýznamnější klienty KFP patří kromě ČSOB i Raiffeisenbank a Česká Pojišťovna. V rámci pozdního přiznání potenciálního konfliktu zájmů chci dále sdělit, že mezi další klienty KFP patří více než 2500 bankéřů a poradců např. bankéři Tatrabanky, Slovenské Spořitelny, poradci Broker Consulting, Fincentrum, OVB Slovensko, AMSLICO, ING Slovensko a další.

Velice mne mrzí, že moji práci sráží to, že jsem jasně nedeklaroval včas možný potenciální konflikt zájmů. Navrhnu redakci www.penize.cz, aby ke každému autorovi jasně přiřadila i jeho pracovní profil. Tak se takovéto situaci vyhneme napříště. A jen pro doplnění: každý, kdo pracuje s Google, může rychle zjistit, že pro KFP pracuji i kdo jsou klienti KFP.

Analýzu jsem ale nepsal jako zaměstnanec KFP, ale jako student Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, magisterského navazujícího studia, oboru Bankovnictví. Úroveň finančního poradenství v českých bankách jsem osobně zkoumal kvůli vypracování mé diplomové práce ( s názvem: Analýza úrovně finančního poradenství v českých bankách), kde v praktické části budou použity finanční plány a hodnocení odborné poroty. Jak se dělá mystery shopping v oblasti finančního poradenství jsem se naučil právě ve firmě KFP, která metodiku mystery shoppingu využívá pro své interní potřeby a potřeby svých obchodních partnerů. Mystery shopping pro moji diplomovou práci jsem však dělal osobně, bez podpory KFP a samozřejmě i bez podpory jejích partnerů.

A možná už jen poslední věc na závěr. Kvalitu mých analýz i to, že poradenství u těch, které jsem vyzkoušel, funguje nebo nefunguje, si můžete ověřit každý sám. Doporučuji přečíst si i následující články o finančním poradenství v dalších bankách, ve kterých zjistíte, zda je finanční poradenství nabízeno i u bank, se kterými firma KFP nespolupracuje.
S přáním pěkného dne Jakub Vytlačil

Zobrazit komentovanou zprávu (David Fábry 17.04.2008 10:28)

06.08.2010 12:53, Jarda

Bohužel, tento konflikt zájmů sráží vaši práci dosti nízko. Ale tak to s nezávislými finančními poradci často chodí :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Jakub Vytlačil 06.05.2008 10:08)

07.08.2010 21:06, petr

Když jsem vypracovával svou diplomou práci "Dluhy, součást dnešního životního stylu" mohl jsem své poznatky taktéž prezentovat na webu, zdálo by se mi to však neetické a profesně problematické. Je záhodno vždy před takovýmto průzkumem uvést i osobní info o své osobě - střet zájmů je pak objektivně deklarován a je na čtenáři, co si z článku vybere.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michael Kocáb
hudebník a politik

Zdeněk Bakala
podnikatel

Michael Kocáb
ÚSPĚŠNOST
41,48 %

z 1 396 duelů
Zdeněk Bakala
ÚSPĚŠNOST
29,73 %

z 1 332 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

mzdy, investice, Čína, zajištění na stáří, penzijní fondy, rozpad eurozóny, veřejné rozpočty, spoření, Aleš Michl, penzijní reforma
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.