Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
19.04.2008 09:12, ...
To je obrovská spekulace, která s realitou nemusí mít nic společného. Ani samy společnosti nabízející podílové fondy nikdy netvrdí, že člověk určítě vydělá - naopak, musí se smířit s možnosti nulového zhodnocení nebo i ztráty.
Tato věta prozrazuje, že poradce bere v úvahu jeden z lepších (možná nejlepší) scénář, ale nejhorší možný scénář asi klientovi neprezentoval.
Hodnocení: +1
21.04.2008 10:53, Jakub Vytlačil
Při započtení ročních bonusů (u kterých jsem zdůraznil pravidelnost a vysokou pravděpodobnost vyplacení i v dalších letech) se dostáváme na měsíční volné cash flow 20 333 Kč. Háček při rozdělení je v hypotéčním úvěru, jehož splátka činí 8 535 Kč - klient chce kupovat byt až za 3 roky, nikoliv okamžitě. Za 3 roky klient dostane hypotéku, začne ji splácet a pravidelné investice budou poníženy o výši splátky.
S pozdravem a přáním pěkného dne, Jakub Vytlačil
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (PJ 18.04.2008 17:42)
03.05.2008 11:49, ja
Hodnocení: 0
06.05.2008 10:08, Jakub Vytlačil
ano, jsem na poloviční pracovní úvazek zaměstnancem KFP – Kořený Fichtner Pavlásek, s.r.o., jejímž posláním je pomoci co nejvíce lidem k finanční nezávislosti. A chci potvrdit, že mezi nejvýznamnější klienty KFP patří kromě ČSOB i Raiffeisenbank a Česká Pojišťovna. V rámci pozdního přiznání potenciálního konfliktu zájmů chci dále sdělit, že mezi další klienty KFP patří více než 2500 bankéřů a poradců např. bankéři Tatrabanky, Slovenské Spořitelny, poradci Broker Consulting, Fincentrum, OVB Slovensko, AMSLICO, ING Slovensko a další.
Velice mne mrzí, že moji práci sráží to, že jsem jasně nedeklaroval včas možný potenciální konflikt zájmů. Navrhnu redakci www.penize.cz, aby ke každému autorovi jasně přiřadila i jeho pracovní profil. Tak se takovéto situaci vyhneme napříště. A jen pro doplnění: každý, kdo pracuje s Google, může rychle zjistit, že pro KFP pracuji i kdo jsou klienti KFP.
Analýzu jsem ale nepsal jako zaměstnanec KFP, ale jako student Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, magisterského navazujícího studia, oboru Bankovnictví. Úroveň finančního poradenství v českých bankách jsem osobně zkoumal kvůli vypracování mé diplomové práce ( s názvem: Analýza úrovně finančního poradenství v českých bankách), kde v praktické části budou použity finanční plány a hodnocení odborné poroty. Jak se dělá mystery shopping v oblasti finančního poradenství jsem se naučil právě ve firmě KFP, která metodiku mystery shoppingu využívá pro své interní potřeby a potřeby svých obchodních partnerů. Mystery shopping pro moji diplomovou práci jsem však dělal osobně, bez podpory KFP a samozřejmě i bez podpory jejích partnerů.
A možná už jen poslední věc na závěr. Kvalitu mých analýz i to, že poradenství u těch, které jsem vyzkoušel, funguje nebo nefunguje, si můžete ověřit každý sám. Doporučuji přečíst si i následující články o finančním poradenství v dalších bankách, ve kterých zjistíte, zda je finanční poradenství nabízeno i u bank, se kterými firma KFP nespolupracuje.
S přáním pěkného dne Jakub Vytlačil
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (David Fábry 17.04.2008 10:28)
06.08.2010 12:53, Jarda
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jakub Vytlačil 06.05.2008 10:08)
07.08.2010 21:06, petr
Stránka 2/2