Reklamovat se dá i životní pojištění

Věra Tůmová | rubrika: Co se děje | 1. 2. 2008 | 8 komentářů
Životní pojistky by se neměly kupovat jako housky. Než si je lidé sjednají, měli by o tomto produktu něco vědět. Jinak jim pojišťovna či prodejce může snadno vnutit něco, co nepotřebují. Lepší představě klientů o tom, co je životní pojištění by měla napomoci kampaň České asociace pojišťoven.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 2. 2008 14:58, Pavel Hek

A stát to podporuje " daňovou slevou " :-)

Zobrazit celé vlákno

+54
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

22. 10. 2014 11:25 | Tomáš Valvoda

Zdravím Vás,

Vím, že je příspěvek z minulých let, ale chtěl bych se podělit o svou zkušenost s rušením (reklamací) pojišťovací smlouvy. Nedávno jsem řešil problém s jednou nejmenovanou pojišťovnou, tedy spíše s firmou finančních poradců (pro mě jsou všichni stejní) ohledně nevyhovujícího pojištění, které mi sjednali u dané pojišťovny. Prošel jsem si procesem dotazování na a analýzy mých finanačních možností a očekávání. Bylo mi následně odprezentován finanční produkt, který měl dokonale vyhovovat mým potřebám. Nicméně jsem po půl roce zjistil, že jsem se zavázal k něčemu, co mi naprosto nevyhovuje. V mém případě se jednalo o investiční životní pojištění. Mám dvě děti a myslel jsem si, že když chytře zainvestuju, tak se budu moct pojistit a zároveň spořit, aby dětem po mě něco zůstalo...takto mi alespoň byl popsán zmíněný finanční produkt. Pak přišlo prozření. Riskoval jsem ztrátu nemalých peněz bez zajištění návratnosti své investice (stačí se trochu informovat na internetu o tomto produktu...moje chyba, že jsem to neudělal hned). Chtěl jsem smlouvu zrušit a získat své finanční prostředky zpět. Byl jsem zahrnut výmluvami a odkazy na smlouvy advokátem z firmy finančních poradců a moje reklamace byla zamítnuta. Nedalo mi to spát a pokračoval jsem v hledání způsobu, jak se ze své nesnadné situace vyvázat. Dozvěděl jsem se od známého, že existuje skupinka lidí, kteří se tím zabývají. Dostal jsem na ně kontakt a samořejmě jsem na něj hned psal. Po týdnu mailové komunikace a zaslaných podkladů se do toho pustily a musím říct, že teda rázně. Bylo mi vysvětleno, jak se bude postupovat, co je potřeba udělat a jak. Podepsal jsem s nimi jednoduchou smlouvu o zastoupení a už se na finanční instituce a zprostředkovatele hrnuly. Jen pro info, ta smlouva pro mě zajišťovala právní zastoupení, které bylo zpoplatněno, pouze v případě, že se jim povede úspěšně reklamovat můj případ!!..a to pouze procento z té částky, kterou dokáží pro mě získat zpět. Prostě, kdyby se nezdařilo, nedlužím jim a nikomu nic...takže podle mě jsem neměl co ztratit. Ono se jim to ale povedlo. Nedlouho na to, co začali můj případ řešit, se mi dostalo pozitivní zprávy, že dostanu vše zpět mínus jejich odměny za práci. Ve výsledku jsem ale přišel o mnohem míň, než kdybych byl stále k tomu produktu, nebo instituci zavázán. Mohu tedy jen dál doporučit. Nebudu Vás zahrnovat dalšími detaily. Vše dohledáte na jejich stránkách (nemohu je zde zmínit)... nebo staci zadat do vyhledávače na seznamu reklamace pojištění nebo podobný výraz. Jen jsem chtěl předat svou pozitivní zkušenost, kdyby někdo byl v podobné situaci jako já. Tento přispěvek se snažím umístit, všude, kde mi to je umožněno, protože jsem vděčný, že mi bylo zajištěno se bránit proti intrikám některých, podle mě podvodných jedinců.
Děkuji.
Tomáš Valvoda TValvoda@seznam.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2009 12:12 | medar

Daleko lepší produkty v IŽP mají UNIQA,GENERALI,AMCICO a to jak na spořící částky,tak i na zajištění.Amcico má tu výhodu,že neprovádí dynamizaci a proto částka na zajištění se už po celou dobu trvání NENAVYŠUJE!!!!! Bližší info na jm.medar@seznam.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 12. 2008 17:47 | Věra Tůmová

Dobrý den, děkujeme za dotaz, který jsme předali Pojišťovně ČS. Z jejich odpovědi vyplývá, že Flexi invest nabízeli od konce roku 2004 a v roce 2006 byl součástí nabídky investiční podílového fondu stabilního, dynamického a akciového. Ani v té době, ani dnes, ale není podle ředitele úseku řízení produktů této pojišťovny p.Petra Procházky povinností pojišťovny nebo zprostředkovatele předkládat produktové listy klientům. V tuto chvíli to je pouze na dobrovolné bázi a žádný zákon to nepřikazuje, můžete si o ně jen požádat. Tvrzení úřednice podle toho, co píšete, prý odpovídá nabídce z roku 2006. V tomto ohledu tak reklamovat není příliš co. Pokud byste měl zájem o zaslání produktového listu k tomuto pojištění tak, jak byl platný v roce 2006, můžeme Vám jej poslat emailem nebo se obraťte přímo na pojišťovnu. Zdraví VT
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2008 10:29 | Ing.Turna Antonín

V roce 2006 jsem uzavřel životní pojištění u České spořitelny **Flexi invest**. Při náboru na toto pojištění jsem nedostal t.zv. Produktový list, pouze mi byla předložena skladba pojistky na výběr ze stabilního, akciového a dynamického rozložení pro můj vklad. Podle úřednice bylo výhodné rozložení vkladu na stabilní a dynamický podíl. Stabilní vykazoval cca 3 procenta ročního růstu. To bylo vše, co mi bylo předloženo, žádný produktový list aplikovaný pro mne, důchodce, jsem nedostal. Je možná reklamace tohoto postupu od spořitelny?
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 2. 2008 16:08 | randy

To se domnívat nemusíte, to je fakt. Podle mých zkušeností je provize za rezervotvorná pojištění, investiční a kapitálovku asi 3x vyšší než provize za "obyčejné" rizikové životní pojištění. O samostatné úrazovce ani nemluvě. Ono taky ta rezervotovorná část životního pojištění vychází pro pojišťovnu mnohem výhodněji, platí se z ní stejné výchozí poplatky jako za pojistnou složku ale vlastní náklady pojiš´tovny jsou mnohem nižší.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2008 14:58 | Pavel Hek

A stát to podporuje " daňovou slevou " :-)
+54
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 2. 2008 14:36 | Pavel Hek

Opravdu se mi líbí začátek druhého odstavce, osobně se domnívám že pojišťovny nepřímo ( přes provizní odměny ) doporučují svým zprostředkovatelům, aby sjednávali tzv. rezerotvorné pojistky. Ale třeba se už blýská na lepší časy.
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 2. 2008 0:41 | jezevec

. . . .než si ho lidé sjednalí, MĚLI by . . . . ne měly (ty lyďy)
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Hušák

podnikatel

Pavel Juříček

podnikatel, Brano Group

Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Juříček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services