Jak si změnit SIPO při přechodu k jiné bance

Jak si změnit SIPO při přechodu k jiné bance
Více než 40 let používají Češi SIPO, Soustředěné inkaso plateb obyvatelstva. Platí jím koncesionářské poplatky i služby organizacím. S tím, jak se na tuzemském trhu rozšiřuje nabídka účtů bank, roste i zájem klientů změnit banku. Přechod jinam, ale znamená i změnu příkazů i inkas. Změna SIPO chvíli trvá.
Věra Tůmová, rubrika: Jak na to, 21.03.2008, 19 komentářů
Tisknout

10.07.2008 12:53, Petr Sachar

Výmluvy na dlouhou dobu zavedení SIPO mají u mnohých organizací pouze krýt jejich neschopnost. Nejsem příznivcem České pošty, ale musím prohlásit, že ta je v tom často nevinně.
Po mnoha letech jsem začátkem loňského roku rozhodl pro jednu pojistku u České pojišťovny s tím, že budu platit přes SIPO. Upozornili mě, že to poště trvá asi dva měsíce. Tak mi z pojišťovny chodily upomínky, které jsem platil v hotovosti, postupně i na více měsíců dopředu. I tak jsem se upomínkám nevyhnul. Po 3. stížnosti, že jsem měl platip přes SIPO, mi přišlo vyrozumění, že mi laskavě mění způsob platby na SIPO od 1.1. následujícího roku. Tudíž mi měnili to, co jsem již měl, na to samé! Až po stížnosti na stránkách pojišťovny se začalo něco dít a platba Sipem najednou prošla ihned od následujícího měsíce. Na poště to opravdu nevázlo. Celý princip SIPO je opravdu hodně poplatný době minulé, ale je funkční. Bohužel je dobrým cílem výmluv.

Zobrazit komentovanou zprávu (mich 21.03.2008 01:05)

13.08.2008 10:25, Vinetou

Me chodi rozpis SIPO emailem... A celkem mi to vyhovjue, ze jsou platby pohromade...I kdyz pokud ma clověk bezpoplatkovy učet a neplete se mu na vypise poplatek 2 koruny za platbu, poplatek, za to že si bankovní úředník uprdnul 3,50, připsaný úrok 0,80 a srážka z úroku 0,1 tak to může být i přehledné..

Zobrazit komentovanou zprávu (Petra 24.03.2008 18:24)

12.09.2008 06:10, Radek

SIPO je ta nejtrapnější služba, kterou jsem kdy s platbami zažil. Kdo ho používá, je možná spokojený, kdo ho chce zrušit, vyletěl by z kůže! Zrušit SIPO prostě nejde!
Mám SIPO asi 10 let, párkrát jsem s ním zaplatil nějaké předplatné časopisu a po roce se mi automaticky částka strhne znova, aniž bych k tomu dal kdy souhlas. Z tohoto důvodu nekontrolovatelných plateb jsem se rozhodl SIPO úplně zrušit. Na přepážce pošty když mi řekli, že zrušit nejde, měl jsem za to že jsou chytří jako obvykle a že si to zařídím jinde. Když jsem se ale různě dotazoval a na poštu stěžoval, skončil jsem úplně bezmocný. Platbu za SIPO jsem si sice na účtu zrušil, ale každý měsíc mi přijde "pokus" o SIPO do schránky a jelikož platbu neuhradím, přijde mi vždy ještě doporučeně (musím vyzvednout na poště!!!). (Upozorňuji, že veškeré platby původně ze SIPa si hradím samostatně buďto inkasem z účtu, nebo trvalým příkazem). Na různé instituce jsem sice změnu nahlásil, požadavek ze SIPa ale většinou nezrušili. Nemám čas se s jednotlivými (asi 7 položek) institucemi neustále dohadovat. Prostě nechci používat SIPO, a jelikož jsem si ho DOBROVOLNĚ založil, žádal jsem také o jeho DOBROVOLNÉ zrušení. Na poště mi řekli, že moje spojovací číslo se zruší pouze "automaticky" v případě, že od nikud nepřijde po dobu snad 3 let žádný požadavek k inkasu. Což se nikdy nestane, protože ani už nevím, jaké časopisy jsem SIPem kdy zaplatil, takže "udržovací požadavek" bude vždy...
Kdo nezažil - neuvěří!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (Vinetou 13.08.2008 10:25)

10.12.2008 09:48

nazdar

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

RPSN - kolik stojí úvěr

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

ministerstvo spravedlnosti, renáta kadlecová, bankovní dohled, bankovnictví, Federal Deposit Insurance Corporation, MHD, dlužníci, dluhy, věřitelé, vklady

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.