Výpočet čisté mzdy 2012
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
12.03.2008 03:54, rpolasek
Hodnocení: 0
12.03.2008 23:54, HonzaH
13.03.2008 14:30, JiříV
Novější KŽP sice má TˇUM 2,4, to ovšem neznamená, že by se zde něco navís připisovalo, ikdyž výjimky se o v obou případech najdou.
Jediné životní pojištění, kde se připisují reálné výnosy z investic je tzv. investiční životní pojištění. Hlůedáteli tedy životní pojištění s vyšším výkonem, obraťte se na finančního poradce, který jej má ve svém portfoliu a zárověň se s ním poraďte, zda je pro vás vůbec životní pojištění vhodné a zda by nebylo lepší investovat své peníze přímo do podílových fondů.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (HonzaH 12.03.2008 23:54)
Hodnocení: +1
13.03.2008 22:37, HonzaH
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (JiříV 13.03.2008 14:30)
14.03.2008 02:35, rpolasek
Kapitálové životní pojištění není technicky starší překonaný typ životního pojištění, je to jen prostě jiný typ životního pojištění než investiční. U kapitálového je v pojistné smlouvě zaručeno zhodnocení vkládaných prostředků ve výši TUM. Pokud se pojišťovně povede vložené prostředky zhodnotit výše, může si je ponechat ale taky se může s klientem rozdělit. U investičního není zhodnocení zaručeno vůbec, záleží to na tom, který investiční program si pojistník zvolí a hlavně jak budou příslušné investiční imstrumenty, akcie, dluhopisy, termínované vklady atd prosperovat. Pokud si zvolí akcie, může klidně dosáhnout ročního zhodnocení 10 - 20 %, ale taky v případě poklesu i poklesu vkladu o desítky procent. Pojistka s jednorázově splaceným pojistným je v podstatě totéž, akorát na rozdíl od běžné pojistky je celá zaplacena předem a zaplacené nespotřebované peníze má pojišťovna a zhodnocuje je buď kapitálovým nebo investičním způsobem.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (HonzaH 13.03.2008 22:37)
15.03.2008 14:25, JiříV
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (rpolasek 14.03.2008 02:35)
18.03.2008 12:07, Petr Drozda
"A načpak to, pane Serutti....?"
Dlouhodob éinvestiční životní pojištění vůbec (20 let a více) neskýtá pro klienty vůbec žádné výhody.
Jeho poplatková struktura je náročnější a především první roky (v dlouhodobém investování nejvýnosnější jádro celé investice) jdou vložené peníze především na pojistné krytí.
Sólo zajištění klasickým rizikovým životním pojištěním v kombinaci s vlastním investičním programem v dlouhodobém horizontu přináší lepší zhodnocení peněz se srovnatelným krytím pojistných rizik a stejnou finanční náročností na výši vlastních vkladů
07.10.2011 22:34, ajja.x
V květnu jsem požádala o vypovězení smlouvy o investičním životním pojištění - ptala jsem se kolik dostanu a řekli mi, že vrátí jen cca 57 % toho, co jsem tam vložila. Už to mne nepotěšilo, ale to není vše.
K dnešnímu dni (cca půl roku poté) mi stále nepřišly žádné peníze. Volala jsem do Axy a bylo mi sděleno, že moje výpověď nebyla přijata, o čemž mne prý písemně informovali (žádný dopis mi nepřišel ..) a to z toho důvodu, že na žádosti chyběl úředně ověřený podpis (!). Výpověď jsem podávala osobně v pražské pobočce AXA - pracovnice kontrolovala mou totožnost, opsala si číslo OP i rodné číslo, normálně jsem se podepsala. O tom, že potřebuje nějaké úřední ověření mi neřekla vůbec nic (vyřešila bych to pochopitelně hned).
Výsledek tedy je, že musím výpověď podat znovu a z peněz, co mi mají poslat, si strhnou "dlužné" pojistné za poslední půl rok. Úchvatné. Prosím lidi, prozřete, a neuzavírejte si investiční životní pojištění u AXA.
16.04.2012 12:12, Martin Novotný
Investiční částku vyberte pod záminkou potřeby peněz z jakéhokoli důvodu. Poté co obdržíte peníze, pojistku zrušte. Na jakékoli plnění má pojišťovna nárok pouze do úrovně právě započatého měsíce
Hodnocení: +2